Kako podaljšati obstojnost ličil poleti

 


Določene pripadnice nežnejšega spola se dosledno izogibajo poletnemu ličenju, spet druge brez strahu v roke vzamejo čopiče tudi, ko temperature presegajo 30 stopinj.

Tudi če se nagibate k prvi skupini, so posebne priložnosti, ki bodo od vas zahtevale »polno makeup opremo«, celo sredi avgusta! Upoštevajte spodnja pravila in nasvete ter čim dlje ohranite obstojnost ličil pod vročim soncem.

Poletje dodatno zakomplicira rutino ličenja. Vedite, da vam noben trik ne bo pomagal, če v kozmetični torbici ne boste imele ustreznih, vodoodpornih izdelkov z daljšo obstojnostjo, ki bodo ohranili obstojnost ličil čez dan ali vso noč.

Primer, korektor in puder – »sveta trojica« v svetu ličenja

Trije izdelki, brez katerih kakovostnega in dolgotrajnega makeupa preprosto ni! Primer zapolni pore, poenoti polt ter preprečuje, da se ličila »topijo« pri visokih temperaturah. Je povezava med kožo in pudrom, ki vašem obrazu omogoča, da zadiha. Pred ličenjem navlažite kožo z nanosom lahke dnevne kreme. Videti boste lepši in bolj sveži, ličila pa se bodo bolj oprijela obraza.

Naslednji korak je korektor, ki ga nanašamo pred pudrom! Tako bodo ličila obstojna ves dan, madeži , mozolji, rdečica, pegice in gubice pa bodo prekriti. Preizkusite korektorje v svinčniku z lahko, fino teksturo in odlično prekrivnostjo, ki se idealno prilagajajo barvi vaše polti.

Toplo vreme vas prosi, da odložite pudre v kamnu in se osredotočite izključno na lahkotne tekoče pudre. Tekoči pudri so bolj obstojni pri visokih temperaturah, njihov mat zaključek zmanjšuje sijaj, pore pa so manj vidne. Vaša naloga je le, da izberete pravi odtenek, ki se bo popolnoma zlil z vašo poltjo. Na sredino obraza nanesite manjšo količino pudra in ga nato s krožnimi gibi razmažite navzven. Uporabite gobico, saj se ličila pospešeno topijo in spreminjajo teksturo, ko jih nanašate s prsti.

Oči


Ne nanašajte tekoči puder na veke in predel okrog oči, saj bo senčilo v nasprotnem hitreje »zdrselo« z vek. Če želite, da vaša ličila ostanejo »nedotaknjena« ves dan, uporabljajte izključno vodoodporne izdelke.

Primer za senčila je odlična izbira, saj omogoča, da se barva bolje oprime podlage. Uporabite kremna senčila namesto senčil v kamnu in ne nanašajte velikih količin med poletjem.

Namesto senčila lahko nanesete tudi vodoodporno črtalo za oči. Čez črto, ki ste jo ustvarili s črtalom, nanesite še sloj senčila v istem odtenku in tako fiksirajte črto. Tako boste podaljšali obstojnost črtala za oči in dodatno poudarili vaše oči.

Vodoodporna maskara za volumen je obvezna! Verjemite nam, kakovostne maskare nikakršni vremenski pogoji ne bodo spravili dol s trepalnic! Če želite maskaro dodatno »zavarovati«, pa strokovnjaki predlagajo, da po nanosu trepalnice zavihate z vihalnikom.

Ustnice

Mat rdečila za ustnice so bolj obstojna od rdečil s sijajno teksturo, za še daljšo obstojnost pa pred nanosom rdečila ustnice okvirite s svinčnikom. »Mejnik« ne bo dovolil rdečilu, da »zbeži« z ustnic, tako da boste lahko še dolgo uživali v intenzivni, bogati barvi.

Bronzer

S pomočjo bronzerja boste videti bolj naravni, ampak samo če ne boste pretiravali s količino. Nanesite tanek sloj na predele obraza, ki jih sonce najprej »poboža«: čelo, ličnice, brado in nos.

Fiksiranje ličil

Ko zaključite z ličenjem, s pomočjo fiksatorja zagotovite obstojnost ličil. Gre za dodatno zaščito, ki bo preprečila razlivanje ličil tudi, ko sonce začne topiti asfalt.

Preberi še: Razkrite največje make up skrivnosti

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Infaillible Mattifying Primer

  • L'Oreal Paris True Match Concealer

  • True Match L'Oreal Paris

  • L'Oreal Paris Maskara False Lash X-Fiber Xtreme Resist

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , oči , šminka, ustnice, poletje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Aktivnosti, v katerih uživamo, ko gremo od doma

Vrnitev v lepši vsakdan pomeni predvsem vključevanje tistih telesnih aktivnosti, ki nas kar najbolj izpolnjujejo...