Kako se izogniti začetniškim napakam pri ličenju

Če se vsakokrat po ličenju sprašuješ, kako je mogoče, da prav nikoli ne blestiš kot nekatere prijateljice, naključne mimoidoče ali znane dame z malih zaslonov, je čas, da se soočiš z resnico! Ne, to ne pomeni, da nisi dovolj lepa, temveč da nekje delaš napake. Ali ni to čudovito?! Namesto da objokuješ svojo žalostno usodo ob misli, da so vsi drugi lepši od tebe, moraš samo ugotoviti, katere napake delaš pri ličenju, nato pa se boš s svetlobno hitrostjo spremenila v pravega laboda.

Ličenje začenjaš brez podlage

Ličenja ne smeš začeti brez predhodnega vlaženja kože. Če se pripravljaš na “težka ličila”, moraš zatem na kožo nanesti še primer. Ta bo tvojemu make-upu zagotovil obstojnost in ti pomagal pri izenačevanju polti.

Kako se izogniti začetniškim napakam pri ličenju

Kako najbolje nanesti puder

Kar koli že so te učili, funkcija pudra ni, da koža deluje zagorela! Služi prikrivanju nepravilnosti na obrazu, zato mora biti njegov odtenek čim bolj podoben barvi tvoje kože, da bo ta videti brezhibno gladka in naravna. Obraz ni fasada, ki jo je treba prepleskati, zato ne pretiravaj s količino. Čez dan je dovolj, da uporabiš količino enega pritiska na pumpico in izdelek (s prsti ali gobico) enakomerno razporediš po obrazu, medtem ko svečane priložnosti, večerni dogodki in veliko fotografiranja dovoljujejo količino dveh pritiskov na pumpico tekočega pudra. Če si zgrešila barvo, si lahko prepričana, da napake ne boš prikrila z nanašanjem enakega pudra tudi na vrat.

Korektor služi prikrivanju, ne poudarjanju nepravilnosti

Vedno najprej nanesi puder, šele nato korektor, saj bo ta prekril tisto, kar pudru ni uspelo. Če zamenjaš vrstni red, nima smisla, da ga sploh uporabljaš. Izberi korektor, ki je za en odtenek svetlejši od tvoje kože, saj presvetli korektorji povzročijo, da so nepravilnosti le še bolj vidne. Nanesi ga pod očmi v obliki trikotnika, da se zlije z barvo obraza. To bo poskrbelo za svež, mladosten videz obraza.

Preveč senčil za oči

Ni tolikšna težava v slojih, temveč v različnih odtenkih. Če želiš poudariti oči, uporabljaj nevtralnejše, mat odtenke. Zavedaj se, da lahko preveč barv na vekah še bolj poudari vse kritične predele obraza, izognila pa se ne boš niti učinku nekaj dodatnih let. Zato čez dan nanesi zgolj tanek sloj senčila v enem odtenku, zvečer pa pusti domišljiji prosto pot in uporabi toliko barv, kolikor želiš, pri tem pa ne pozabi na ustvarjanje prehodov med njimi. In še nekaj, če poudariš oči, je pomembno, da je rdečilo za ustnice v nevtralnejši barvi in obratno – živo namazane ustnice zahtevajo nevpadljiva senčila.

Kako se izogniti zacetniskim napakam pri licenju

Ne ujemi se v zanko »pajkovih nožic«

V dnevni različici bo en sloj maskare dovolj, da odpre pogled, poveča volumen in dolžino trepalnic. Krtačko pomikaj levo in desno (cikcak), medtem ko jo blago vlečeš navzgor, da pa se trepalnice ne bi zlepile in da preprečiš nastanek grudic, nanesi največ dva sloja maskare. Drugi sloj nanesi šele, ko se prvi popolnoma posuši. Grudice odpravi s posebnim glavnikom za trepalnice, višek izdelka pa odstrani tako, da ščetko rahlo obračaš ob potegu iz tube. Če želiš, da so oči videti večje, nanesi maskaro tudi na spodnje trepalnice, vendar v zelo tankem sloju. Ob svečanih priložnostih in toplem vremenu vedno uporabljaj vodoodporno maskaro.

Ne gre za barvo, temveč odtenek obrvi

Da, barvo obrvi je treba prilagajati barvi las, toda s kakšnim odtenkom? Pri nakupu svinčnika naj te vodi naslednje pravilo: svetlolaske naj izberejo svinčnik, ki je dva odtenka temnejši od las, rjavolaske pa dva odtenka svetlejšega. Lasem s prameni ali lasem ombre pristojijo svinčniki, ki so v odtenkih najsvetlejših las. Pretemne ali tanke obrvi so videti tako umetno, da bo vse zaman, tudi če je preostanek obraza brezhibno naličen, zato je pravilno oblikovanje obrvi še posebej pomembno.

Osvetljevalec na napačnih mestih

Osrednji del čela, sredina nosu, pod obrvmi, notranji vogali oči, vrh ličnic in nad sredino zgornje ustnice – so točke, na katere se nanaša osvetljevalec. Cilj tega izdelka za ličenje je ustvariti pridih svežine, in ne da si videti kot okrasek na jelki. Poudari svoje glavne adute na obrazu in hkrati zakrij nepravilnosti. Pazi na količino in pri dnevnem ličenju nanesi izredno tanek sloj osvetljevalca na vrh lic in na kupidov lok, da dodatno poudariš ali povečaš volumen ustnic. Zvečer pa si lahko daš duška in brez skrbi osvetliš vse predvidene točke.

Kako se izogniti zacetniskim napakam pri licenju

Konturiranje

Čeprav je čez dan najbolje, da ga preskočiš, je konturiranje v večernih urah več kot zaželeno. Po ena črta pod lici, na obeh straneh nosu, vzdolž čeljusti, tik pod spodnjo ustnico in ob liniji lasišča. Toda če imaš nizko čelo, ne konturiraj ob lasišču, če imaš ozek obraz, ne konturiraj brade, če že imaš ozek nos, pa preskoči ta korak. Seveda pa lahko ličnice vedno konturiraš.

Če uporabljaš rdečilo za lica, ga nikoli ne nanašaj na predel blizu nosu ali na sredino obraza, ker boš videti, kot da imaš alergijo. Začni z manjšimi količinami, nato pa postopoma okrepi barvo. Nanesi ga na ličnici nad črto, s katero si konturirala lice, in ga blago razmaži, da je vse skupaj videti naravneje.

Pri bronzerju je najpomembnejši odtenek

Napake pri ličenju so pogoste, ta pa je ena izmed najpogostejših: če si svetle polti, nikakor ne izbiraj najtemnejših odtenkov! Videti boš veliko starejša, vsi madeži na obrazu pa bodo vidni iz letala. Prizadevaj si, da ga vedno nanašaš na dnevni svetlobi in da pri tem s čopičem ne potegneš večkrat čez obraz, saj sicer ustvariš temne proge s preveč izdelka. Bistveno je, da si videti kot po sončenju, vendar ne zapečeno in raznobarvno.

Kako se izogniti zacetniskim napakam pri licenju

Zgolj ena črta poskrbi za razliko

Ne pozabi, da je redni piling ustnic obvezen, če želiš, da so videti čutne in zapeljive. Svinčnik mora biti enakega odtenka kot rdečilo za ustnice, v nasprotnem primeru boš dosegla zelo slab, celo nekoliko vulgaren učinek. Vedno ga nanesi od sredine ustnic proti vogalom in ne pretiravaj s količino.

Vedno odprtih oči

Čeprav se vlečenje veke med uporabo črtala sliši logično, so večje možnosti, da se boš umazala kot dobila popolno črto. Dovolj je, da s prstom blago pridržiš veko in držiš oči odprte, da bo linija enaka na obeh vekah. Če imaš majhne oči, nikakor ne nanašaj črnega črtala na spodnjo veko, saj bo to oči dodatno pomanjšalo.

Preberi še: Kaj je banana puder in zakaj je ves svet nor nanj?

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Age Rewind

  • Maybelline Gigi Hadid Tinted Primer

  • Maybelline New York Superstay 24H

  • Maybelline New York Total Temptation

  • Maybelline New York Countdown Palette

  • Maybelline New York Color Sensational Shine Compulsion

  • Maybelline New York Master Chrome

  • Master Contour Maybelline New York

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , senčenje obraza , črtalo za oči , oči , rdečilo za ustnice , bleščilo za ustnice , tekoči puder , puder, konturiranje, ustnice, obrvi, korektor, bronzer, svinčnik za ustnice, primer

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Volume Million Lashes: Legendarna maskara z izboljšano formulo

Pogled nas izdaja tudi takrat, ko se na vse pretege trudimo skriti prava čustva, in je resnično vreden milijon besed...