Kako se naličiti k frufruju

Vsaka sprememba frizure zahteva minimalno korekcijo dotedanjega načina ličenja. Ko se odločimo za frufru, pa morajo biti prilagoditve naših navad ličenja precej bolj drastične.

Ta frizura s »karakterjem« povsem spremeni celoten videz, formira obrazni »okvir«, zato je tvoj videz lahko dramatičen ali romantičen, odvisno od tehnike in stila ličenja. Ličenje naj dopolnjuje frufru, ne pa tekmuje z njim. Če prekršiš to zlato pravilo, boš spoznala, kaj pomeni »drama na kvadrat«, tega pa si zagotovo ne želiš!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Oči v središču pozornosti

Frufru meče senco na oči, pa tudi na preostali obraz, zato je pomembno, da pametno poudariš veke. Nevtralna paleta je idealna za čez dan, saj zagotavlja maksimalno naraven videz, rjavi in zlati toni pa poudarjajo lepoto oči. ob večernih priložnostih vedno lahko izbereš kovinska senčila, saj se z njimi doseže učinek globine, pa tudi privlačnosti.

Črno črtalo in temni zadimljeni stil (»dark smokey eye«) je kombinacija, ki predstavlja prototip »drame na kvadrat«. Da ne bi bila videti pregroba, uporabljaj svetlejše odtenke sive ali temno modro, še posebej pa vijolično. Ta bo tvojemu pogledu dodala idealno mero dramatičnosti. Če imaš raje nežnejše in bolj romantične tone, uporabljaj rožnato, breskovo in koralno barvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

»Smokey eyes« – vselej dobra ideja

Sedaj pa dobra novica! K frufruju vsakodnevno lahko nosiš zadimljeni stil ličenja oči, saj gresta odlično skupaj. Ni preveč dramatičen, pa vendar privlači pozornost, posebej če namesto tradicionalnih temnih uporabiš rjava senčila. Da bi očem dodala nekaj globine, senčila nanesi tudi pod spodnje trepalnice, lahko pa jih uporabiš tudi namesto črtala, posebej ko želiš delovati še bolj naravno. V tem primeru boš potrebovala poševni čopič in samo malo črnega senčila.

Maskara je ključ

Finalni in ključni korak pri ličenju oči je maskara z močnimi pigmenti, takšna, ki maksimalno podaljšuje trepalnice; umirjena drama brez pretiravanja, a z veliko seksapila! Dobitna kombinacija in »final touch« ličenja oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Uporabljaj manj pudra

Če nosiš frufru, mirne duše zmanjšaj količino pudra, še posebej na čelu. Glede na dolžino in gostoto las puder na čelu lahko celo preskočiš, saj ga bodo vsekakor prekrili lasje. Ne samo, da se ti tako ne bodo lepili za puder, preprečila boš tudi potencialno svetenje kože. Če frufru čela ne pokriva v celoti, uporabo pudra na tem mestu vsaj omili in obvezno uporabljaj lahke formule na vodni osnovi, da se pore ne bi mašile.

Pazljivo s konturiranjem

Če je frufru tvoj zaščitni znak, bodi zelo pazljiva pri izvajanju te tehnike ličenja. Frufru prekriva dober del obraza in meče senco na oči, pa tudi na del nosu. Osvetljevanje in definiranje ličnic je idealen način, da dopolniš svoj videz in ga spojiš z novo frizuro. Ti tehniki pomagata pri oblikovanju obraza, vendar pretiravanje s količino izdelka za konturiranje lahko vodi v utrujen, temen videz kože brez kančka svežine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Zadrži naraven videz

Frufru po pravilu dodatno poudarja obrazne linije, zato bi se morala izogibati močnim in pretemnim ličilom. Drži se minimalizma in preskoči trende, ki delujejo preveč napadalno. Naj bo frufru najbolj dramatičen del tvojega obraza, ne pa ličila!

Nude ali rdeče ustnice

Ko je vsa pozornost umerjena na oči, morajo biti ustnice nevtralne, nude ali rdeče. Čelo (celotno ali deloma) ostaja skrito pod lasmi, zato obraz vizualno deluje krajši. Prav zato strokovnjaki predlagajo nude in rdeče šminke – prvi so kot nalašč za minimalističen videz, seksi rdeče šminke pa za privabljanje pozornosti in ustvarjanje vtisa. S šminkami temnih barv tvegaš, da bo obraz videti še krajši, zato se jim raje izogibaj v širokem loku.

Preberi še: Kako se naličiti ob skuštrani figi

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Red For Me 382

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Riche Nudes No Shame

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Foundation Medium Buff

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Blush Subtile 271 Plaisir Unlimited

  Takojšnje naročilo
 • Maybeline New York Tattoo Liner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup - Away We Glow Liquid Highlighter

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčila za oči , rdeča šminka , črtalo za oči , oči , šminka, ustnice, mat, Lancome, Maybelline New York , NYX

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Poglej si vse kolekciji o Marvel x Maybelline in kje jo lahko poiščeš

Da bi nek izdelek dobil status superheroja preobrazbenih moči, mora biti izreden, nepremagljiv in neustrašen zaveznik vseh, ki svojo lepoto poudarjajo...