Kako nositi barvne maskare

V teh dneh vsi potrebujemo nekaj več radosti, ekstravagance in veselja na naših obrazih. Pravo osvežitev v svoj vsakdan lahko vneseš z nekaj barve, in to takšne na trepalnicah. Ne skrbi, če si pri ličenju nekoliko bolj konservativna. Pokazali ti bomo, da je barvne maskare mogoče vključiti v najrazličnejše kombinacije.

Rjava maskara

Profesionalci ličenja namesto dominantne črne večkrat radi izberejo rjavo maskaro, kadar želijo doseči mehkejši pogled in nasploh nežnejši obraz. Maskara v tej barvi gre odlično z dnevnim stilom ličenja, še posebej pa, prav tako kot rjavo črtalo, pristaja tistim s svetlimi očmi.

Nekateri makeup strokovnjaki trdijo, da je za prave blondinke z nežno poltjo v vsakem primeru najboljša prav rjava maskara. Preizkusi jo skupaj s svojimi najljubšimi nude ličili, odlično pa bo videti tudi v bakreni »smokey eye« izvedbi. Baker in bordo – barvi, ki še podkrepita učinek rjave maskare.

Kako nositi barvne maskare

Modra maskara

To barvo maskare je proslavila princesa Diana, saj jo je oboževala za poudarjanje modrih oči. Danes mnogi ugotavljajo, da ni najbolj primerna za dnevno ličenje, vendar je to napaka. Popolna je namreč za privabljanje oči v prvi plan. Nanesi jo v količini, ki je primerna za posamezno priložnost. Za subtilnejši videz bo že ena plast dovolj, najsi bo pri koreninah ali na vrhu trepalnic. Za intenzivnejši pogled bo potrebnih več plasti, s katerimi bo tudi učinek bolj vpadljiv. Drži, da modra maskara lepo pristaja modrookim dekletom. Četudi tvoje oči niso te barve, pa jo vseeno lahko uporabljaš, vendar se potrudi, da bo preostanek tvojih ličil dovolj umirjen. Pa oblačila? Z džinsom ne moreš zgrešiti!

Turkizna maskara

Odlična izbira za zelene oči! Prav tako gre turkizna barva odlično z rjavo, zato jo rjavooka dekleta obvezno preizkusite. Ta barvna maskara narekuje bolj kot ne enaka pravila kot modra. Zanimivo je lahko poigravanje s turkizno maskaro in belim senčilom za veke. Kombiniraj oba izdelka in tako še bolj poudari turkizno barvo trepalnic ter vizualno razpri svoj pogled. Še en brezčasen trik, s katerim lahko poudariš oči, ki so takoj videti bolj spočito, je linija bele barvice v notranjem robu spodnje veke.

Roza maskara

Nikar takoj ne reci – nikakor. Preizkusi. Kombiniraj jo s črtalom iste barve in se zadrži samo pri roza. V drugem primeru preizkusi kombinacijo dveh. Na korenine trepalnic pazljivo nanesi črno maskaro, vrhove pa okrasi z rožnato. Za to boš potrebovala nekaj natančnosti, vendar bo učinek izredno zanimiv. Takšno ličenje gre odlično tudi z »majhno črno oblekico«, kadar jo želiš pospremiti z nekoliko bolj neklasičnimi ličili.

Vijolična maskara

Res je, to je že nekoliko bolj ekstravagantna različica barvne maskare, saj je sama po sebi vpadljiva. Z vijolično maskaro je poudarek vedno na očeh, ostala ličila pa jo morajo lepo pospremiti. Nam je posebej všeč, kako je videti na povsem naravno naličenem obrazu, kot da na njem ni nič razen vijolične maskare. Zato ne varčuj, nanesi jo v bogatem sloju tako na zgornje kot spodnje trepalnice. Zagotavljamo ti, da bo videti zanimivo in zapeljivo. Na tak način jo lahko nosiš ob vseh oblačilnih kombinacijah, športnih in elegantnih.

Dodatni nasvet

Ob barvnih maskarah moramo paziti na obrvi. Če želiš igrati brez tveganja, izberi naravno ali celo za nianso svetlejšo barvo obrvi. Prav tako se potrudi in uporabljaj samo barvice za obrvi z ultra tankim vrhom, da bi jih zgolj precizno dopolnila, gele in barvila pa shrani za neko drugo priložnost.

Preberi še: Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Worth The Hype Brownish Black

  Takojšnje naročilo
 • YSL Mascara Volume Effet Faux Cils Burgu

  Takojšnje naročilo
 • YSL Mascara Volume Effet Faux Cils Violet

  Takojšnje naročilo
 • YSL Mascara Volume Effet Faux Cils Bleu

  Takojšnje naročilo
 • YSL Mascara Volume Effet Faux Cils Noir

  Takojšnje naročilo
 • YSL Mascara Vinyl Couture 8 Gold Top Coat

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: maskara, oči , trend , dnevni make up , Yves Saint Laurent, jesenski makeup videz, Maybelline New York , trepalnice, L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendi ličenja 2020: obdržali se bodo tudi letos

V nadaljevanju si poglej trende ličenja, ki smo jih vzljubili že v letu 2020 in bodo popularni tudi letos...