Kako spremeniti obliko vaših obrvi

Ali ste se kdaj vprašale, kaj je pomen oblikovanja obrvi? Ne, te niso same po sebi “okras” vašega obraza – so sestavni del vašega pogleda! Pravilno oblikovane obrvi le še dodatno poudarijo lepoto oči in vas naredijo absolutno privlačne. Da pa bi teorija zaživela tudi v praksi, je neizogibno, da se držite samo enega pravila: nikdar, prav nikdar ne poskušajte popolnoma spremeniti naravnega videza vaših obrvi! V nasprotnem boste napako odplačevale vsaj naslednjih mesec dni, dokler se obrvi popolnoma ne zarastejo.

Ne pretiravamo, če rečemo, da oblika obrvi lahko popolnoma spremeni vaš osebni opis. Prav tako z lahkoto spremeni vtis, ki ga ustvarjate. Besni, žalostni ali agresivni – vse emocije na obrazu izražajo prav obrvi (in oči). Ne primer, tanke linije vas lahko naredijo krhke in občutljive na pogled, debelejše pa vas pomlajšajo. Oster lok simbolizira strogost, dolge, spuščene obrvi pa asociirajo na žalost.

Obstaja veliko razlogov za previdnost, vendar ne skrbite, pomagali vam bomo, da boste fazo spreminjanja oblike obrvi prestali povsem brez bolečin.

Če ste že kdaj poskusile, in to brez uspeha, za nekaj časa odložite pinceto. Počakajte, da obrvi ponovno zrastejo, zatem pa ob spremljanju naravne linije naredite korekcije, ki vam bodo najbolj pristajale. Tako boste vselej IN.

Korak za korakom

Mnogi verjamejo, da je oblika obrvi neposredno pogojena z obliko obraza. Vendar to ni povsem točno. Čeprav bi lahko rekli, da podolgovatim obrazom najbolj pristajajo ravne obrvi, ki ciljajo na vizualno “skrajšanje” obraza, in da okroglim obrazom pristajajo obrvi, ki so debele pri korenu nosa in tanke ob sencah, boste najlepšo obliko obrvi dosegle, če naravnega videza ne boste pretirano spreminjale!

Prav zato je neizogibno, da najprej določite njihov začetek in njihov konec. Ob upoštevanju naravne oblike s pinceto odstranite dlačice, ki se vam zdijo odvečne, vendar nikar ne pretiravajte! Notranji rob bi se moral zaključiti nad zunanjo linijo nosnic, vrh loka pa mora biti točno nad sredino očesa.

Če niste preveč spretne, vendar kljub temu ne želite obiskovati kozmetičarke, vam svetujemo, da kupite šablono za obrvi, seveda takšno, ki najbolj ustreza vaši naravni obliki. Tako boste lahko precizno določile, kje populiti višek in kje z barvico popolniti obrvi. Istočasno bo šablona preprečila, da populite tisto, česar ne bi bilo treba.

Obrvi najprej zapolnite/začrtajte okvir, šele zatem v roke vzemite pinceto. Ne pozabite, da ob puljenju obrvi nikdar ne smete privzdigovati, pač pa se trudite, da zadržite sproščen izraz. Le par odstranjenih dlačic lahko predstavlja ogromno razliko, zato ne uporabljajte povečevalnega ogledala, da ne bi pri puljenju pretiravale. Problem dolžine dlačic lahko rešite tako, da jih najprej počešete navzgor, zatem pa štrleče vrhove pristrižete s škarjicami.

Če morate oditi in nimate časa čakati, da se rdečica na koži poleže, jo sanirajte s pomočjo korektorja.

Ob posebnih priložnostih lepo počesane obrvi lahko dodatno uredite in fiksirate s posebnimi geli. Ti so zelo priporočljivi in preprosti za nanašanje, njihov učinek pa je viden tudi več dni. Izberite bravo, ki je en odtenek svetlejša ali temnejša od vase naravne barve obrvi, seveda pa jo prilagodite tudi barvi vaših las.

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Glede na obliko oči…

Drobne oči zahtevajo tanke obrvi z blagim lokom, medtem ko si tiste z velikimi očmi lahko privoščijo debelejše okvire. Težavo razmaknjenih oči lahko rešite tako da obrvi dorišete v predelu nad korenom nosa, medtem ko učinek preveč približanih oči lahko omilite tako, da odstranite nekoliko več dlačic med obrvmi in z barvico oba loka podaljšate v smeri senc. Žalostne oči lahko naredite bolj vesele, če dorišete zaključke in jih rahlo privihate navzgor, spuščene veke pa ublažite z oblikovanjem loka in puljenjem obrvi izključno s spodnje strani, in sicer od centra navzven.

Preberi še: Urejanje obrvi za početnike

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

Povezane teme: make up , oči , obrvi

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nekaj trikov ličenja za poslovni sestanek

S teboj delimo nekaj trikov ličenja za poslovni sestanek ali drugo priložnost, ob kateri moraš biti naličena z okusom, zmerno in dostojanstveno...