Kako izbrati maskaro z ustrezno krtačko

Poleg sestave in učinka, ki ga želite doseči, je pomembno paziti tudi na obliko krtačke. Oblika krtačke vpliva na to, kako bo maskara videti na vaših trepalnicah in ali boste dosegle želen učinek.

Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu maskare? 

Ne smete pozabiti, da je vsaka maskara videti drugače na vsaki od nas. Vse je odvisno od dolžine, gostote in oblike vaših trepalnic. Kako torej izbrati krtačko, ki bo popolnoma ustrezala vašim trepalnicam in željam? Ponujamo vam nekaj nasvetov.

Krtačka iz naravnih ščetin

Krtačka iz naravnih ščetin ustvarja volumen in obseg trepalnic. Bolj ko je krtačka gosta in večja, toliko bolj bodo trepalnice videti gostejše in daljše po nanosu maskare. Pri tem je treba paziti tudi na velikost oči, oziroma ali imate velike ali majhne oči. Če imate majhne oči, potem maskara z veliko krtačko ni ravno najboljša izbira za vas, saj jo boste težko nanašale, da pri tem ne razmažete maskare in namažete veke.  

Krtačka z ostrim vrhom 

Ta krtačka ustreza dekletom z majhnimi očmi in z njo lahko dosežete tudi najmanjše trepalnice v kotih očesa. Drugi konec krtačke je širši in njegov namen je, da dvigne trepalnice. Takšna krtačka je idealna za oblikovanje videza „mačjih oči“.

Zakrivljena krtačka

To krtačko najpogosteje uporabljamo za dodatno ukrivljanje trepalnic. Majhne ščetine pri teh krtačkah ločujejo trepalnice, kar pomaga pri nanašanju maskare in ne povzroča grudic ter občutka težkih trepalnic. 

Plastična krtačka v obliki glavnička

Takšen tip krtačk se pogosto izdeluje iz gume ali pa najpogosteje iz plastike. Namenjene so razčesavanju in ločevanju trepalnic. Krtačke kot glavnički so idealne za nanašanje maskare na izrazito tanke spodnje trepalnice.

Nasvet: Pri nanašanju maskare bodite pozorne na koren trepalnic. Nanesite debelejšo plast na koren trepalnic, nato pa z lahkotnim premikom potegnete krtačko do konic trepalnic. Če boste pretiravale s količino maskare na konicah, boste obremenile trepalnice in imele občutek težkih trepalnic.  

Prebei še: 8 makeup trikov za nanašanje maskare

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Push Up Angel

  • Maybelline New York Lash Sensational Luscious

  • Maybelline New York Lash Sensational Full Fan Effect

Povezane teme: maskara, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kaj tvoja kozmetična torbica preprosto mora vsebovati

Torba brez toaletne torbice je kot torta brez smetane. Kaj bomo vanjo spakirali je odvisno predvsem od osebnih navad glede ličenja, od velikosti torbe...