Kako izbrati pravilen odtenek korektorja

Korektor je eden izmed tistih izdelkov, brez katerega si je težko predstavljati vsakdanjo makeup rutino vsakega dekleta. Uporabljamo ga za prekrivanje podočnjakov, mozoljev in neželjenih madežev na obrazu. Vendar, le pravilno izbran korektor nam pomaga pri prekrivanju vsega tistega na obrazu, česar ne želimo, da drugi vidijo. Kako pravilno izbrati odtenek korektorja?

Želiš prekriti podočnjake?


Glede na tekoči puder, katerega odtenek naj bo karseda podoben odtenku polti, pa naj bi korektor, s katerim želiš prekriti podočnjake, bil za en odtenek svetlejši. Vedno izberi korektor, ki se popolnoma ujema s tvojim podtonom kože.

Želiš prekriti mozolje? 

V tem primeru izberi odtenek, ki je enak barvi tvoje kože. Tako bo korektor prekril nepravilnosti na obrazu, polt pa bo ostala izenačena. Veliko deklet dela napako, ko za prekrivanje mozoljev uporablja svetlejše korektorje, s čimer le dodatno poudarijo pomanjkljivosti, koža pa je videti polna madežev.

Testiranje, testiranje in le testiranje!


Če pri nakupu preverjaš odtenek šminke ali tekoče podlage, zakaj ne bi tudi odtenek korektorja? Potrudi se, da vedno testiraš korektor pri dnevni svetlobi tako, da ga naneseš na kožo vratu. Nekaj pikic na vratu bo popoln pokazatelj, ali je odtenek, ki si ga izbrala tisti, ki ti najbolj ustreza. Poleg odtenka boš na tem delu telesa najlažje videla, ali tekstura korektorja ustreza tvojemu tipu kože.

Preberite še: 4 koraki za pravilno nanašanje tekočega korektorja

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Age Rewind Concealer

Povezane teme: korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se naličiti v enem od top 5 novoletnih stilov

Zapomni – novoletna ličila morajo biti drugačna od vsakdanjih! Bodi pogumna, polna domišljije, ne boj se uporabiti barv, preizkusi nekaj novega in dru...