Kako prekriti temne podočnjake by Ajda Sitar

Razlogov, zakaj podočnjaki nastanejo, je ogromno

Kako prekriti temne podočnjake?

Določeni smo k njim nagnjeni bolj kot drugi, eni jih dobivamo v obliki temnih predelov, spet drugi se soočajo z zabuhlostjo. Dejstvo je, da so podočnjaki nekaj, na kar lahko vplivamo z zdravo prehrano, urejenim življenjskih slogom in zadostno količino popite vode.

Dejstvo pa je tudi, da se jih prav nikoli nekateri ne bomo mogli znebiti. Na srečo nam danes kozmetika omogoča prekrivanje teh majhnih nepravilnosti. Ključ do brezhibnega videza brez temnih podočnjakov, se skriva v izbiri pravih izdelkov in tehnike.

Kako jih prekrivam sama?

Uporabljam pravi odtenek iz palete Maybelline

Kako prekriti temne podočnjake?


Skozi leta sem se naučila, da je precej bolj efektivno, da podočnjake prekrivam z izbiro pravega odtenka korektorja. Izbira odtenka je pomembnejša kot sama močna prekrivnost ali debela plast izdelka.

Predebela plast produkta bo na koži izgledala slabo in umetno, poudarjene bodo gubice, temni podočnjaki pa bodo slej ko prej znova pogledali ven. Prav zato je pomembno, da izberemo pravi odtenek, ki bi nevtraliziral zelene, modre, vijolične ali sive tone v predelu okoli oči. Pri meni je to običajno odtenek, ki je nekoliko rozkasto oranžen (super je na primer prvi odtenek spodnje vrstice Maybelline Master Camo palete korektorjev).

Tanko plast produkta nanešenega s čopičem vtapkam v kožo s prsti, na tak način produkt tudi nekako »stopim«, da se lepše zlije s kožo. Šele nato sledim s tekočo podlago, za boljšo obstojnost pa fiksiram še s pudrom v kamnu ali prahu.

Preberi še: Kako prekriti mozolje by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 2 - Medium

Povezane teme: make up , oči , Ajda Sitar, korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako z ličili zmanjšati mastno svetenje obraza in prekriti pore

Tisti z mastno, mešano in problematično kožo vedo, kako neprijetno je, ko se ta še po ličenju začne svetiti, in to seveda prav v trenutku, ko se nam z...