Kako izbrati prave odtenke za konturiranje?

Postopek se na prvi pogled sicer zdi zelo zapleten, vsaj vsem, ki se s tem ne ukvarjajo profesionalno, zato smo se odločili, da enkrat za zmeraj razjasnimo same osnove. Te torej zanima, kako izbrati prave odtenke za samo konturiranje obraza?

Izbrati pravi izdelek


Na policah trgovin nas pričaka prava množica izdelkov. Po eni strani tako prav zagotovo najdemo takšnega, ki nam je pisan na kožo, po drugi pa lahko ob izbiri nastane prava zmeda. Najprej se odloči, ali bi želela konturirati z izdelkom v obliki kreme ali pudra. Slednja tako omogoča nekoliko več nadzora nad samim ličenjem, zato ti jo kot prvo izbiro toplo priporočamo, ko pa boš svoje znanje nadgradila, pa lahko preideš na kremne izdelke za ličenje.

Nikoli ne kupi izdelka, ker na prvi pogled izgleda pravi. Ne pozabi stestirati barv in se prepričati, da resnično ustrezajo tvojemu tenu kože. Za poudarjanje izberi puder, ki je odtenek ali dva svetlejši od podlage, za senčenje pa izberi odtenek ali dva temnejšega. V kolikor je tvoja koža bleda, se izogibaj oranžkastih barv, medtem ko olivnatemu tenu kože odlično pristoji bronasta.

Namig: Za konec nikoli ne pozabi na kanček rdečila za lička, ki bo nekoliko zmehčal celoten videz. Najbolj enostavno je, da se nasmeješ in naneseš rdečilo tja, kjer tvoja lička postanejo najbolj okrogla.

Pravi čopič


Ne pozabi na izbiro pravega čopiča za nanos izdelkov. Prelivanje je namreč eden izmed najpomembnejših korakov v procesu. Pri pudru tako uporabi naravne ščetine, ki bodo absorbirale puder in ga nanesle tja, kjer je to potrebno.

Preberi še: Senčenje in osvetljevanje oči glede na njihovo obliko

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Infallible Sculpt Contour Palette Medium

  • L'Oréal Paris Infallible 24-h Matte

  • L'Oréal Paris Infaillible Blush Paint Palette Pink

Povezane teme: senčenje obraza , konturiranje, rdečilo, čopiči za ličenje, osvetljevalec

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Paleta senčil za oči za celoten »make up«

Ko usvojiš osnovna pravila uporabe palete senčil na očeh, lahko preidemo k njenim drugim namenom, ki jih morda sploh nisi poznala...