Kako pravilno nanesti mat šminko? 

Klasična šminka, ki so jo v svojem času uporabljale številne hollywoodske dive je tudi leta za tem še vedno simbol elegance in sofisticiranosti. Barva lahko obogati tvoje ustnice, ter poskrbi, da izgledajo večje kot v resnici so. In kako to doseči? Beri naprej

Navlaži ustnice

 

 


Če se odločiš za mat ustnice najprej poskrbi, da jih pravilno navlažiš. Šminka lahko namreč izgleda zgrudeno, zato nanje nanesi nekaj vazelina za ustnice, najbolje da to narediš kar s ščetko za zobe, ki bo odstranila tudi odmrlo kožo. Loti se tega preden se spraviš v posteljo, nekaj ur preden boš nanesla šminko, tako se bo vazelin vpil v ustnice.

Črtalo za ustnice

Obrobi svoje ustnice s črtalom v barvi šminke. Začni v desnem kotičku svoje zgornje ustnice vse po vrhu in se ustavi, ko prispeš do sredine. Potem položi svinčnik v levi kot in nadaljuj črto vse do mesta, kjer si končala prvo. Nato nanesi črtalo še na spodnjo ustnico, prav tako kot pri zgornji. S tovrstno tehniko se boš izognila napakam, ki bi lahko nastale v eni sami potezi. 

Nanesi mat šminko

 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

 


Nanesi nekaj mat šminke na ustnice, a pri tem uporabi čopič ali aplikator, ki ga dobiš zraven. Nikar ne presegaj črt, ki si jih poprej naredila s svinčnikom. 

Podlaga zakrije vse

Če si slučajno naredila napako in pobarvala še kakšen delček izven črte, lahko to popraviš s primerno podlago. Le to nanesi na čisti čopič za obrvi in popravi kotičke ter napake. 

Počakaj, naj se šminka vpije in posuši. 

Preberi še: To so moje nove najljubše mat šminke by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • L'Oreal Paris Color Rich Matte 101 Candy Silhouette

  • L'Oreal Paris Color Rich Matte 346 Red Perfecto

  • L'Oreal Paris Color Rich Matte 463 Plum Defile

  • L'Oreal Paris Color Rich Matte 634 Greige Hype

Povezane teme: make up , šminka, ustnice, mat, trend , moda

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se naličiti ob skuštrani figi

Nekaj časa po krivici zapostavljena, je figa končno doživela svoj veliki povratek in je spet v samem vrhu trendi frizur...