Kako oblikovati asimetrične naravne obrvi

Naj  takoj na začetku poudarimo, da oseba v idealnih proporcih ne obstaja! Pomanjkljivosti na telesu lahko prekriješ z garderobo, pri obrazu pa je drugače. Še posebej, če imaš težave z obrvmi. Obrvi so v ospredju in znano je, da se pogledi najprej ustavijo na predelu okrog oči. Če je je ena obrv dvignjena ali spuščena, daljša ali krajša, bolj ali manj zapolnjena ali celo popolnoma drugačne oblike, ni konec seta! Predstavljamo ti nekaj trikov, s pomočjo katerih bodo tvoje naravne obrvi končno postale simetrične.

Zakaj se naravni obrvi tako razlikujeta?

Mimika, stran obraza, na kateri spimo, in naravna razvitost obraznih mišic določajo, koliko si bosta obrvi podobni, oz. koliko se bosta razlikovali. Obrvi sta sestri, nikakor pa ne sestri dvojčici! Asimetrija je lahko prav nadležna, še posebej če se tvoji poskusi, da izenačiš obrvi, končajo kot še večja katastrofa. V upanju, da boš popravila škodo, bo vsaka poteza s pinceto pripeljala do še tanjših obrvi. Ker tanke obrvi že nekaj časa niso v modi, ti ne preostane nič drugega, kot da počakaš nekaj zelo dolgih tednov, da obrvi ponovno zrastejo in nato poskusiš znova.

Kako oblikovati asimetrične naravne obrvi

Oblikovanje obrvi

Za pravilno oblikovanje obrvi potrebuješ škarjice in pinceto, za zapolnjevanje pa svinčnik ali senčilo za obrvi. S škarjicami skrajšaj dlačice in zmanjšaj njihovo gostoto. Populi višek dlačic z notranjega roba in izenači horizontalne linije. Počeši obrvi navzdol, nato s škarjicami pazljivo okrajšaj dlačice, ki štrlijo izven spodnjega roba obrvi. Z glavničkom jih povrni v prvoten položaj. Dlačice na zgornjem robu obrvi niso predvidene za puljenje. Če je že treba korigirati njihovo obliko, uporabi trimer. Natančne gibe si lahko zagotoviš z ravnilom, saj je pomembno, da ne pretiraš. Tanke obrvi lahko samo povečajo asimetrijo. Da se jim izogneš, se vsake toliko odmakni od ogledala in si oglej, kakšne so tvoje obrvi videti z večje razdalje.

Zapolnjevanje obrvi

Isti postopek ponovi tudi v tej fazi, saj ti bo ravno ogledalo povedalo, katero obrv je treba »dvigniti«, katero pa »spustiti«. Predstavljaj si vertikalno linijo, ki se začne pri tvoji nosnici (desni in levi) in se povzpenja proti čelu. Ravno na tej točki je treba začeti risati obrvi. Predstavljaj si tudi eno horizontalno linijo. Pri tem si lahko že spet pomagaš z ravnilom. S kratkimi, nežnimi gibi začni zapolnjevati »prazne« predele obrvi, pri tem pa spremljaj naravni lok in rast dlačic. Najprej nariši dlačice, ki manjkajo na zgornjem robu bolj spuščene obrvi, nato pa se loti še dvignjene obrvi. Praznina bo verjetno na spodnjem robu, zato boš s zapolnjevanjem le-te dosegla, da bodo obrvi končno na isti višini in enake debeline. Zdaj preostaja samo še, da z lahkotnimi, ampak konkretnimi potezami svinčnika zapolniš »rep« obrvi in tako izenačiš dolžini. Za obstojnost obvezno uporabi gel za obrvi.

Kako oblikovati asimetrične naravne obrvi

Tehnike trajnega vrisovanja

Kako narisati obrvi? Odvisno od oblike tvojega obraza. Oblika obrvi lahko poveča oči ali zoži obraz, odvisno, kaj želiš doseči. Nekatera dekleta kljub nasvetom ne uspejo urediti obrvi, zato se odločajo za japonsko metodo vrisovanja obrvi in microblading. Tehniki zagotavljata, da boš v naslednjih dveh do treh letih imela popolno oblikovane obrvi. Vendar vedno obstaja strah: kaj če mi nov videz ne bo všeč? Ker svinčnik lahko odstraniš v trenutku …

Trije top nasveti

- Ne pretiravaj s svinčnikom in senčilom. Naravne obrvi, tudi če so debele, so lahko izjemno lepe. Na debelo narisane obrvi pa lahko pokvarijo celoten videz.

- Obrvi morajo biti usklajene z ostankom makeupa, zato je najboljše, da se najprej naličiš, potem pa se lotiš obrvi.

- Barvo svinčnika ali senčila izberi glede na barvo las. Blondinkam bodo pristajali odtenki, za enega ali dva odtenka temnejši od barve las, rjavolaskam pa za enega ali dva odtenka svetlejši.

Oblika obrvi razkriva tudi značaj

Pravijo, da zaobljene obrvi kažejo, da oseba živi v domišljijskem svetu. Osebe z ravnimi obrvmi so direktne, imajo rade dejstva in logiko. Obrvi z izrazitim lokom pa imajo osebe, ki mislijo, da imajo vedno prav in ki želijo imeti nadzor v vsakem trenutku.

Kako oblikuješ naravne obrvi? Deli z nami v komentarjih!

Preberi še: Postani mojstrica ličenja: Top 5 trikov z maskaro

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Brow Drama Pomade dark blond

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  • Maybelline Gigi Hadid Eyeshadow Palette Cool

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se