Kako izbrati bronzer glede na ton in podton kože

Lepo vreme in sončni dnevi nas obdajajo! Eden od razlogov, da se veselimo poletja, je tudi porjavel in svež videz obraza. V ta namen so mnoge od nas že začele obiskovati solarije, kupovati samoporjavitvene kreme in iskati različne načine za doseganje učinka porjavele kože. Toda obstaja še lažji način! Nauči se, kako izbrati in uporabljati bronzer za obraz, ki tvoj obraz v trenutku naredi svež, porjavet in absolutno čudovit, in to ob vsaki priložnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Kaj je podton in kaj ton kože?

Ob izbiri kateregakoli kozmetičnega izdelka moraš biti pozorna na ton in podton svoje kože, saj morajo proizvodi ustrezati obema. Nič drugače ni pri izbiri bronzerja.

Podton kože je pravzaprav stopnja toplote tvojega tena in se določa gleda na prevladujočo barvo v njem. Razlikujemo topel, hladen in nevtralen ton kože. Med tople spadata rumenkast in oliven ten, pri hladnem podtonu prevladuje rožnata niansa, pri nevtralnem pa ni poudarjen nobeden od teh odtenkov.

Ton kože predstavlja nianso tvojega tena, ki je najbolj očitna. Nanaša se namreč na to, ali je tvoja koža svetlejša ali temnejša. Za razliko od podtona, ki je nespremenljiv, se ton kože v različnih letnih časih lahko spreminja. Poleti je namreč koža naravno temnejša, pozimi pa svetlejša.

Kako izbrati bronzer glede na ton in podton kože

Izberi ustrezen bronzer za obraz, glede na tvoj podton kože

Hladen podton kože

Če spadaš med tiste s hladnim podtonom kože, bi morala izbrati bronzer v nekoliko svetlejši ali rožnati niansi, ki naj bo največ dvakrat temnejša od barve tvoje polti.

Topel podton kože

Če je tvoj podton topel, ti priporočamo, da izbiraš bronzerje v zlatih odtenkih, ki so za nianso temnejši od tvoje polti.

Nevtralen podton kože

Nevtralen podton kože je najbolj hvaležen, saj z njim lahko uporabljaš katerokoli barvo bronzerja in vse ti bodo odlično pristajale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Sedaj, ko veš, kako izbrati ustrezen odtenek, bi bilo dobro, da se naučiš, kako uporabljati bronzer. Bronzer v kamnu je najbolj praktičen in preprost za uporabo, za njegovo nanašanje namreč potrebuješ le velik puhast čopič za obraz, s katerim preideš preko ličnic, čela, nosa in brade. Ne pozabi na višek izdelka, ki ga zvesto odstranjuj s čopiča, da ne bi nanesla pretirane količine. Bronzerja nikdar ne nanašaj na celoten obraz, zato se ostalih delov niti ne dotikaj (kot si se morda navadila z rdečilom).

Bronzer ni primeren za konturiranje obraza!

Eden od najpogostejših razlogov za izogibanje bronzerju je ta, da ga mnogi uporabljajo na napačen način in dosežejo vse druge učinke, razen želenega. Bronzerja ne uporabljaj za konturiranje obraza! Zakaj? Njegova struktura ni primerna za to, saj bronzerji v glavnem vsebujejo »shimmer«, ki na obrazu ustvarja nežen sijaj. Medtem ko so ostali izdelki, npr. puder za konturiranje obraza, izključno mat in brez vsakršnega sijaja ali bleščic, zato uspešno prekrivajo pomanjkljivosti obraza, jih bronzer prav nasprotno – poudarja, zato nikakor ni primeren za postopek konturiranja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Bronzer priporočilo

Naše »bronzer priporočilo« se tokrat ne nanaša na določene izdelke, pač pa na nasvet glede nakupa bronzerja. Pri izbiri izdelka ne bodi pozorna le na podton, pač pa misli tudi na tip tvoje kože:

- Če je tvoja koža bolj mastna, izbiraj bronzerje v kamnu ali prahu.

- Če se spopadaš s suho kožo, izbiraj tekoče ali kremne bronzerje.

- Če so tvoje pore vidne in razširjene, izbiraj bronzerje s čim manj sijaja, da bi preprečila še večjo očitnost por.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Ali uporabljaš bronzer za obraz? Si poznala pravilo glede ujemanja bronzerja in podtona kože? Povej nam v komentarjih.

Preberi še: Poročno ličenje: kako izbrati pravega mojstra ličenja

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Matte Bronzer Light

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Pro Tool Foundation Stick

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Contour Duo

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Highlighter

 • Lancôme Custom Strobing Drop Champagne Glow

 • Maybelline New York x Puma Chrome Highlighter

 • L'Oréal Paris Isabel Marant Amaze Lip Gloss

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , svečani make up , senčenje obraza , puder, konturiranje, večerni make up , dnevni make up , nude , Lancome, korektor, čopiči za ličenje, osvetljevalec, poletje, bronzer, Maybelline x Puma

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

To so tekoči pudri, primerni za vsak tip kože

Morda zveni nemogoče, vendar v nadaljevanju besedila predstavljamo izdelke, ki bodo izpolnili vsa tvoja pričakovanja – to so tekoči pudri, primerni za...