Kako shranjevati ličila? by @Ajda Sitar

Kako shranjevati produkte, ki še niso odprti?

Izdelke, ki jih še niste odprli, shranjujte v temnem, hladnem prostoru. Tako svetloba in temperatura ne bosta vplivala na formulacijo. Produkt se ne bo pokvaril, temveč lepo počakal na dan, ko bo prišel v uporabo. Za njihovo shranjevanje svetujem kakšno škatlo. Dobro »skrivališče« je na primer kar omara za oblačila. Če produkta ne boste začeli uporabljati prav hitro, odsvetujem shranjevanje v kopalnici. Le-ta je prevlažna, prav tako pa je izpostavljena temperaturnim nihanjem.

Kako shranjevati ličila na kar se da lep in praktičen način?

Odgovor na to vprašanje zagotovo ni eden, saj tako kot pravijo za vse stvari, imajo tudi tukaj »vsake oči svojega malarja«. Sanje skoraj vsake makeup navdušenke so, da bi nekoč imela svojo lastno makeup mizico, kjer bi hranila vse svoje pripomočke. Ne glede na to, ali jo imate, ali ne, vam morda pridejo prav naslednji nasveti:

Kako shranjevati ličila

1.Keramične šalčke so idealne za shranjevanje čopičev za ličenje, barvic za oči, ustnice in obrvi, maskar in korektorjev.

So precej stabilne, kar je zagotovo velik plus.

2.Velik trend shranjevanja ličil je akriličen material oziroma pleksi steklo

Razlogov zakaj, je več. V prvi vrsti so produkti iz prozornega materiala uporabni zato, ker čez njih lahko precej hitro opazite produkt, ki ga želite uporabiti. Precej uporabni so manjši predalčki, za šminke pa obstajajo prav posebna stojala, ki jih lahko najdete tako na spletu, kot tudi v nekaterih trgovinah za precej nizko ceno.

Kako shranjevati ličila

3.Na steno privijte manjše poličke.

Za shranjevanje makeupa so bolj uporabne manjše poličke, kot tiste, ki imajo več globine. Na njih so produkti razporejeni bolj pregledno, kar pomeni, da obstaja manj možnosti, da bo kakšen zgrmel po tleh. S poličkami boste prihranili kar nekaj prostora, zato so precej dobra rešitev, če živite v manjšem stanovanju. Meni se je skozi leta izkazalo kot precej uporabno, da imajo poličke zaključen rob navzgor (to so takšne, ki jih sicer prodajajo za razstavljanje slik). Tako prav noben produkt ne bo padel z njih.

4.Pokusite imeti vse izdelke na enem mestu.

Ali pa se vsaj trudite, da bi jih imeli. Če torej s seboj na vikend oddih vzamete nekaj ličil, jih pospravite nazaj. Razkropljenost ni nikoli dobra, saj se vam bo kaj hitro zgodilo, da produkta na boste našli več ali pa boste nanj pozabili. V torbici hranite kar se da malo produktov - le kakšen korektor in šminko za manjše popravke.

Kako shranjevati ličila

5.Produkti naj ne bodo izpostavljeni visokim temperaturam in vlagi.

Ne glede na to, da jih uporabljate, jim bosta vlaga in visoke temperature (ali temperaturne spremembe). Če je le mogoče, večino tekočih in kremnih produktov shranjujte izven kopalnice. Najmanj občutljivi so suhi produkti, kot so senčila, rdečila in bronzerji.

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , rdeča šminka , slog, Zimski trendi

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Rok trajanja ličil: kdaj je čas za nova?

V tem času se bolj kot prej posvečamo negi kože in naš cilj je, da pod zaščitnimi maskami ohranimo čist, negovan ter lep obraz. Vendar pa še preradi p...