Kako nanesemo kompaktni puder: 4 preprosti triki

Ena od neizbežnih zadev pri ličenju so vsekakor pudri. Vemo, da obstajajo v različnih oblikah, od katerih vsaka prispeva k ustvarjanju idealnih rezultatov ličenja. Zagotovo poznaš vsaj en način uporabe tekočega pudra ali pudra v prahu, pa veš tudi, čemu je namenjen in kako nanašamo kompaktni puder?

Če nisi prepričana, kar brez skrbi, saj smo zate pripravili 4 preproste trike za žameten, nežen videz kože, ki ga lahko dosežemo prav z nanašanjem tega tipa pudra.

Kako nanesemo kompaktni puder: 4 preprosti triki

Predvsem: hidratacija kože

Preden na svoj obraz naneseš katerokoli ličilo, je izredno pomembno, da koži zagotoviš ustrezno hidratacijo. Vlažilne kreme namreč kožo hranijo, jo branijo pred zunanjimi vplivi in ustvarjajo potrebno podlago za ličenje.

Ne pozabi na bazo in korektor

Po intenzivni hidrataciji na obraz najprej nanesi bazo ali »primer«, s katerim boš ustvarila učinek gladke in napete kože. Baza poskrbi, da ličila na tvojem obrazu dlje časa ostanejo sveža in urejena. Ko si jo uspešno nanesla, sledi prekrivanje vseh nepopolnosti s korektorjem ustrezne barve.

Čas je za kompaktni puder

Zelo pomembno je, da si zapomniš, da kompaktni puder vselej nanašamo po nanosu korektorja in zatem tekočega pudra, saj tako dosežemo želeni in čim bolj naraven videz.

Z drugimi besedami: ko s korektorjem prekriješ vse nepopolnosti, najprej preko celega obraza nanesi prvo plast kompaktnega pudra in za to uporabi namensko gobico. Z njo izdelek enakomerno razporedi po koži in ga pazljivo zabriši. Ta tehnika omogoča detajlno prekrivanje nepopolnosti in kožo naredi brezhibno žametno. Šele nato je na vrsti tekoči puder, ki mu sledi drugi sloj kompaktnega pudra.

Če nisi prepričana, kako se kompaktni puder nanaša s pomočjo gobice, ne pozabi, da za to obstajajo tudi čopiči. V tem primeru bodi pozorna, da z njih otreseš višek izdelka in zatem začneš z nanašanjem od sredine obraza, z nežnim tapkanjem preko cele površine proti zunanjim robovom. Pazljivo zabriši del med obrazom in vratom, da ne bi bila opazna razlika v odtenkih.

Izbiro prilagodi svoji koži

Pri nanašanju kompaktnega pudra bodi pozorna na tip tvoje kože. Če je ta denimo suha, puder v kamnu uporabljaj samo na T-področju in pod očmi, izogibaj pa se licem in predelu okoli nosu.

Tisti z mastno kožo naj kompaktni puder uporabljajo preko celega obraza, saj bi sicer rezultat izpadel neurejeno in neizenačeno. Dekletom z mastno kožo se prav tako svetuje nanašanje dodatnega sloja kompaktnega pudra na T-področje.

Ne pozabi, da je izbira pravega odtenka izdelka izredno pomembna. Niansa naj bo kar najbližja tvoji polti, saj bi presvetla barva na tvoji koži po kratkem času začela delovati nenaravno.

Naj povzamemo…

Čeprav ni tako razširjen, kompaktni puder predstavlja hitro rešitev za popravljanje ličil, pa tudi popolno orodje za izenačen videz ličenja. S pomočjo zgornjih nasvetov izberi pravega za tvoj tip kože. Kompaktni puder pričvrsti in spoji vse predhodno nanesene plasti ličil, da so videti sveža in obstojna skozi ves dan.

Zate ne vemo, a nam se zdijo našteti razlogi dovolj prepričljivi, da v svojo torbico umestimo tudi kompaktni puder.

Kako nanesemo kompaktni puder: 4 preprosti trikiPreberite tudi: Kako naličiti oči z banana tehniko?

Za ta videz priporočamo

 • La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Compact Powder Buff Beige 130

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match Powder

  Takojšnje naročilo
 • L’Oréal Paris Infaillible Fresh Wear 24h Foundation In A Powder

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , šminka, puder, trend , Giorgio Armani, True Match, Maybelline New York , L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako izbrati najboljši puder za mastno kožo

Mastna koža je zelo pogost problem žensk in predstavlja izziv pri ličenju, posebej pri izbiri tekočega pudra...