Kako zbrati puder, ko ni testnih vzorčkov ali nakupuješ prek spleta

Izbira pravega odtenka tekočega pudra za mnoge predstavlja problem, najsi bo zaradi pomanjkljive barvne palete, ali neznanja, kako določiti podton kože, tudi kadar so na razpolago testni vzorčki, kaj pa šele, kadar jih zmanjka ali se znajdemo v situaciji, ko nakupujemo prek spleta. Prav zato s teboj delimo naslednje dragocene nasvete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josephine Skriver (@josephineskriver) on

Kako določiti osnovni odtenek polti

Poleg kakovosti in teksture je odtenek tekočega pudra najpomembnejša stvar pri nakupu. Preden izbereš nianso, moraš vedeti, kakšen ten in podton kože maš, kar je še posebej pomembno, kadar vzorčki niso na razpolago ali nakupuješ prek spleta.

Porcelanasta polt:

Odlike takšne polti so izredno bleda koža, občutljiva na sončne žarke. Osebe s porcelanasto poltjo imajo v glavnem svetle oči in težko porjavijo, zato pa jih kaj zlahka opeče. Njim priporočamo puder, ki v formuli vsebuje SPF faktor.

Svetla polt:

Če tvoja koža ni drastično svetla in z veliko vztrajnostjo vseeno lahko porjaviš, gre za tim. svetlo polt. Osebe s takšnim tenom imajo lahko svetle ali temne oči. Če si med njimi, ne smeš uporabljati pudrov, pretemnih za tvojo kožo, saj z njimi ne boš dosegla bolj zagorelega videza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lancôme Official (@lancomeofficial) on

Srednje svetla polt:

Koža te vrste ni niti preveč temna niti preveč svetla in brez težav prenaša sončne žarke. Ta ton kože imenujemo tudi nevtralen, srečni imetniki pa imajo pri izbiri izdelkov najmanj težav.

Temna (olivna) polt:

Če je tvoja polt vedno videti zagorela, zlahka prenašaš sonce in imaš temne oči, si najbrž srečnica z olivnim tenom. Pomembno je le, da ne pozabiš na nagnjenost k hiperpigmentaciji, saj je značilna za prav ta tip kože, zato vselej uporabljaj SPF zaščito.

Sedaj, ko si prepoznala njen ten, moraš razločiti še podton tvoje kože. Če puder, ki si ga izbrala na podlagi poznavanja tena, na tebi zavzame sivkast odtenek, veš, da izdelek ni pravi za tvoj podton kože.

Za popolno polt se nauči prepoznati podton tvoje kože!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

Kako določiti podton kože

Podton kože predstavlja raven topline tvoje polti, določamo pa ga glede na prevladujočo barvo. Razlikujemo topel, hladen in nevtralen podton kože.

Topel podton zastopata rumenkasta in olivna polt oz. ten. Pri hladnem podtonu prevladuje rožnata niansa, pri nevtralnem pa noben od naštetih odtenkov ni posebej poudarjen.

Zaglej se v barvo tvojih žil na naravni svetlobi in tako zlahka določi podton kože. Če so olivno zelene, je tvoj ton topel, medtem ko modre in vijolične žile označujejo hladen podton kože. Če se ne moreš odločiti, ali so tvoje žile zelenkaste ali modre, najbrž spadaš med tiste z nevtralnim podtonom kože.

Kako zbrati puder, ko ni testnih vzorčkov ali nakupuješ prek spleta

Dodaten nasvet

Če ti bolje kot zlato pristaja srebro, imaš hladen podton, zlato pa je idealno za tiste s toplim podtonom. Nevtralni polti ustreza tako zlat kot srebrn nakit. Misli na to, kadar izbiraš nakit za popestritev svojega videza.

Upamo, da smo ti olajšali izbiro pudra, ki ga naročaš prek spleta. Preostane ti le še, da klikneš na izdelek pod besedilom in naročiš svojega.

Preberi še: »No makeup« ali naravno ličenje v 7 preprostih korakih

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris True Match 5W

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Affinitone Foundation

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Foundation Medium Buff

  Takojšnje naročilo
 • YSL All Hours Encre De Peau

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Mineralblend

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Toleriane Teint Mousse

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Matte Poreless With Clay 103

Povezane teme: make up , tekoči puder , Yves Saint Laurent, La Roche-Posay , Vichy, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako izbrati ličila za svetlo polt

Svetel ten je bil od nekdaj odlika aristokratske družbe, sofisticiranosti in prefinjenosti, in dekleta, katerih koža naravno ni bila svetla, so se jo ...