Kdaj naj ličila končajo v smeteh? by @Ajdas (drugi del)

ŠMINKE: 1 LETO IN POL

Produkti za obarvanje ustnic, torej šminke in glosi bodo po odprtju uporabi okvirno 1 leto in pol. Le-ti so namreč nenehno v stiku z usti, kjer prihajajo v stik tako z bakterijami, kot tudi drugo umazanijo. Ker jih pogosto nosimo tudi s seboj v torbici (in jih tako izpostavljamo temperaturnim spremembam), bodo včasih uporabni tudi manj časa. Sama sem glos z mehkim aplikatorjem nekoč zavrgla že po dobrih 3 mesecih uporabe, začel je namreč dobivati čuden vonj. Kar nekaj šmink pa imam v svoji zbirki že dlje. Te hranim v temnejšem prostoru in jih uporabljam le ob posebnih priložnostih.

MASKARE: 3-6 MESECEV

Pri maskari se sama »ne igram z usodo« (ali bolje rečeno: vnetji). Tukaj se roka uporabe resnično držim in jo uporabljam največ 4 mesece. Po nekaterih podatkih naj bi sicer držala vse do pol leta, a sama menim, da je bolj realna življenjska doba 3-4 mesece. Oko je namreč izjemno občutljivo in zato se s pokvarjenimi ali okuženimi produkti ni za hecati.

LIČILA ZA OBČRTANJE OČI: 3 MESECE DO 2 LETI

Zakaj ima rok tako velik razpon? V prvi vrsti zaradi specifike različnih produktov. Tekoče produkte je potrebno zamenjati prej (ti se jasno tudi prej posušijo), svinčniki pa lahko držijo tudi do 2 let, predvsem če se šilijo (pravzaprav so uporabni toliko časa, dokler se ne konica ne posuši ali dobi čudnega obarvanja).

Priberi tudi o: Kdaj naj ličila končajo v smeteh? by @Ajdas (prvi del)

LAKI ZA NOHTE: 2 LETI

Rok uporabe, na katerega bi sama rekla, da pozabite, je rok uporabe lakov za nohte. Sem mnenja, da v produktni sestavi lakov resnično ne more preživeti nič. Sama lak zavržem, ko se posuši, spremeni teksturo oziroma splošno ne služi več svojemu namenu. Določeni so primerni za v smeti že po enem letu, spet drugi mi služijo že vrsto let.

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se