Kako izbrati ličila za svetlo polt

Kako izbrati ličila za svetlo polt

Svetel ten je bil od nekdaj odlika aristokratske družbe, sofisticiranosti in prefinjenosti, in dekleta, katerih koža naravno ni bila svetla, so se jo trudila posvetliti na vse možne načine. S časom pa se vse spreminja, tako tudi dojemanje lepote in trendi lepotnega sveta, ki nam zadnjih nekaj let narekujejo ideal porjavele kože. To kar najmanj ustreza tistim z naravno svetlim tenom, zato napake pri njihovem ličenju nikakor niso veliko presenečenje. Pozornost ti želimo usmeriti na najpogostejše med njimi in ti razkriti, kako izbereš prava ličila za svetlo polt.

Največje mane svetle polti?

Nekatere mane svetle polti so – bledičnost, podočnjaki in kronično utrujen videz obraza. Vse te pomanjkljivosti se lahko prikrije ali povsem prekrije s pomočjo ustreznih ličil, pri katerih je najpomembnejša izbira pravega odtenka, kar velja tako za puder in korektor, kot za rdečila, bronzerje ter druge izdelke za ličenje.

Kako izbrati puder za svetlo polt?

Pri izbiri pudra za svetel ten je najpomembnejše, da v želji porjavele kože nikakor ne posežeš po temnih pudrih, saj bo sicer tvoj obraz deloval nenaravno in neskladno s tvojo preostalo poltjo. Poišči odtenek, ki je najbližji tvoji naravni polti, za kar se da ustrezno izbiro pa preveri tudi podton svoje kože.

Kako izbrati ličila za svetlo polt

Podton kože skozi dominantni ton odseva na površino kože. Določiš ga lahko tako, da se zagledaš v žile na hrbtni strani dlani. Zelene žile jasno izdajajo topel podton, modre pa hladnega.

Kako izbrati korektor za svetlo polt?

Žile in kapilare so na koži svetle polt jasno vidne. Še posebej v predelu okoli oči, kjer je koža tanjša, s poudarjenimi vijoličnimi in rdečimi sledmi. Izbira korektorja je zato še kako pomembna. Uporabljaj ga v enakem ali za nianso svetlejšem odtenku glede na tvojo naravno kožo. Korektorji z rumeno osnovo bodo otoplili barvni ton okoli oči in zmanjšali rdečico.

Kako bronzer za svetlo polt?

Mnoga dekleta svetlejše polti se izogibajo bronzerju, kar je velika napaka! Ne le, da jim lahko odlično pristaja, iz njihovih naravnih obraznih atributov lahko ustvari kar največ! Pomembno je le, da znaš izbrati prava ličila. Bronzer nikdar ne sme biti več kot en do dva odtenka temnejši od barve tvoje polti. Malo topline na lička lahko dodamo z nežno sijočim bronzerjem z blagim pridihom odtenka breskve.

Kako izbrati rdečilo za svetlo polt?

Glede na to, da naj nam bi rdečilo zagotovilo kar se naraven videz, nikar ne vztrajaj pri premočnih temnih ali rjavih niansah, raje izberi barvo, ki se ujema s tvojo kožo. Rdečila v »pink« in koralnih niansah so najboljša izbira za topel podton kože, hladnejšemu pa ustrezajo rožnati odtenki. Dodatek pravega rdečila ti lahko zagotovi svež in bleščeč videz, zato ga nikar ne preskoči.

Kako izbrati senčila za veke za svetlo polt?

Prednost imajo nežna pastelna in koralna senčila, medtem ko svetlo rjave in zlate nianse tvojemu obrazu lahko prinesejo več kot potrebno toplino. Za tiste s toplim podtonom obstaja odlična rešitev v obliki zemeljskih odtenkov, tiste s hladnim podtonom pa lahko izberejo kovinske barve in vse odtenke sive.

Katera maskara pristaja svetli polti?

Razen črne, ki pristaja vsaki barvi polti, ti predlagamo, da preizkusiš tudi rjave odtenke maskare, ki bodo nežno zabrisale kontrast z obrazom in ti zagotovile še bolj naraven videz.

Kakšne šminke ustrezajo svetli polti?

Živahni odtenki šmink, kot so rožnata, koralna, barva jagode in maline, pa tudi kričeče rdeča odlično pristajajo bledi polti in jo še lepše poudarjajo. Nude šminke pa lahko zgolj nevtralizirajo preostala ličila in obrazne konture.

So ti nasveti za izbiro ličil za svetlopolte prišli prav? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Zakaj izbrati tekoči puder, obogaten s hialuronsko kislino?

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Affinitone Sand Beige

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Back To Bronze

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Blush 25 Pink

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Takojšnje naročilo
 • L'oreal Paris Infaillible Caramels 102 Caramel Blondie

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Naked Heat Eyeshadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , nega, oči , Maybelline New York , L'Oréal Paris, Kiehl’s

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusili smo tekoči puder, ki zmore vse kljubuje vodi, razmazovanju in znojenju!

Odporen puder z visoko pokrivno močjo, neusmiljen do zunanjih vplivov, a hkrati nežen in lahkoten na tvojem obrazu. Poglej si več o tekočem pudru Mayb...