Kako prekriti mozolje in podočnjake

Korektor je čarobni izdelek za prekrivanje pomanjkljivosti na obrazu in brez katerega si dekleta ne morejo predstavljati ličenja. Kot pravijo strokovnjaki, ga dekleta v glavnem uporabljajo, ko morajo skriti podočnjake ali na hitro prekriti mozolje. Da bi bili pri tem uspešni, je dobro, da veste, kako pravilno uporabljati korektor.

Pazljivo preberite naslednje trditve!

Podočnjaki

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Grozni, kajne? Že ko pogledaš svoje podočnjake, se počutiš utrujeno. Temni kolobarji pod in okoli očes se lahko pojavijo kot posledica stresa, utrujenosti, pomanjkljivosti vitaminov ali premajhnega vnosa tekočine. Veliko je razlogov, zaradi katerih se lahko pojavijo podočnjaki. Da bi jih lahko prekrili s korektorjem, morate za začetek biti prepričani, da ste izbrali pravi odtenek.

Naj bo korektor za le en odtenek svetlejši od vaše polti. Priporočamo vam, da izberete izdelek, ki vam zagotavlja visoko prekrivnost, da bi lahko prekrili modro-sivkasti odtenek kože na tem predelu obraza. Za začetek nanesite rožnati korektor, katerega toni bodo ublažili modre podtone kože. Seveda, preden nanesete korektor, ne pozabite na umivanje obraza z mrzlo vodo, saj le-ta izboljšuje krvni obtok. Po umivanju nanesite kremo za področje okoli oči, da bi dodatno osvežili kožo. Strokovnjaki priporočajo, da preden nanesete korektor, najprej nanesete plast tekoče podlage. Mi pa vam ponujamo še en trik, in sicer, nanesite na podočnjake korektor, ki ga boste pustili nekaj minut na obrazu. Potem nežno preko njega nanesite podlago. Pazite, da ne pretirate s količino podlage, saj boste tako le poslabšali celoten proces ličenja, podočnjaki in utrujenost pa bodo še naprej vidni.  

Mozolji

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Ne obstaja dekle, ki vsaj enkrat v življenju ni imelo težav z mozolji. Pojavijo se iz različnih razlogov, najpogostejša vzroka sta hormoni ali razdražena koža. Če imate tudi vi težave z mozolji in madeži po obrazu, je najbolje, da si priskrbite korektor. Za uspešno prekivanje mozoljev je najbolje, da uporabite zeleni korektor. Zelen odtenek uspešno zmanjšuje rdečico, ki se pojavi preden in ko pokuka mozolj.

Nanesite ga nežno na predel, ki ga želite skriti, nato pa nanesite korektor v odtenku vaše polti. Na ta način boste najprej skrili rdečico, nato pa še mozolj. Da bi utrdili korektor, nanesite na celoten obraz kompaktni puder. Vedno izberite puder, ki vam omogoča mat učinek brez občutka teže na obrazu.

Še en nasvet: za prekrivanje mozoljev nikoli ne uporabljajte osvetljevalca, saj le-ta dodatno poudarja nepravilnosti na koži!

Preberite še: Lepotni izdelki za v službo

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris True Match Concealer

  • L'Oréal Paris Infallible Total Cover Concealer Palette

Povezane teme: puder, korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Skrivnosti profesionalcev ličenja: Ličenje okroglega obraza

Ovalna fiziognomija, nekako značilna za naše kraje, že dlje časa ni moderna. Ličenje okroglega obraza predvideva nekaj strateških korakov, ki se jih p...