Kako subtilno zasenčiti obraz by @Ajdas

Nekatere celo do te mere, da z nanosom produkta za senčenje obraza pretiravajo. Če si želite, da bi vaš videz vseeno ostal naraven, senčenje pa bi vam le pomagalo nekoliko optično izboljšati obrazne linije, velja slediti spodnjim navodilom.


Odtenek produkta naj bo sivkasto-rjave barve

Odtenek produkta naj posnema naraven odtenek sence. Odpadejo torej vsi oranžni, rdečkasti in na splošno pretopli odtenki. Le-ti so uporabni kot klasičen bronzer, »contouring« izdelek naj ima sivkasto-rjav ton (naj ne bo preveč siv in ne preveč rjav). Izbira pravega odtenka zna biti kar zahtevna naloga, saj je na tržišču ogromno produktov, za katere proizvajalci trdijo, da so primerni za senčenje obraza. Moje priporočilo je Maybelline Master Sculpt Contouring Palette, ki je pravzaprav duo produkt za senčenje in osvetljevanje obraza, priložen pa ima tudi priročen čopič in ogledalce.


Finiš produkta naj bo mat

Napaka številka 1 pri senčenju obraza je izbira produkta, ki vsebuje svetleče delce. Takšen izdelek za senčenje ni primeren. Uporabite raje takšnega, ki ima popolnoma mat, torej nesvetleč zaključek. Le tak bo ustvaril optično senco. Svetlikajoči delci namreč odbijajo svetlobo, zato sence ne ustvarijo.


Produkt nanašajte na suho kožo

Naravnega videz boste najlažje dosegli z nanosom produkta za senčenje na suho kožo. Počakajte nekaj trenutkov, da se krema in tekoča podlaga vpijeta. Tako bo vaš nanos bolj enakomeren. Svetujem vam uporabo bolj preciznega čopiča, vsaj bo z njim nanos lažji in bolj natančen.


Dobro zabrišite ostre linije

Subtilno in naravno senčenje boste dosegli le, če boste vsak nanos dodobra zabrisali. Za to uporabite čopič in ga rahlo premikajte po obrazu. Poskrbite, da produkta ne boste razmazovali po celotnem obrazu, temveč le zabrisali ostre linije. Zabrisovanje je torej bistven korak vsakega »contouring-a«.


Kje senčiti?

Tu načeloma pravil ni, saj bi moralo biti senčenje prilagojeno obraznim potezam posameznika. Najpogosteje senčeno mesto je tik pod lično kostjo v ravni liniji od ušesa proti ustom (linijo boste najlažje našli tako, da z ustnicami naredite šobico). Vaš obraz bo izgledal ožji in bolj definiran (v kolikor že imate ozek obraz se nanos tam odsvetuje). Mnogi senčijo tudi linijo nosu, sence in vrh čela. Na teh predelih velja biti še posebej previden z nanosom, vodilo naj bo »raje manj kot preveč«.

Za ta videz priporočamo

  • New! V Master Contour Maybelline New York

  • Master Sculpt Maybelline New York

Povezane teme: make up , konturiranje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Met Gala 2019: Najbolj bizarne ličilne kreacije večera

Tema Met Gala 2019 – čim bolj noro in originalno, toliko bolje...