Kako pravilno uporabiti svinčnik za ustnice

V zadnjih nekaj letih je postal svinčnik za ustnice izredno pomemben izdelek za ustvarjanje popolnega makeup videza. Ne glede na to, ali si želijo dekleta s pomočjo tega čarobnega svinčnika ustvariti polnejše ustnice, ali pa jih le obrobiti, in na ta način preprečiti razmazovanje šminke, enostavno ne obstaja dekle, ki ga ni poskusilo. Pa ste prepričane, da ga znate pravilno uporabljati?

Vprašali smo makeup strokovnjake, katera so točno pravila, ki jih moramo upoštevati, ko uporabljamo svinčnik za ustnice. To pa so njihovi odgovori.

1. Odtenek svinčnika naj se ujema z odtenkom šminke


Ena izmed najpogostejših napak je, ko uporabljate izrazito temnejše svinčnike za ustnice glede na odtenek šminke. Če želite ustnice vizualno povečati, nikakor ne uporabljajte temen svinčnik, saj boste videti starejše, vaše ustnice pa izumetničeno.  

2. Dobro razmažite svinčnik

To je zelo pomembno, še posebej, če so vaše ustnice naličene v nude odtenku. Najprej nežno obrobite ustnice, potem pa ravno tako nežno razmažite s prstom, da vaše ustnice ne bodo videti kot, da ste jih nespretno obrobili.

3. Sledite naravni obliki ustnic


Večina deklet obroblja ustnice izven njihovih naravnih linij, kar pa je velika napaka. To je videti zelo nenaravno in ne ravno lepo. Da so vaše ustnice videti naravno in popolno, je najbolje, da s svinčnikom sledite svoji naravni obliki ustnic.

4. Kateri odtenek je pravi?

Ja, vsaka izmed nas ima trenutke, ko ni prepričana, kateri odtenek naj izbere. Takrat je najbolje, da ne eksperimentirate, temveč izberete svinčnik v nevtralnih odtenkih. Najboljša izbira je torej svinčnik v nude odtenku, še posebej za dekleta, ki niso ravno spretna pri obrobljanju ustnic. Poleg tega se nude odtenek popolnoma ujema s preostalim makeupom in je idealna izbira za dnevni in večerni makeup videz.  

Preberite še: Kako poskrbeti, da maskara ostane na svojem mestu?

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 285 Pink Fever

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 461 Scarlet Rouge

Povezane teme: večerni make up , dnevni make up , svinčnik za ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Od dnevnih do večernih ličil v le nekaj korakih

Ni tako težko, kot je morda videti ...