Kako izbrati popolno šminko za praznično večerjo? by Ajda Sitar

December je mesec, ko se veliko družimo, ogromno objemamo, radi obdarujemo in še raje nazdravljamo ter se zabavamo ob dobri hrani. Je mesec, ko vsaj enkrat (ali raje večkrat) pride priložnosti, da se uredimo in se odpravimo na pravo praznično večerjo. Mene glavnina čaka v prihodnjih dneh – vse od božične večerje pri tašči, do službene zabave ob dobrih hrani in pijači, praznovanja »dedka mraza« s sorodniki, do silvestrske večerje. Čeprav pravzaprav še ne vem, kje bom preživela najdaljšo noč v letu in tako niti ne vem, ali bom ličila to noč potrebovala, zagotovo vem, da bom v prihodnjih dneh skrbno izbirala makeup izdelke, ki bodo morali prestati številne preizkušnje. In ker se največja dilema pri meni pojavi prav pri šminki, sem se odločila, da nekaj spoznanj, delim tudi s tabo.

#1 Če te čaka obilna večerja, ne izbiraj tekočih šmink, ki se posušijo na ustnicah.

Kako izbrati popolno šminko za praznično večerjo? by Ajda Sitar

Čeprav se slišijo ultra dobro obstojne šminke dobra izbira, včasih le ni tako. Izberi raje takšne, ki jih bo hrana enakomerno raztopila in ne bo izgledala »kot da na ustnicah razpada«, če se bodo le-te srečale tudi z več maščobe. Moja izbira bodo L'Oreal Paris Lip Paint v dveh različicah – sijoči različici Lacquer in mat različici Matte. Obe verziji sta dovolj vlažilni, da bodo moje ustnice izgledale polne in zdrave celoten večer (in tudi naslednji dan).

#2 V dilemi se odloči za »nude« odtenek.

Kako izbrati popolno šminko za praznično večerjo? by Ajda Sitar

Čeprav velja za ikonično barvo božiča rdeča, so »nude« odtenki precej bolj varna izbira. Če jih hrana ali pijača nekoliko odstranita, ni nobene bojazni, saj razlika ni tako očitna. Popravki so bolj enostavni in posledično tudi hitrejši (tako ne boš izgubljala dragocenega časa z najdražjimi). Da uravnovesiš svoj makeup videz, si lahko nekaj bolj drznega privoščiš na očeh.

#3 Ne pozabi šminke vzeti s seboj.

Kako izbrati popolno šminko za praznično večerjo? by Ajda Sitar

Ne glede na obstojnost šminke, je pametno šminko vzeti s seboj. Obilnim večerjam običajno ni kos prav nobena šminka, ne glede na to, kako dobro obstojnost obljublja. Če te bo v torbici čakala »rezerva«, boš brez skrbi ugriznila tudi v sočen zrezek ali slasten piškot.

Preberite še: Maybelline ličila, po katerih si bom zapomnila leto 2017 by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Infaillible Lip Paint Matte 201 Hollywood beige

  • L'Oréal Paris Lip Paint Lacquer 101 Gone with The Nude

Povezane teme: Novoletni make up, Zimski trendi, Zimski make up, Ajda Sitar

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Popolna ličila za Valentinovo

Če te počasi spopada sladka nestrpnost in te mučijo negotovosti glede tega, kako se pripraviti na poseben večer, bodi brez skrbi. Tu smo zato, da ti o...