Kako pravilno uporabljati gobico za ličenje

Ali se kdaj vprašaš, kako smo nekoč lahko živeli brez gobice za ličenje oz. »beauty blenderja«? Skromna, preprosta in tako močna, je gobica za ličenje povzročila pravo revolucijo lepotne industrije in zaradi enostavne uporabe zasenčila vse svoje predhodnike, od tradicionalnih gobic do čopičev. Njena jajčasta oblika je idealna za nanašanje tekočih ličil – podlage, pudra, korektorja, senčil, rdečila, osvetljevalca, bronzerja … Neoporečno in enakomerno razporedi izdelek po obrazu ter zagotavlja kar se na naraven videz, idealna pa je tudi za nanašanje praškaste kozmetike, predvsem pudra in sredstva za pričvrstitev.

Kako pravilno uporabljati gobico za ličenje

Brez mokrote ni čarovnije

Pravila so jasna – gobico moramo najprej zmočiti, izžeti višek tekočine, zatem pa jo pomočiti v izdelek, ki ga želimo uporabiti.

Gobica za nanašanje ne sme biti suha, saj bi tako vpila preveč pudra (ali nekega drugega tekočega ličila) in ga ne bi mogla enakomerno razporediti po obrazu. Da bi ohranila dovolj vlažnosti, imej poleg sebe posodo z vodo ali razpršilec, s katerim jo lahko osvežiš. Tako imenovani »beauty blender« je odličen tudi za odstranjevanje napak, kadar nehote nanesemo preveč rdečila ali bronzerja.

Kako pravilno uporabljati gobico za ličenje

Izdelka ne nanašaj neposredno na gobico

Če bi puder iztisnila neposredno na gobico, bi ga vpil le njen del, zato ga ne bi mogla enakomerno razporediti. Barva obraza tako postane neizenačena, z vidnimi sledovi kot pri čopiču. Namesto tega puder raje iztisni na zgornjo stran dlani, ali ga s prsti v točkah razporedi po obrazu, šele zato začni z zabrisovanjem. Lahno tapkanje prispeva k bolj naravnemu sijaju. Pakiranja posameznih izdelkov vsebujejo majhne zaobljene pregrade, v katere lahko iztisneš puder in ti tako sploh ni treba umazati rok.

Količina vode določa prekritost

Edino količina vode, ki po ožemanju ostane v gobici, določa, kakšen videz boš dosegla. Za lahek, naraven sijaj mora gobica biti bolj vlažna, za močnejšo ali popolno prekritost pa bolj suha.

Dodatni nasvet: Za ultra lahko prekritost gobico pred vsako uporabo natopi z mlačno vodo iz pipe, zatem jo nežno ožemi. Tako bo izdelek vselej dovolj vlažen, preden ga pomočiš v podlago, in nikdar ne bo vpil preveč ličila, zato se ti ne bo treba bati kopičenja in nenaravnega videza.

Kako pravilno uporabljati gobico za ličenje

Trik z elastiko

Če se pripravljaš na resnejši ličilni izziv, ki zahteva posebno natančnost (konturiranje ali zabrisovanje pod očmi), vzemi elastiko s kozarcev za vlaganje in jo nekajkrat napni okrog gobice, da bi ustvarila dva mini aplikatorja. z manjšim delom, ki zajema vrh gobice, boš lažje nadzirala poteze, brez strahu, da bi pokvarila ostala ličila, z debelejšim delom pa boš zlahka prekrila večje površine obraza.

Redno umivanje in pravilno odlaganje

Zaradi ostalih ličil, umazanije in mrtvih kožnih celic tvoja čarobna gobica lahko postane pravo leglo bakterij! Nujno jo moraš temeljito očistiti po vsakem nanašanju (z antibakterijskim milom ali nežnim šamponom), še bolj pomembno pa je, da se zatem dobro posuši.

Nikdar je ne pospravi mokre, saj bo brez zraka in svetlobe začela plesneti in smrdeti. Shranjuj jo na suhem mestu, po možnosti v škatli s pokrovom ali vrečici za nakit, kjer ji prah ne more do živega.

Kako pravilno uporabljati gobico za ličenje

Finte za pranje

Ne glede na to, kako močno peremo gobico, se v njej lahko zadržujejo najrazličnejše vsebine. Če ti je že vrh glave groznih fotografij z Instagrama, na katerih je v prvem planu prečni presek uporabljene in menda redno čiščene gobice, je čas, da ti razkrijemo naslednje finte:

1) Potrebuješ le pralni stroj, eno nogavico in elastiko za lase. Gobico vstavi v nogavico, jo zaveži z elastiko in operi z ostalim perilom – tako bo neoporečno čista!

2) To je eden od bolj bizarnih nasvetov, a pravijo, da deluje … Keramično posodo napolni z vodo, dodaj nekaj detergenta za posodo, noter spusti gobico, vse skupaj pa za eno minuto grej v mikrovalovni pečici. Bodi izredno pazljiva, preden se gobice dotakneš, saj bo dobesedno vrela!

Kako pravilno uporabljati gobico za ličenje

Preberi še: To je šminka, ki se ne bo preslikala na zaščitno masko

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Pro Beauty

  Takojšnje naročilo
 • NYX Proffesional Makeup Flawless Finish Blending Sponge

  Takojšnje naročilo
 • NYX Proffesional Makeup Teardrop Blending Sponge

  Takojšnje naročilo
 • NYX Proffesional Makeup Precision Blending Sponge

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 106

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Stay Naked Weightless Liquid Foundation

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčenje obraza , konturiranje, trend , večerni make up , dnevni make up , Yves Saint Laurent, večerna rutina, čopiči za ličenje, True Match, NYX Professional Makeup, YSL, Urban Decay, NYX, gobico za ličenje

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Dnevna in nočna krema za obraz: v čem je razlika?

Tu smo zato, da odgovorimo na vse tvoje negotovosti in ti razkrijemo, zakaj z dnevno kremo začenjamo dan, z nočno pa ga zaključimo...