Kako se izogniti napaki preveč populjenih obrvi

Še naprej prepričano trdimo, da so obrvi področje, ki bi ga vsako dekle želelo obvladati do najdrobnejšega detajla. Ravno zato nas ta tema nenehno navdihuje, tokrat pa ti predstavljamo nekaj nasvetov, kako se izogniti napaki pretirano populjenih obrvi.

1. Samokontrola je izredno pomembna

V želji, da bi obrvi oblikovale na najboljši možni način, se dekletom zgodi, da jih pretirano zapelje puljenje dlačic in tako škode niti ne opazijo, dokler ni prepozno. Svetujemo ti, da pinceto uporabljaš za odstranjevanje zgolj odvečnih dlačic, ne pa tistih, za katere se ti zdi, da niso na svojem mestu. Na žalost so mnoga dekleta obsedena z vsakodnevnim puljenjem dlačic in drobnimi popravki, kar kasneje lahko predstavlja velik problem. Namreč, pogosto puljenje obrvi lahko poškoduje korenino dlačic in tako prepreči njihovo ponovno rast.

2. Ne trudi se, da bi bili obe obrvi popolnoma enaki

Obrvi sta sestri, ne pa dvojčici! Preprosto ne obstaja oseba z dvema enakima obrvema, zato se ne trudi, da bi dosegla popolno simetrijo. Poleg tega ni nujno, da drobne nepravilnosti na obrazu vselej pomenijo pomanjkljivost.

3. Bodi pazljiva z dlačicami nad zgornjim robom obrvi

Prepričani smo, da si že večkrat naletela na nasvet, da nikakor ne puli dlačic z zgornje strani obrvi. To vendarle ni čista resnica. Za dober videz obrvi je pomembno, da tudi njihov zgornji rob deluje urejeno, zato mirno odstrani vse dlačice, ki odstopajo, in pri tem spremljaj naravni lok obrvi.

4. Izogibaj se sredini obrvi

Večino deklet moti, če so njihove obrvi na različnih delih povsem različno goste, zato problem poskušajo rešiti s puljenjem. To pa je velika napaka. Tako obrvi delujejo preredke in blede, kar obrazu daje povsem brezoseben videz. Svetujemo ti, da pozabiš na pinceto in težavo različne gostote dlačic rešiš z uporabo kakovostnih senc za obrvi.

Preberi še: Obrvi nista dvojčici… By Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Light to Medium

  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Medium to Dark

Povezane teme: obrvi

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se izogniti začetniškim napakam pri ličenju

Moraš samo ugotoviti, katere napake delaš pri ličenju, nato pa...