Kakšen odtenek rdečila izbrati by @Ajdas

Rdečilo lahko v hipu na obraz pričara nekaj dodatne dimenzije, doda zdrav in morda celo nekoliko bolj sijoč pridih ter zagotovo dopolni vsak makeup videz. Čeprav živimo v dobi, ko sta bronzer ali produkt za senčenje popolnoma obsedla lepotne navdušenke, je med nami tudi vedno več takšnih, ki se k rdečilu vračamo. Sama sem ga ponovno vzljubila prav zaradi L'Orealovega produkta – prepričal me je eden izmed dveh odtenkov novega rdečila.

Kakšen odtenek rdečila izbrati?

L'Oreal Paris je na poličke drogerij nedolgo nazaj pripeljal produkt po imenu Blush Sculpt Trio Contouring Blush. Sama sem imela priložnost preizkusiti oba odtenka – rožnat odtenek 201 Soft Rosy in opečnato oranžen odtenek 102 Nude Beige. Pravzaprav gre (kot nakazuje že samo ime) za trojček – v vsakem produktu so trije odtenki: svetlejši, srednji in temnejši. Zaradi same specifike prerazporeditve je z njim mogoče ustvariti dodatno dimenzijo na obrazu in tako obraz dodobra »prestrukturirati«. Gre za nekakšno obliko senčenja obraza z rdečilom, ki je nadvse enostavna, rezultati pa so čudoviti. Sama ga uporabljam tako, da čopič le pritisnem ob produkt in tisti del čopiča, na katerem je svetlejši del, obrnem na obrazu navzgor – tako pride najsvetlejši odtenek na mesto osvetljevalca, temnejši pa nekoliko nižje, skoraj tako kot da bi optično ustvarjal senco. Srednji odtenek poskrbi, da je videz prelivajoč in naraven.

Sodim v skupino deklet z nekoliko svetlejšim tenom kože, zato bi po pravilu morala prisegati na odtenek 201 Soft Rosy. Čeprav je le-ta čudovit, me je 102 Nude Beige resnično prepričal. Doda nekoliko zagorelega pridiha, ne sicer toliko kot bronzer, a videz vseeno naredi bolj svež in barvit. Sicer ga priporočam za kombiniranje k videzom, kjer na očeh uporabljate »nude« ali »bronze« odtenke, na ustnicah pa bogato rdečo ali bež. Rožnato rdečilo pa se toliko bolj poda k živahno ali bledo roza šminkam in je po mojem mnenju idealna izbira za pomlad.

Opečnato oranžno rdečilo je tako moja izbira te jeseni.

Ne glede na izbiro odtenka, je potrebno biti pri nanosu pazljiv, saj so L'Orealova rdečila izredno dobro pigmentirana.

Nekoč me je veliki makeup mojster poučil, da dekleta, ki imamo na licih nekoliko več rdečice (oziroma se nam rdečica čez dan nekoliko bolj razvije), lahko namesto rdečila, uporabimo kar bronzer. To velja seveda v primeru, ko tekoča podlaga oziroma puder ni absolutno prekrivna.

Ključ do naravnega videza je v uporabi lahko ali srednje prekrivne tekoče podlage, ki pusti rdečici, da se nekoliko pokaže svetu.

Tako lahko obraz z le nekaj bronzerja dobi vseeno zdrav in naraven izgled, rdečilo včasih skoraj ni potrebno, ali pa le v manjši količini.

Idealna izbira za takšen videz je še en L'Orealov produkt – Glam bronze La Terra Healthy Glow, ki je nekakšen hibrid med bronzerjem in rdečilom. 02 Medium Speranza predstavljajo 4 odtenki, dva rjava, breskov in rožnat. Produkt omogoča najrazličnejše kombinacije, na obraz je mogoče nanesti le enega izmed odtenkov, vse naenkrat ali pa kombinacijo. Odlična izbira je zato, ker je zaradi vsestranskosti primeren za potovanja in v torbico.

V enem produkt imaš tako rdečilo in bronzer, kombiniraš pa ga lahko k praktično vsem videzom!

Zapomni si: svetlejši rožnati odtenki se lepše podajo svetlopoltim, bakreni odtenki pa damam z nekoliko temnejšo poltjo (tega pravila se sicer ne potrebuješ držati popolnoma). Rdečilo lahko izbereš tudi glede na odtenek šminke ali senčila, včasih pa namesto rdečila lahko posežeš celo po bronzerju.

Priberi tudi o: Kdaj naj ličila končajo v smeteh? by @Ajdas (drugi del)

Za ta videz priporočamo

  • Infallible Blush Sculpt L'Oreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se