Kako očistiti čopiče za ličenje

V tem času, ki ga preživljaš predvsem doma, ko tvoja koža počiva, posebej pazljivo negovana in osvobojena vsakodnevnega ličenja, bi bilo priporočljivo usvojiti tudi nekaj uporabnih navad, ki si jih prej morda zapostavljala in so povezane s higieno ličilnega pribora. Se spomniš, kdaj si nazadnje očistila čopiče za ličenje?

Kako očistiti čopiče za ličenje

Vsakodnevna uporaba čopičev za ličenje

Mnoge smo vajene, da jutro začnemo z nanašanjem korektorja, pudra in drugih izbranih ličil, in to ne s prsti, pač pa s čopiči in gobico za ličenje. Tako gre lažje, hitreje, hkrati pa brez tveganja, da bi si z ostanki ličil, ki se zataknejo pod nohte, umazale obleke, pripravljene za ta dan. Pri nakupu čopičev v glavnem ne varčujemo, saj vemo, da se vsekakor izplača investirati v kakovosten čopič, ki ne praska kože in izdelek enakomerno razporedi.

Pa se v trenutku, ko čopiče vračaš na njihovo mesto, kdaj zamisliš, kako pomemben del vzdrževanja higiene obraza so? Četudi izvajaš redne pilinge obraza in kožo ohranjaš čisto, je ves trud zaman, če pozabiš na čiščenje čopičev za ličenje.

Zakaj je čiščenje čopičev za ličenje tako pomembno?

Čopiči za ličenje, še posebej tisti za puder, rdečilo in senčila, ob vsaki uporabi na svojih dlačicah zadržijo del izdelka. Ob vsakem naslednjem ličenju se ta ostanek ličila pomeša z viškom sebuma, ki ga naravno izločamo iz kože, in tako nastane idealna površina za razvoj bakterij.

Ko se na pripomočkih za ličenje razvije mnogo bakterij, ki jih ob naslednji uporabi nevede naneseš na svojo kožo, se začnejo pojavljati kožne težave, ki si jih prej nisi znala pojasniti. Pojavijo se alergijske reakcije, rdečica, luščenje, ogrci in mozolji.

Kako očistiti čopiče za ličenje

Če se ti v mislih vrstijo številne situacije, ko si puder ali korektor nanašala na obraz prav v cilju prekrivanja mozoljev, si lahko predstavljaš, kolikokrat je nastala priložnost, da umazan čopič za ličenje celotno stvar še poslabša. Zato je izredno pomembno, da čopiče za ličenje ohranjaš čiste, in to na pravi način.

Mnogi čopiče za ličenje čistijo tako

Čopiče za ličenje mnogi čistijo v roki, tako da jih pritiskajo ob dlan druge roke, pod curkom tople vode, vse dokler se ne izpere vsa umazanija. Vendar tako tvegajo, da se oblika čopiča skrivi ali da z njega odpade držalo.

Dlačice čopiča so zelo občutljive in če z njimi pritiskaš, jih lahko poškoduješ. Če voda prodre do lepila, ki spaja držalo in dejanski čopič, bo spoj popustil in pripomoček bo postal neuporaben.

Kako očistiti čopiče za ličenje

Kako pravilno čistiti čopiče

Za pravilno čiščenje umazanih in večkrat uporabljanih čopičev za ličenje potrebuješ:

- posodo (širši kozarec ali šalica bosta kar pravšnja), v kateri boš čistila čopiče;

- otroški šampon ali šampon z rastlinsko osnovo;

- toplo vodo;

- brisačo.

V posodo, ki si jo izbrala za čiščenje čopičev za ličenje, nalij malo tope vode in ji dodaj otroški ali rastlinski šampon (približno eno žlico), zatem vanjo položi čopiče, pri tem pa pazi, da jih ne pritisneš ob posodo, saj bi se njihove dlačice lahko sicer skrivile.

Pusti jih v vodi 20 minut, zatem vsak čopič posebej splakni pod toplim curkom, obrnjen navzdol, vendar ga ne pritiskaj ob dlani, pač pa pusti, da se ostanki umazanije sami sperejo. Nato čopič nežno stisni in odstrani višek vode, ter odloži na brisačo, kjer naj se posuši. Večje čopiče postavi tako, da se njihove dlake ne dotikajo ničesar, na primer na rob mize ali omarice, tako bodo dlačice ostale varne pred poškodbami.

Kako očistiti čopiče za ličenje

Koliko časa se morajo čopiči sušiti?

Sušenje večjih čopičev za ličenje lahko traja tudi cel dan, manjši čopiči pa so lahko suhi že po 3 do 4 urah. Predlagamo ti, da čiščenje opraviš vsaj enkrat na teden pred spanjem, pa bodo pripomočki naslednje jutro že suhi.

S pravilnim vzdrževanjem pribora za ličenje boš naredila veliko uslugo svoji koži, hkrati pa boš podaljšala življenjsko dobo svojih čopičev. Sedaj, ko se zavedaš pomembnosti, upamo, da boš čiščenje čopičev za ličenje sprejela v svojo tedensko lepotno rutino.

Kako ti vzdržuješ svoj pribor za ličenje? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: To so naši favoriti za kreiranje nude stila ličenja

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Pro Beauty

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Pro Dual Fiber Powder Brush

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Foundation Brush

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Total Control Drop Foundation Buff

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Neutral Tan Concealer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Blush 25 Pink

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: senčila za oči , nega, tekoči puder , puder, konturiranje, korektor, čopiči za ličenje, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Maybelline New York , NYX Professional Makeup, NYX, gobico za ličenje, čopiče za ličenje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Izdelki za umivanje obraza, ki jih boš vzljubila

Pravi čas je, da izbereš ustrezen izdelek za čiščenje tvojega tipa kože in ga naročiš preko spleta...