Kako izbrati roza šminko glede na ton kože

Vsaka ženska mora v svoji torbici poleg klasične rdeče imeti vsaj eno dobro roza šminko. Ta namreč čudovito osveži in pomladi, mnogi celo verjamejo, da pristaja absolutno vsem, ne glede na leta, barvo las ali kože.

Največje kozmetične hiše so pripravile svoje rožnate favorite sezone: od neonskih, kričečih, do pridušenih, mat tekstur. Izbira je resnično velika, za maksimalni izkoristek vseh prednosti pink šminke in v izogib neželenim učinkom pa je potrebno, da odkrijemo pravi odtenek, kar ni niti najmanj preprosto.

Izbira roza šminke

Pomembno je, da veš, da šminke izbiramo glede na ton kože. Glede na to, kako svetla ali temna je, tako razlikujemo:

-Porcelanast (svetel);

-Temen;

-Srednji (nevtralni) ten.

Prav vsak od njih ima svoj zmagovalni roza odtenek!

Preprost test za popolno izbiro

Da bi določila svoj tip, pri dnevni svetlobi poglej svoje žile na zapestju in prepoznaj njihovo barvo.

-Modre ali vijolične: hladen podton.

-Zelene ali olivne: topel podton.

-Ne moreš določiti barve: nevtralen podton.

Kako izbrati roza šminko glede na ton kože

Pravilo je jasno: topli podtoni zahtevajo tople odtenke šminke; hladni hladne; nevtralni pa čudovito prenesejo vse (celo neonsko roza). Čim več je v neki barvi rdeče, rumene ali oranžne, toplejša je, medtem ko modra, zelena ali vijolična določajo hladnost barv.

Čeprav je delitev jasna, to ne pomeni, da osebe s toplim kožnim podtonom ne smejo nositi modre – potrebno je le, da izberejo toplejši odtenek. Enako osebe s hladnim podtonom lahko izberejo hladne odtenke oranžne barve.

Svetel ten

Če imaš prozoren ali porcelanast ten se pri izbiri le težko zmotiš. Odličnega zaveznika lahko prepoznaš v nežno roza ali koralnih odtenkih, prav tako pa so primerni tudi lila podtoni in tim. »umazano rožnate« šminke.

Temen ten

Zagorelemu temnemu tenu priporočamo svetle, mlečne in kričeče rožnate odtenke. Če si želiš, da je tvoja koža videti še temnejša, preizkusi roza, ki vleče na vijolično, izogibaj pa se nevtralnim in »umazanim« rožnatim tonom. Fuksija in ciklama sta zadetek v polno, še posebej, če čeznju naneseš glos za ustnice.

Srednji ten

Niti temen niti svetel, vsekakor pa najbolj zaželen tip, ki dopušča, da nosiš skoraj vse roza odtenke, zagotovo tudi sočno lubenico ali »nude pink« (kadar si želiš bolj naravnega videza). Tudi s temno roza odtenki s pridihom karamele ali kave ne moreš zgrešiti. Pomembno je le, da se izogibaš modrim podtonom.

Spremeni ritual – zagotovi barvo

Najboljše sestavine šmink omogočajo dolgo obstojnost njihove barve, vseeno pa je dobro, če tudi sama sprejmeš določene rituale pred šminkanjem. Za začetek ustnice nežno obriši z vlažno brisačko, zatem jih neguj z balzamom. Počakaj nekaj minut, da ga koža vpije, nato ustnice obriši s prtičkom, nanesi barvico in šele nato izbrano mat šminko. Barvica bo dodala sloj pigmentov in zagotovila obstojnost barve.

Pink šminka je glavni adut letošnjega poletja!

Ali veš, da moški v ustnice, naličene z nevtralno barvo, strmijo povprečno dve sekundi, v rožnate usnice pa kar sedem sekund!? Nežno rožnata asociira nedolžnost in čistost, intenzivnejši odtenki pa izžarevajo zapeljivost. Kričeča roza ne bo privabila žarometov samo na tvoje ustnice, pač pa boš z njo prav vsa v središču pozornosti!

Preberi še: »Baking« tehnika ličenja ponovno v trendu

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Pinks Successful 165

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Romantic 30

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Intense Butter Gloss Funnel Delight

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 25 Stay Exceptional

  Takojšnje naročilo
 • YSL Rouge Volupte Shine 49

  Takojšnje naročilo
 • YSL Rouge Pur Couture Sheer Matte 109

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Rouge Signature Brilliant Be Captivating 305

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Rouge Signature Brilliant Be Outstanding 302

  Takojšnje naročilo

Registrirajte se / Prijavite se