Kako izbrati pravi pritrjevalec ličil

Kako izbrati pravi pritrjevalec ličil

Nošenje zaščitne maske je na lepem postalo sestavni del našega vsakdana. To pa ne pomeni, da se moraš odreči ličenju, s katerim si lahko izboljšaš razpoloženje in se počutiš samozavestno ter ženstveno, v trenutku, ko snameš masko. Zato je tu fiksator ličil. Ta poskrbi, da enostavno pozabiš na ličila, topljenje pudra in preslikavanje šminke na masko, hkrati pa te še osveži.

Kaj je pritrjevalec ličil?

Pritrjevalec ličil je poleg baze (»primer«) eden od najpomembnejših izdelkov za ličenje, posebej, če svojo raven ličenja želiš dvigniti nekoliko višje. Vloga baze je, da izenači ten in bolje pripoji vsa naknadna ličila, sredstvo za pritrjevanje pa poskrbi, da ta ostanejo na svojem mestu cel dan. S pomočjo pritrjevalca lahko pozabiš na topljenje ličil, madeže od pudra in zbledela senčila z aoči.

Kako izbrati pravi pritrjevalec ličil

Vrste sredstev za pritrjevanje ličil

Razlikujemo med pritrjevalci, ki matirajo, in tistimi, ki zagotavljajo svež oz. »dewy« videz. Pritrjevalci ličil z mat učinkom fiksirajo ličila in s kože odstranjujejo višek sijaja. Izjemno so priporočljivi za tiste z mastno kožo, saj uspešno prekrijejo neprijetno svetenje T-področja. Pritrjevalci z »dewy« učinkom kožo naredijo bolj svežo, sijočo in zdravo. Priporočamo jih vsem, ki jih pestijo težave suhe kože obraza.

PS: Sedaj, ko je v modi »yoga skin« in pomlad že ponosno kraljuje, lahko rečemo, da je »dewy« sredstvo za pritrjevanje ličil vsekakor prava izbira.

Nanašanja pritrjevalca

Pritrjevalec za ličila je v glavnem dostopen v obliki razpršilca (spreja), njegov nanos pa je povsem preprost. Dovolj je, da po končanem ličenju izdelek dobro pretreseš, zapreš oči, embalažo postaviš 20-30 centimetrov stran od obraza in poškropiš, pri tem pa se izogibaš ciljanju neposredno na oči. Morda ti bo v prvem trenutku čudno (kot da je obraz postal moker in bodo ličila vsak čas spolzela z njega), vendar verjemi, da bo občutek že za hip popustil, tvoje zadovoljstvo pa bo zagotovljeno.

Kapljice se posušijo že v nekaj minutah in čudovito pričvrstijo ličila. Najboljše je to, da po nanosu pritrjevalca ne boš imela potrebe za obremenjevanjem male slovesne torbice z ličili. Postopek pritrjevanja lahko ponoviš večkrat na dan, ko menjaš celoten »make up«, ali samo določeno ličilo, s katerim morda želiš spremeniti celoten videz.

Kako izdelati pritrjevalec ličil

Če uživaš v tem, da se preizkušaš v vlogi izdelovalke domačih ličil, imamo za tebe poseben recept, po katerem lahko izdelaš pritrjevalec ličil.

Kaj potrebuješ:

- posodico za merjenje

- destilirano vodo

- rastlinski glicerin

- prazno embalažo z razpršilcem

Priprava:

V prazno stekleničko z razpršilcem pretoči dve tretjini destilirane vode in eno tretjino rastlinskega glicerina. Embalažo zapri, dobro pretresi in domače razpršilo je pripravljeno.

Kako izbrati pravi pritrjevalec ličil

Rok uporabe:

Čeprav se ti najbrž zdi, da je priprava domačega izdelka neverjetno preprosta, moraš vedeti, da ta ne more biti tako obstojen kot tisti iz trgovine. Uporabljaš ga lahko največ dva tedna, saj po tem času sestavine izgubijo svojo moč, zato je morda vseeno bolje, da utrjevalec ličil kupiš v najbližji drogeriji.

Si že preizkusila pritrjevalec ličil? V komentarjih nam sporoči tvoje mišljenje o tem izdelku!

Preberi še: Razkrivamo ti meglico za obraz

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Dewy Spray Setting Spray

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Serozonic

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Setting Spray Matte Finish

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Fix It Forget It Setting Mist

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Infaillible Primer Pore Refining

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Primer Face Studio Prime Protecting

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay All Nighter Pollution Protection Environmental Defense

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay All Nighter Long Lasting Makeup Setting Spray

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , šminka, večerni make up , dnevni make up , primer, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, pritrjevalec ličil, Maybelline New York , L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Postani makeup master: Top 5 trikov z maskaro

Kolikokrat si zahrepenela po tistem zapeljivem pogledu, kakršnega občuduješ na znanih obrazih, ki se bohotijo z naslovnih strani modnih časopisov...