Katero »nude« šminko izbrati by Ajda Sitar?

Ne le, da jo lahko sama celo priporočam, da v svojo makeup zbirko dodate vsaj eno. Zakaj? Ker je vsestransko uporabna, pristoji k večini očesnih videzov, njen nanos je enostaven, nošenje brezskrbno. Skrivnost v izbiri prave se skriva v prvi vrsti v odtenku. »Nude« ni le ena, »nude« označuje celo paleto bežkasto-kožno-rjavih odtenkov.

Maybelline Color Sensational šminke z mat zaključkom so prepričale mene

Znamka Maybelline je na police drogerij pripeljala novo serijo šmink Color Sensational, tokrat v mat verziji. Mat zaključek lahko pri Maybelline prepoznate že na prvi pogled ali otip embalaže – ta je namreč kalno mat. »Nude« šminke se nahajajo v temno sivi embalaži. Odtenkov je kar nekaj, vse od klasičnih kožnih do nekoliko globljih temno rjavih. Vse imajo kremno teksturo in mat zaključek, na ustnicah se obnesejo čudovito, saj so udobne, prav nič izsušujoče, njihova obstojnost pa je dobra.

4 »nude« odtenki, ki sem jih izbrala jaz: 980, 981, 986, 988

V svoji zbirki imam kar 4 Maybelline Color Sensational šminke v »nude« odtenkih. 980 Hot Sand je najsvetlejša kožna z rahlo rumenim podtonom. 981 Purely Nude ji je podobna, a ima nekoliko več roza pigmenta. 986 Melted Chocolate je rjava, ki spominja na stopljeno mlečno čokolado. 988 Brown Sugar pa še nekoliko temnejša s kančkom rdeče. Prav vse so mi všeč, vsaka seveda za svojo priložnost. Precej je odvisno tudi od barv makeup videza, ki jih imam na očeh ter licih.

Nekaj lepotnih zapovedi pri kupovanju »nude« šminke, ki se jih velja držati (ali pa tudi ne)

Če si v dilemi, kakšen nude odtenek šminke izbrati, ti morda pomagajo naslednje zapovedi, ki se jih lahko držiš, ali pa tudi ne. Zame predstavljajo le smernice, še vedno pa rada eksperimentiram in preizkusim tudi odtenek, ki mi morda po vseh zapovedih naj ne bi ustrezal.

#1 Svetlopoltim se običajno najlepše podajo nude šminke z rahlo roza podtonom (zato je moja najljubša prav 981 Purely Nude).

#2 Čokoladni odtenki se najlepše dopolnjujejo z olivno poltjo (čeprav sama takšne nimam, mi odtenek 986 Melted Chocolate ustreza, ker pa je precej temnejši od moje polti, naredi nekoliko bolj opazne ustnice).

#3 Z odtenkom, ki se preveč ujema z vašo poltjo, boste izgubili definicijo ustnic, saj se bodo enostavno zlile z vašo kožo.

#4 Svetlejše nude šminke z rumenim podtonom se najlepše podajo nekoliko bolj zagoreli polti z rumenim podtonom (takšna je na primer 980 Hot Sand, ki se meni poda najlepše takrat, ko je moj celoten makeup videz v toplih rjavih tonih, polt pa je nekoliko bolj zagorela s pomočjo bronzerja).

#5 Če je podton vaše kože nevtralen, lahko izberete praktično katerikoli nude odtenek šminke.

Preberi še: Trije ključni izdelki za čudovit zlat makeup videz by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline Color Sensational Purely Nude

Povezane teme: make up , šminka, nude , Ajda Sitar

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make up trendi, ki jih moraš to pomlad pozabiti

Kolorit, energičnost in veliko prostora za eksperimentiranje – v letu 2019 krepimo individualnost in kreativnost ter mahamo v slovo vsem tistim make u...