Kako se naličiti k frufruju

Vsaka sprememba frizure zahteva minimalno korekcijo dotedanjega načina ličenja. Ko se odločimo za frufru, pa morajo biti prilagoditve naših navad ličenja precej bolj drastične. Še posebej to velja danes, ko so oči, s tem pa tudi kratki prednji lasje, v samem centru pozornosti.

Kako se naličiti k frufruju

Ta »frizura s karakterjem« povsem spremeni celoten videz in formira obrazni »okvir«, zato je tvoj videz lahko dramatičen ali romantičen, odvisno od tehnike in stila ličenja. Ličenje naj dopolnjuje frufru, ne pa tekmuje z njim. Če prekršiš to zlato pravilo, boš spoznala, kaj pomeni »drama na kvadrat«, tega pa si zagotovo ne želiš!

Oči v središču pozornosti

Frufru meče senco na oči, pa tudi na preostali obraz, zato je pomembno, da pametno poudariš veke. Nevtralna paleta je idealna za čez dan, saj zagotavlja maksimalno naraven videz, rjavi in zlati toni pa poudarjajo lepoto oči.

Ob večernih priložnostih vedno lahko izbereš kovinska in svetlikajoča senčila, saj se z njimi doseže učinek globine, pa tudi privlačnosti. Med prav takšnimi paletami sta najnovejša paleta senčil Lancome x Chiarra Flirty z 8 različnimi svetlečimi in mat odtenki ter paleta Urban Decay Stoned Vibes z 12 odtenki senčil, obogatenimi s pravim turmalinom.

Črno črtalo in temni zadimljeni stil (»dark smokey eye«) je kombinacija, ki predstavlja prototip »drame na kvadrat«. Da ne bi bila videti pregroba, uporabljaj svetlejše odtenke sive ali temno modro, še posebej pa vijolično. Ta bo tvojemu pogledu dodala idealno mero dramatičnosti. Če imaš raje nežnejše in bolj romantične tone, uporabljaj rožnato, breskovo in koralno barvo.

»Smokey eyes« – vselej dobra ideja

Sedaj pa dobra novica! K frufruju vsakodnevno lahko nosiš zadimljeni stil ličenja oči, saj gresta odlično skupaj. Ni preveč dramatičen, pa vendar privlači pozornost, posebej če namesto tradicionalnih temnih uporabiš rjava senčila. Da bi očem dodala nekaj globine, senčila nanesi tudi pod spodnje trepalnice, lahko pa jih uporabiš tudi namesto črtala, posebej ko želiš delovati še bolj naravno. V tem primeru boš potrebovala poševni čopič in samo malo črnega senčila.

Maskara je ključ

Finalni in ključni korak pri ličenju oči je maskara z močnimi pigmenti, takšna, ki maksimalno podaljšuje trepalnice, kot denimo Loreal Paris Bambi Extra Black. Predstavlja zmagovalno potezo in »final touch« v ličenju oči.

Kako se naličiti k frufruju

Uporabljaj manj pudra

Če nosiš frufru, mirne duše zmanjšaj količino pudra, še posebej na čelu. Glede na dolžino in gostoto las puder na čelu lahko celo preskočiš, saj ga bodo vsekakor prekrili lasje. Ne samo, da se ti tako ne bodo lepili za puder, preprečila boš tudi potencialno svetenje kože. Če frufru čela ne pokriva v celoti, uporabo pudra na tem mestu vsaj omili in obvezno uporabljaj lahke formule na vodni osnovi, da se pore ne bi mašile.

Pazljivo s konturiranjem

Če je frufru tvoj zaščitni znak, bodi zelo pazljiva pri izvajanju te tehnike ličenja. Frufru prekriva dober del obraza in meče senco na oči, pa tudi na del nosu. Osvetljevanje in definiranje ličnic je idealen način, da dopolniš svoj videz in ga spojiš z novo frizuro. Ti tehniki pomagata pri oblikovanju obraza, vendar pretiravanje s količino izdelka za konturiranje lahko vodi v utrujen, temen videz kože brez kančka svežine.

Zadrži naraven videz

Frufru po pravilu dodatno poudarja obrazne linije, zato bi se morala izogibati močnim in pretemnim ličilom. Drži se minimalizma in preskoči trende, ki delujejo preveč napadalno. Naj bo frufru najbolj dramatičen del tvojega obraza, ne pa ličila!

Nude ali rdeče ustnice

Ko je vsa pozornost umerjena na oči, morajo biti ustnice nevtralne (nude) ali rdeče. Čelo (v celoti ali deloma) ostaja skrito pod lasmi, zato obraz vizualno deluje krajši. Prav zato strokovnjaki predlagajo nude in rdeče šminke – prvi so kot nalašč za minimalističen videz, seksi rdeče šminke pa za privabljanje pozornosti in ustvarjanje vtisa. S šminkami temnih barv tvegaš, da bo obraz videti še krajši, zato se jim raje izogibaj v širokem loku.

Vlažilni sijaj za ustnice

Kako se naličiti k frufruju

Če nisi ljubiteljica nude, niti rdečih šmink, moraš obvezno preizkusiti sijaj a ustnice, obogaten s hialuronsko kislino. Z njim bodo tvoje ustnice polnejše in hidrirane v eni sami potezi. Posebej so nam všeč odtenki sijajev za ustnice Maybelline New York Lifter Gloss, saj ne puščajo občutka lepljivosti in se zlahka nanašajo.

Preberi še: Izdelki za oblikovanje obrvi: Naših top 10

Za ta videz priporočamo

 • L'Oreal Paris Matte Signature Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara Extra Black

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Affinitone Rose Beige

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Heroine

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Lifter Gloss 006

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Stoned Vibes Eyeshadow Palette Stoned Vibes

  Takojšnje naročilo
 • Lancome x Chiara Ferragni all-in-one Fashion Flirty Palette

Povezane teme: make up , senčila za oči , rdeča šminka , senčenje obraza , črtalo za oči , oči , šminka, konturiranje, ustnice, mat, frizura, moda, nude , Lancome, Maybelline New York , Urban Decay

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako z ličili zmanjšati mastno svetenje obraza in prekriti pore

Tisti z mastno, mešano in problematično kožo vedo, kako neprijetno je, ko se ta še po ličenju začne svetiti, in to seveda prav v trenutku, ko se nam z...