Kako nositi vijolično šminko!

Številni makeup strokovnjaki trdijo, da je to to sezono „vijoličasta nova črna“, mi pa se z njimi lahko le strinjamo. Vendar ne glede na to, kako rade imate vijolično barvo, ste pogosto v dvomih, ali naj jo sploh uporabite.  Če spadate med ženske, ki se bojijo svoje ustnice obarvati s tem odtenkom, ti predlagamo, da pazljivo preberete naslednje vrstice.

Ponujamo vam nekaj zelo močnih argumentov, zakaj enostavno morate poskusiti vijolične šminke letošnjo jesen.

Vijolična je univerzalna barva


Vijolična odraža energijo hladnih in toplih odtenkov, zaradi česar jo lahko izbere vsako dekle. Poleg tega njeni odtenki, kot so barva španskega bezga, sivke, vijolice ali slive, omogočajo več možnosti kombiniranja z ostalimi barvami. Seveda obstaja nekaj osnovnih pravil, ki jih je treba upoštevati pri izbiri ustreznega odtenka. Torej, če imate svetlejšo polt, se raje odločite za svetlejše odtenke vijolične, kot je odtenek sivke.

Hladnejši toni tega odtenka popolno dopoljnjujejo hladen podton svetlejše polti kože. Dekleta z manj svetlo poltjo naj bi izbrala nežen odtenek vijoličaste barve. Če si med tistimi s temnejšo poltjo, izberi temnejši odtenek vijolične barve. Temno vijolični odtenki bodo dodatno poudarili tvojo lepo polt, medtem ko bodo tvoje ustnice videti zelo zapeljive.

Sama lahko ustvariš intenzivnost


Če se odločiš za vijolično šminko, se lahko sprostiš, saj ti vijolična omogoča, da eksperimentiraš z nanašanjem. Za začetek nanesi le eno plast, ki bo pustila nežne sledi vijolične barve na tvojih ustnicah. Če ti je všeč, potem nanesi več plasti, kar bo le povečalo intenzivnost barve, tvoje ustnice pa bodo vizualno videti bolj polne. 

Izberi ustrezno teksturo


Če nisi ljubiteljica tekočih šmink z visokim sijajem, ti priporočamo, da uporabljaš mat šminke s kremno teksturo. Moraš vedeti, da imajo šminke z mat učinkom visoko prekrivnost in so obstojnejše.

Odloči se za vijoličasto


Vijoličasta barva je močna in drzna kot dekleta, ki si upajo svoje ustnice obarvati s šminko v tem odtenku. Zato naj bo vijolična šminka kot nakit, ki bo tvojemu videzu dala poseben pečat in zaradi katere boš edinstvena. Najenostavnejša oblačilna kombinacija je lahko videti moderno, če obarvaš svoje ustnice z vijolično barvo.

Obvezno pripravi ustnice


Ko izbereš šminko v drznem odtenku, moraš biti popolnoma prepričana, da so tvoje ustnice popolne. Če boš nanesla mat šminko, obvezno pred ličenjem nanesi balzam za ustnice ali ustrezno vlažilno kremo.

V primeru, da želiš manj opazne ustnice, nanesi vijolično šminko tako, da jo boš najprej nanesla na kazalec in potem z lahkimi gibi še na ustnice. Pomembno je, da si pri nanašanju šminke pazljiva.

Še lažje ti bo, če boš pred nanosom šminke ustnice pazljivo obrobila s svinčnikom v enakem odtenku. To ti bo v veliko pomoč pri natančnem nanašanju šminke in hkrati boš prepričana, da ne boš videti neurejeno.

Preberi še: Bleščeče ali mat?!

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 78 Royal

  • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 40 Believer

Povezane teme: šminka, rdečilo za ustnice , ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make up foto vodič: Pripravljena na osvajanje

Ta videz predstavlja kombinacijo naravnega videza z detajli, ki te bodo pretvorili v pravo zapeljivko. Sledi našim petim korakom in vsi pogledi bodo u...