Kako izbrati ličila za svetel ten kože?

Zdi se, da nas z reklamnih oglasov pozdravljajo le lepotičke s čudovito zagorelo kožo. Pa vendarle ni tako. Tudi svetla polt je lahko s pravimi izdelki videti naravnost čudovito, zato pa je potrebno biti dosti bolj pozoren pri izbiri pravih ličil. Te zanima, katera ti bodo dobesedno pisana na kožo.

Se ti zdi, da so tudi najsvetlejši odtenki na tvoji koži videti povsem pretemni? Ali pa ti pri ustvarjanju naravnega videza ne pomaga niti 'blendiranje'? Preberi si nekaj spodnjih nasvetov, s katerimi ti bo hitro postalo jasno, kakšni produkti bi bili kot nalašč za popoln videz, s katerim se boš brez težav kosala s sneguljčico.

Namig: Ključ se skriva v podtonih. Čeprav se zdi, da so vsi svetli toni podlage bolj kot ne isti, ni tako. Navzven je namreč tvoja koža že svetla, pod njo pa se skriva svojevrsten podton:

Hladen, če imaš rožnate, rdeče ali modre tone.

Topel, če imaš rumene, breskvove ali zlate tone.

Nevtralen, če si v ravnovesju med hladnim in toplim.

Če nisi prepričana, poglej barvo ven na zapestjih. V kolikor so zelenkaste, potem imaš tople podtone, če pa so modrikaste, pa hladne. Če je tvoje zapestje mešanica obojih, potem spadaš v skupino nevtralnih.

Izbira prave podlage…


Osredotoči se na podtone, ki ti bodo pomagali najti pravo podlago. Če ti to kljub temu ne uspe, za nasvet povprašaj prodajalca.

Izbira pravega blusha…

Morda največja tegoba za dekleta s svetlim tenom kože, saj lahko vsako rdečilo za lička hitro izgleda pretemno. Izbiraj med nežno rožnatimi, breskovimi, koralnimi odtenki. Topla koža izgleda dobro  v slednjih dveh, medtem ko hladnejši bolj pristoji rožnata v odtenku nežne vrtnice

Izbira pravega senčila…


Če boš izbrala pred temnega, lahko senčilo na tvojem očesu izgleda kot modrica, kar pa zagotovo ni nekaj, česar bi si sama želela. V kolikor pa bo senčilo prerožnato, lahko deluješ nekoliko nezdravo. Izogibaj se nude odtenkom, ki bodo povsem neopazni. Kaj torej izbrati? V primeru toplih podtonov se drži zemeljskih odtenkov, če pa prevladujejo hladni, pa sivkaste in kovinske barve.

Izbira prave šminke…


Se ti zdi, da ti drzne šminke sploh pristojijo? To ni nujno res. Če začnemo pri nude odtenkih izberi takšne s kančkom rožnate ali breskvove. Rdečila za ustnice z breskovovo-koralnimi odtenki so kot nalašč za hladne podtone, medtem ko so oranžkasti kot nalašč za tople podtone.

Preberi še: 3 načini uporabe svinčnika za ustnice in 3 razlogi, zakaj MNY svinčnike obožujem! by Ajda Sitar

Povezane teme: senčila za oči , rdečilo za ustnice , ustnice, rdečilo

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris – Ena od najnovejših kolaboracij z osebnim pečatom modnega genija

Kolekcija bo kmalu dostopna na našem tržišču, mi pa ti jo ekskluzivno predstavljamo...