Kako preprečiti luščenje mat rdečila za ustnice

Ko vreme postaja hladnejše, se koža začne luščiti in pokati, kar velja tudi za ustnice. Preberi naše najboljše nasvete za to, kako poskrbeti, da bo tvoja mat šminka videti popolna skozi ves dan.

1. korak: opravi piling

Najprej in za začetek: opravi piling ustnic. Odstranjevanje suhih in luskastih delov je ključno za doseganje dolgotrajnosti barve; za nežno odstranjevanje mrtvih kožnih celic uporabi sladkorni piling ali staro ščetko za zobe. Ustnice morajo biti gladke in jedre.

2. korak: hidriraj

Klasične mat šminke lahko izsušijo kožo, zato je vlaženje pred nanosom barve izjemno pomembno. Vendar pa balzami in bleščila za ustnice na osnovi petroleja lahko povzročijo drsenje debelejših mat tekstur po površini ustnic. Da se šminka ne bo spremenila v bleščilo za ustnice, počakaj, da se balzam za ustnice posuši, preden greš na naslednji korak.

3. korak: pripravi osnovo

Ko gre za nasvete in zvijače za dolgo obstojno šminko, je priprava ustnic s korektorjem v kožni barvi ključna, še zlasti, če gre za svetle barve. Tekstura korektorja bo poskrbela, da se bo barva lahko na nekaj prilepila, obenem pa bo podlaga v barvi kože pripomogla k temu, da bosta drzna rdeča ali šokantno pink barva še bolj poudarjeni, kar pomeni manj popravljanja.

Priberi tudi o: PIN-UP VROČICA

4. korak: izberi teksturo

Zdaj, ko so tvoje ustnice v najboljšem stanju, se moraš odločiti le še, ali boš uporabila klasično šminko v stiku, mat svinčnik za ustnice ali tekočo šminko, ki jo nanašamo s paličastim aplikatorjem. Če želiš bolj klasičen videz, ne pozabi ustnic najprej obrobiti, za sodobnejši videz pa izkoristi mat trend: uporabi svinčnik in s potezami od sredine navzven barvo najintenzivneje koncentriraj na sredi spodnje ustnice.

Priberi tudi o: Kristali na ustnicah – novi modni hit!

Povezane teme: mat

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Ena šminka za vse tone kože

Odhod v drogerijo z namenom nakupa nove šminke je lahko preprosta naloga le takrat, ko kupujemo že večkrat preizkušen izdelek. Težave postanejo še več...