Kako izbrati pravi korektor zase

Dober korektor je ključ za neoporečno polt in popolna ličila tekom celega dne. Zato je zelo pomembno, da izbiri korektorja posvetiš čas in najdeš tistega zares pravega. Predstavljamo ti štiri korake, ki jim moraš slediti pri izbiri korektorja, da bo tvoja polt popolna, vse nepravilnosti pa prekrite.

Kako izbrati pravi korektor zase

1. Prekrivna moč

Temni koluti okoli oči, drobne gubice, popokane kapilare, madeži od sonca, rdečica, pegice … vse to mora prekriti korektor. Zato izberi takšnega, ki bo zlahka zabrisal vse tvoje drobne nepopolnosti. Seveda velika vloga pripada tudi tekočemu pudru, vendar prav korektor naredi največjo razliko. Slab korektor lahko še bolj poudari tvoje mane, tega pa si seveda nikakor ne želiš, zato izberi korektor z visoko prekrivno močjo.

2. Tekstura

Veliko vlogo pri izbiri korektorja igra njegova tekstura. Če izbereš tekočega, ne boš zgrešila. Ne pravimo, da so tisti v stiku ali kremasti slabi, vendar tekoči korektor poleg olajšanega nanašanja zagotavlja tisti zaključni bleščeč in naraven učinek, ki ga drugi korektorji ne dajo. Poleg tega se tekoči korektor zlahka prilagaja vsem tipom kože, naj bo suha, mešana ali mastna, zaradi lahke tekoče formule pa je manj verjetnosti, da bi se videle njegove sledi, pri čemer so težki korektorji v stiku povsem druga zgodba.

Kako izbrati pravi korektor zase

3. Odtenek

Odtenek korektorja je poleg njegove kakovosti in teksture najpomembnejši faktor pri nakupu tega izdelka. Preden izbereš odtenek, moraš poznati svoj ton kože, kar je še posebej pomembno, če v trenutku nakupa niso dostopni testni vzorčki ali naročaš prek spleta. Poglej svoje žile – če so olivno zelene, je tvoj ton topel, modre vene pa označujejo hladen podton kože. Če se ne moreš odločiti med zeleno in modro barvo, potem je ton tvoje kože nevtralen.

Kako izbrati pravi korektor zase

Hladnim odtenkom najbolj ustrezajo svetlejši korektorji z nežnim pudrasto rožnatim tonom, toplejšim pa korektorji bež odtenkov, ki spominjajo na barvo peska. Kadar so v trgovinah dostopni testni vzorčki, le preizkusi več nians. Čeprav večina deklet ličila preizkuša na podlakti, je najboljše mesto za testiranje korektorja linija brade blizu vratu. Na tem delu obraza boš zlahka videla, ali je izdelek preveč svetel ali temen za tvojo polt. Korektor bi seveda moral biti za par odtenkov svetlejši od tvojega naravnega tena, vendar nikar ne pretiravaj! Presvetel korektor bi tvoje temne kolute spremenil v presvetle kroge, ki so videti prav enako grdo.

4. Aplikacija

Pomemben element izbire korektorja je tudi način njegovega nanašanja. Najbolje, da izbereš korektor, ki v embalaži že vsebuje gobico za nanašanje, s katero lahko nadziraš količino izdelka. Ko korektor naneseš na problematične točke na obrazu, lahko mirno izbereš, ali ga boš vtapkala s prsti ali gobico za zabrisovanje. Če se odločiš za tekoči korektor, ga lahko naneseš tudi večkrat, sploh če želiš doseči večjo prekrivno moč, saj ga koža zlahka vpije in ni bojazni, da bi bila videti nenaravno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Še vedno nisi prepričana, kateri korektor je zate? Ne skrbi, imamo rešitev!

Sedaj, ko si se naučila izbrati korektor, je preostalo le še to, da obiščeš najbližjo drogerijo in poiščeš pravega zase. Da se ne bi preveč mučila, ti priporočamo korektor, ki bo izpolnil vse tvoje zahteve – Instant Anti Age Eraser iz Maybelline New York. Ta korektor zmore vse – prekriva, korigira in definira. Zraven dobiš še aplikator za lahko nanašanje, dostopen pa je v šestih odtenkih, med katerimi ti bo eden zagotovo ustrezal. Najdeš ga v številnih drogerijah, če pa si ljubiteljica nakupov iz fotelja, ga lahko naročiš tudi s klikom na povezavo pod besedilom.

 

Si že preizkusila Anti Age Eraser korektor? Podeli z nami v komentarjih!

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Light

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Brightener

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Neutralizer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Buff

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Ivory

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , nega, konturiranje, nude , korektor, Maybelline New York

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Retinol: Spoznaj super zvezdo v negi kože!

Če si opazila prve znake staranja na obrazu, brez panike! Nekaj, kar lahko takoj storiš, je, da se zazreš v svojo rutino nege kože in vanjo uvrstiš iz...