Kako skrbeti za svojo kožo poleti by @Ajdas

Poleti ima naša koža posebne zahteve, sooča se z vrsto različnih zanjo problematičnih pogojev. Škoduje ji pretirano in nezaščiteno izpostavljanje soncu, slana in klorirana voda. Včasih za pravo nego enostavno zmanjka časa, velikokrat pa se nam celo zdi, da koža poleti enostavno ne potrebuje toliko pozornosti. Napake pri negi kože so najpogostejše prav poleti. Ravno zato sem za vas pripravila 4 nasvete, ki se jih za lepo kožo poleti enostavno morate držati!

Pomembnost hidracije

Zadostna hidracija celotnega organizma je pomembna predvsem v bolj vročih poletnih mesecih. Za ustrezno hidracijo telesa je nujno zaužiti dovolj tekočine – najpomembnejši je vnos vode, napitkov z elektroliti in zdrave hrane bogate s tekočino. Poleg vode je pomemben tudi zadosten vnos mineralov in vitaminov. Vse to vpliva ne le na delovanje našega telesa, temveč tudi na naš največji organ – kožo. Vlažilne sestavine je pomembno dodajati tudi na kožo. Kreme in serumi naj bodo lahkotne teksture in vlažilne sestavinske sestave.

Ne izpustite nobenega koraka nege

Reden ritual nege kože je pomemben čez vse leto. Poleti je zaradi dodatnega potenja in izpostavitve soli ter kloru izjemno pomembno, da ne izpuščate koraka čiščenja kože. Obraz je potrebno očistiti dvakrat na dan, tudi če čez dan niste nosili ličil. Čiščenju sledi nanos tonika, nato pa nanos seruma, kreme in opcijsko celo negovalnega olja. Včasih bo dovolj le vlažilen serum (predvsem pri dnevni negi), ne pozabite pa kože ne le navlažiti, temveč tudi nahraniti, predvsem če je vaš tip kože suh. Produkti za nego kože naj bodo kakovostni in premišljeno izbrani.

Zaščitni faktor, vaš najboljši prijatelj

Verjetno najpomembnejši nasvet poletne nege kože je dosledno nanašanje kreme z zaščitnim faktorjem, tako po telesu, kot tudi obrazu. Za obraz priporočam uporabo posebne kreme, ki naj bo skrbno izbrana. Naj ima zaščitni faktor vsaj 30, njena tekstura naj bo dobro mazljiva, obraza naj pretirano ne zmasti. Uporaba kreme z zaščitnim faktorjem bo preprečila poškodbe in bolezni kože zaradi izpostavljanja škodljivim sončnim žarkom, nastanek pigmentnih madežev in prezgodnje staranje kože. Gubice namreč nastajajo prej, če je koža na soncu nezaščitena. Kremo z ZF uporabljajte vsak dan, tudi če ste soncu izpostavljeni manj časa.

Mali makeup triki za poletni videz

Čeprav je nega za dober in zdrav izgled kože ključna, se da veliko narediti tudi z uporabo ličil. Najlepše sicer ličila izgledajo na negovalni koži, zato na vse preostale korake ne pozabite. Poleti uporabljajte tekoče podlage oziroma pudre z lahkotnejšo teksturo. Takšne so na primer BB kreme, ki bodo vašo polt izenačile, jo negovale, večina pa vsebuje tudi zaščitni faktor. Zagorel videz pričarajte z uporabo bronzerja, ki ga nanesite v obliki številke 3 preko senc do ličnic in spodnjega dela čeljusti. Ker je pretirana izpostavitev soncu lahko škodljiva, v primeru, če si želite bolj zagorele kože, raje posezite po samoporjavitvenih produktih. Nekaj sijočega pridiha pa lahko dodate tudi z osvetljevalcem.

Povezane teme: nega, zvezde , trend

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Pomladni trend manikire: »negative-space« nohti

Umetnost okraševanja nohtov je vsekakor najvarnejše polje, na katerem lahko izraziš svojo kreativnost. Potrebuješ le primerno »orodje« in svobodno dom...