Kako oblikovati asimetrične naravne obrvi

Takoj v začetku naj povemo, da povsem proporcionalna oseba ne obstaja. Tisto, kar doživljaš kot pomanjkljivosti telesa, lahko brez hujših težav pokriješ z oblačili, z obrazom pa je zgodba drugačna, še posebej, če te mučijo obrvi. Nahajajo se namreč v centralnem delu in splošno je znano, da področje okoli oči opazimo na prvi pogled. Čisto nič hudega ni, če je ena obrv privzdignjena ali spuščena, daljša, krajša, redkejša ali gostejša od druge, tudi njena linija je lahko povsem drugačna, saj to ne pomeni konca sveta. Razkrivamo ti trike, s katerimi tvoje naravne obrvi končno lahko postanejo simetrične!

Zakaj so naravne obrvi tako različne?

Mimika, stran obraza, na kateri spimo, in naravna razvitost obraznih mišic določajo, kako medsebojno podobne oziroma različne so naše obrvi. Med desno in levo obstaja »sestrska« vez, nikakor pa ne gre za dvojčici. Asimetrija je lahko precej moreča, še posebej, če se vsi trmasti napori izenačevanja končajo s še večjim polomom. Vsaka poteza s pinceto, storjena v upanju, da stvar končno popravi, se kaj lahko pretvori v pretirano tanjšanje obrvi. Kot se najbrž strinjamo, tanke obrvi pač niso simbol lepote, zato ti ne preostane nič drugega, kot da potrpežljivo čakaš nekaj (dolgih) tednov, da dlake ponovno zrasejo, in poskusiš znova.

Oblikovanje obrvi

Za pravilno oblikovanje potrebuješ škarjice in pinceto, za zapolnjevanje obrvi pa svinčnik in pomado. Svinčnik ti omogoča natančno, nekoliko ostrejše zarisovanje, zato ga nanašaj z nežnimi potezami, naj bodo linije, ki imitirajo naravne dlake, čim mehkejše in tanjše. Pomada za obrvi bo poskrbela za zapolnjevanje praznih mest, še posebej, če izbereš takšno z gel teksturo.

Kako oblikovati asimetrične naravne obrvi

S škarjicami skrajšaj dlačice in zmanjšaj oz. izenači njihovo gostoto. Izpuli višek obrvi z notranjega roba, da horizontalni liniji postaneta enaki. Obrvi počeši navzdol, zatem s škarjicami pazljivo pristrzi konice, ki kukajo preko spodnje meje obrvi, nato jih z glavničkom vrni v prvotni položaj. Dlačice na zgornji meji obrvi niso predvidene za puljenje. Če jih pač moraš žrtvovati za obliko, uporabljaj trimer. Ravnilo ti bo pomagalo pri preciznosti giba, saj je izredno pomembno, da se izogneš pretiravanju. Tanke obrvi lahko le še bolj poudarijo asimetrijo, zato ti priporočamo, da se na vsakih nekaj potez odmakneš od ogledala in z naravne razdalje pogledaš trenutni rezultat.

Zapolnjevanje obrvi

Enakemu postopku je treba slediti tudi v tej fazi, saj le ogledalo lahko razkrije, katero obrv je treba »privzdigniti« in katero »spustiti«. Zamisli si vertikalni liniji, ki potekata od začetka tvojih nosnic in se vzpenjata proti čelu. To so mesta, kjer bi morala začeti risanje obrvi. Zatem si zamisli horizontalni liniji. Tu ti lahko pomaga ravnilo. S kratkimi, nežnimi potezami začni zapolnjevati prazne dele obrvi in pri tem spremljaj naravni lok ter smer rasti dlak. Najprej doriši dlačice, ki manjkajo na zgornjem robu bolj spuščene obrvi, zatem preidi na tisto, ki je nameščena višje. Tu se bodo prazna mesta najbrž pojavila na spodnjem robu. Z zapolnjevanjem praznin bodo tvoje obrvi končno v isti ravni, pa tudi enako debele.

Na vrsti je le še to, da z nežnimi, debelejšimi potezami svinčnika zapolniš »rep« obrvi in tako izenačiš njihovo dolžino. Za zapolnjevanje si poleg svinčnika lahko izbereš tudi barvico ali barvilo, s katerim bodo obrvi videti gostejše, zadržale pa bodo tudi svoj naravni učinek.

Tehnike trajnega zarisovanja

Zarisovanje je povsem odvisno od oblike tvojega obraza. Njihov »dizajn« lahko izpolni tvoje želje, denimo poveča oči ali podaljša tvoj obraz. Nekatera dekleta tudi z dobrimi nasveti ne uspevajo urediti svojih obrvi, zato se odločijo za japonsko zarisovanje ali »microblading«. Obe tehniki zagotavljata popolno oblikovane obrvi, ki trajajo dve do tri leta, vendar vedno obstaja tudi upravičen strah: kaj, če ti novi videz ne bo všeč? Zato je morda vseeno bolje, da preizkusiš svinčnik, ki ga lahko obrišeš v sekundi, ali gel za obrvi, ki deluje kot začasna tetovaža in traja tudi do 3 dni.

Trije top nasveti

- Ne pretiravaj z uporabo svinčnika ali barvila v obliki senčil. Naravne obrvi, tudi kadar so debele, so kaj lahko videti dobro, narisane pa lahko pokvarijo celoten videz in ves tvoj trud pri ličenju.

- Obrvi morajo biti usklajene s preostalimi ličili, zato je najbolje, da se najprej naličiš in šele nato zarišeš obrvi.

- Barvo svinčnika ali senčila izberi glede na barvo las. Blondinkam najbolje pristaja enkrat do dvakrat temnejši odtenek glede na njihove lase, rjavolaskam pa enkrat do dvakrat svetlejši.

Oblika obrvi razkriva tudi karakter

Pravijo, da zaobljene obrvi razkrivajo osebe, ki so usmerjene k drugim ljudem in živijo v svetu domišljije. Ravne obrvi kažejo na neposreden karakter, ki ima rad dejstva in logiko. Obrvi s poudarjenim lokom največkrat zaznamujejo osebe, ki mislijo, da imajo vselej prav in si v vsaki situaciji želijo ohraniti mentalni nadzor.

Kako tebi uspeva z naravnimi obrvmi? Podeli z nami v komentarjih!

Preberi še: Se že slišala za konturiranje trepalnic?

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Extension Medium Brown

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Unbelieva Brow 104 Chatain

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Ultra Slim Pencil

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Brow

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , konturiranje, trend , večerni make up , dnevni make up , Yves Saint Laurent, obrvi, Maybelline New York , L'Oréal Paris, Bare With Me , YSL, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Razkrivamo: zakaj je Skin Icing glavna tema na TikTok-u

Navadili smo se že, da je TikTok postal pravi vir najrazličnejših lepotnih trendov in trikov. Čeprav večina ljudi nerado prizna, najbrž ni nikogar, ki...