Kako se naličiti, če je tvoja polt izredno svetla

Čeprav je lepotna industrija zadnjih nekaj desetletij dejansko forsirala videz porjavelosti kot glavni trend, in to celo pozimi, je svetla polt v resnici tisto, k čemur teži večina žensk in kar nikdar ne bo iz mode. Če temna koža dodaja leta in nas naredi nekoliko bolj grobe, svetla koža pomaga, da smo videti mlajše, bolj ženstveno, aristokratsko, sofisticirano in prefinjeno. Da bi izkoristili vse navedene prednosti, moramo znati prikriti tudi največje mane svetle polti – bledičnost, podočnjake, tudi na videz utrujena in izžeta lica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Vse to lahko premagamo s pomočjo naslednjih trikov:

Pravila za puder

Prvi in vsekakor najbolj pomemben korak je izbira pudra. Najdi odtenek, ki je najbolj blizu tvojemu naravnemu tenu, in glej, da ima lahko teksturo ter zaščitni UV faktor. Pred nakupom ga obvezno preizkusi na dnevni svetlobi, pri čemer se orientiraj po koži na vratu. Da bi izbrala čim bolje, preveri podton tvoje kože, kar najlažje storiš z opazovanjem žil na rokah. Modre žile jasno določajo hladen podton, zelene pa toplega. V širokem loku se izogibaj temnim podlagam, saj boš videti, kot da nosiš masko. Če te mučijo rdečica ali madeži na obrazu, bi bilo dobro, da kupiš kakovostno podlago, ki bo pudru omogočila boljše oprijemanje, s tem pa boljše prekrivanje vseh nepravilnosti, da bo koža resnično gladka in žametna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lancôme Official (@lancomeofficial) on

Pravila za bronzer

Če je tvoj ten izrazito svetel in ga želiš potemniti, moraš med svoja ličila obvezno dodati bronzer. Pazi, da ta nikdar ni več kot eno (do dve) nianso temnejši od barve tvoje polti, pozimi pa uporabljaj izdelke brez svetlikajoče teksture, da tvoja koža ne bi delovala umetno. Mat in tekoče formule so mnogo boljša rešitev.

Pravila za rdečilo

Če so tvoja lica bleda, bi bilo najbolj poseči za rožnatim ali koralnim rdečilom. Obrazu boš tako zagotovila svež in bleščeč videz, odtenek pa enako kot pri pudru določa ton kože.

Hladnejšim tonom najbolj ustrezajo umirjeni rožnati odtenki s hladnimi podtoni, koži s pegicami pa marelična barva. Rdečilo služi temu, da obrazu zagotovi naraven in zdrav videz, ne pa da dominira, zato se izogibaj temnejšim in intenzivno rjavkastim odtenkom, ki ustvarjajo skrajno nenaraven učinek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Pravila za senčila

Prednost daj nežnim pastelnim in koralnim senčilom in ne pozabi, da svetlo rjavi in zlati odtenki tvojemu obrazu lahko dodajo več kot potrebno toplino. Čeprav poletje dopušča več eksperimentiranja, pa je zima brez milosti do naše kože in polti, zato se izogibaj intenzivnim senčilom, posebej črnim in sivim.

Pravila za korektor

Svetla koža je izredno transparentna, še posebej v predelu okoli oči, saj je tam najtanjša, zato se jasno vidi žile in kapilare, ki ustvarjajo vijolične ter rdeče sledi. To želimo prikriti s korektorjem, ki je enak ali samo en odtenek svetlejši od tvoje naravne kože. Korektor z rumeno osnovo lahko veliko prispeva, da obraz dobi toplejši ton, temni krogi pod očmi in rdečica pa bodo vidno zmanjšani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Pravila za maskaro

Čeprav črna maskara povsem v redu pristaja tvojemu tenu, ne bi bilo slabo, da se preusmeriš k rjavim odtenkom. Ti bodo tvoje trepalnice dovolj poudarili, kontrast z obrazom pa bo precej manjši, zato boš lažje dosegla naraven videz. Zgodbo o trepalnicah obvezno zaključi z njihovim kodranjem.

Pravila za šminke

Rožnate, koralne, takšne v barvah jagod in malin, ali kričeče rdeče šminke fenomenalno pristajajo bledi koži. Nežni odtenki tvojemu obrazu prinašajo zdrav sijaj, živahnejši pa pomenijo potrebni kontrast. Prav to je razlog, da bi se morala izogibati kožnim barvam šmink, saj dobesedno nevtralizirajo obrazne linije, namesto da bi jih še bolj poudarile. Če se odločiš za vijolične ali rdeče šminke, ne pretiravaj s preostalimi ličili, pri čemer mislimo predvsem na predel oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YSL Beauty Official (@yslbeauty) on

Preberi še: Inovacija: Puder, hidrira in izboljša kakovost kože

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris True Match 1,5.N

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Creamy Powder Blush Day Dream

  Takojšnje naročilo
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeshadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Super Stay Concealer Light

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Color Mascara Worth The Hype Brown

  Takojšnje naročilo
 • YSL Rouge Volupte Shine 30

  Takojšnje naročilo
 • Maybeline New York Color Sensational Smoked Roses 320 Steamy Rose

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , svečani make up , tekoči puder , puder, večerni make up , dnevni make up , rdečilo, Yves Saint Laurent, korektor, Maybelline New York , NYX Professional Makeup, YSL, Loreal Paris, NYX, Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Odkrij trend skinimalizma v negi kože

Morda ne veš točno, kaj je, vendar si ga zagotovo že srečala. Najsi bo na družabnih omrežjih ali obrazih prijateljic, trend, imenovan skinimalizem, ki...