Kako lahko rdeča šminka dvigne tvojo samozavest by Ajda Sitar

In zagotovo to delno pričakujemo tudi sami od sebe. Ali je to prav ali ne, bom pustila za naslednjič, danes sem bom osredotočila na mini lepotno orožje, ki ga dekleta in ženske lahko uporabijo, da dvig samozavesti. Tako je, govorim o rdeči šminki. Šminki, ki si je s svojo večnostjo, klasiko in vsestranskostjo prislužila status legende med ličili.

Zakaj rdeča tako zelo privlači, razkriva psihologija

Psihologija, ki se še posebej ukvarja z vplivom barv na človeka in njegovo počutje, opisuje rdečo kot barvo strasti, akcije in energije. Tako predstavlja samozavest, ljubezen, v nekaterih kulturah celo srečo.

Njeno usodnost potrjuje zgodovina

Rdečo šminko naj bi odkrili in uporabljali že v času prvih civilizacij v Mezopotamiji in Egiptu. Menda jo je uporabljala celo Kleopatra, ki je bila znana po svoji usodni zapeljivosti. Pogled v zgodovino razkriva, da je rdeča bila precej pogost odtenek tudi na ustnicah kraljic.

Rdeče na ustnicah se včasih ženske bojijo

Pogosto slišim od žensk »nisem dovolj pogumna za rdečo« ali pa »ne znam je nositi, prehitro se mi razmaže«. Dejstvo je, da z rdečo na ustnicah privlačite poglede. Pozornost je nekaj, kar boste z rdeče obarvanimi ustnicami zagotovo dobili. Sam smisel rdeče je v tem, da se jo občuduje.

Rdeča je klasična in prefinjena. Lahko pa tudi seksi

Klasična udarna rdeča na ustnicah ne bo šla prav nikoli iz mode. Nosile so jo največje dive starega Hollywooda, vse od Marilyn Monroe in Elizabeth Taylor, nanjo pa prisegajo tudi moderne zveze kot sta Madonna in Taylor Swift. Rdeča je nepogrešljiva celo v kozmetični torbici minimalističnih Parižank.

Sem te prepričala? Rdečo šminko enostavno potrebuješ!

Dve lepotni priporočili, ki ti jih z dna srca priporočam, sta šminki znamke Maybelline – obe v tistem najbolj klasičnem rdečem odtenku, ki pristoji prav vsaki dami. Prva je šminka z mat zaključkom Maybelline Color Sensational Matte v odtenku 970 Daring Ruby, druga pa tekoča šminka Maybelline Super Stay Matte Ink v odtenku 20 Pioneer.

Maybelline Color Sensational Matte v odtenku 970 Daring Ruby sem uporabila v YouTube videu, kjer sem predstavila makeup trike.

Maybelline Super Stay Matte Ink v odtenku 20 Pioneer pa v YouTube videu, kjer sem ustvarila jesenski makeup videz.

Preberite še: Lepotna bitka dveh Maybelline tekočih šmink! by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Color Sensational Matte 970 Daring Ruby

  • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 20 Pioneer

Povezane teme: rdeča šminka , rdečilo za ustnice , Ajda Sitar

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Veliki oktobrski trend 2018 – vijolični odtenki in mat učinek

Jeseni in pozimi je čas za bolj temačne barve – črno, rjavo in sivo. Na mestnih ulicah boš srečevala »uniformirana« dekleta v črnih jaknah in plaščih...