Kdaj uporabiti svinčnik in kdaj eyeliner? by Ajda Sitar

Sama se poslužujem obeh tehnik občrtanja oči, torej sem domača tako z eyelinerjem kot tudi s svinčnikom. Predstavila vam bom svoje poglede na uporabo obeh in morda komu pomagala rešiti kakšno makeup dilemo.

Dejstvo številka 1: za eyeliner potrebujete mirno roko

Eyeliner v obliki tuša ali pa flumastra (slednji so moji najljubši) bo v primerjavi s svinčnikom terjal precej več pazljivosti pri nanosu. Vaša roka bo morala biti (za lep nanos) bolj mirna, potrebovali boste tudi nekoliko več vaje. Bo zato rezultat na koncu lahko bolj eleganten in dovršen.

Dejstvo številka 2: ne pristoji vsakemu vse

Klasičen eyeliner ne bo pristajal vsakemu obrazu oziroma očesu. Nekateri imamo nekoliko bolj zaprto oko, morda celo spuščen zunanji kotiček očesa. Tu je nanos eyelinerja težji, oziroma je zabrisan svinčnik boljša izbira. Naj te potolažim, dolga črta nad celotno zgornjo linijo trepalnic pristoji le redkokateri. Jaz moram na primer narediti nekoliko krajšo, da je očesna guba ne preseka. Prav tako mi ne pristojijo najbolje videzi z debelim in opaznim eyelinerjem. Za koga drugega pa morda velja obratno. Svinčnik je brez dileme bolj varna izbira, ne omogoča pa jasno enakega končnega rezultata.

Dejstvo številka 3: za rokerski videz svinčnik, za elegantnega eyeliner

Pri vsakodnevnemu ličenju je popolnoma vaša izbira, za katerega se boste odločili. Sama, kot sem že omenila, uporabljam obe tehniki občrtanja oči. Za nekoliko bolj sproščen, morda celo rokerski videz, posežem po svinčniku. Tik ob trepalnicah narišem črto in jo nekoliko zapeljem navzven in navzgor. Nato črto zabrišem s čopičem. Končni rezultat je zadimljen videz, ki je (glede na količino nanosa in preostalo ličenje) primeren tako za dnevne kot tudi nočne/posebne priložnosti.

Eyeliner je del moje makeup rutine, kadar želim uglajen in bolj eleganten videz. Svinčnik pa vseeno pride prav tudi za obarvanje notranje očesne linije – s tem trikom boste namreč optično podaljšale in zgostile svoje trepalnice, vaš pogled pa bo še globlji.

Preberi še: Eyeliner nasveti za začetnice

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Super Liner

Povezane teme: črtalo za oči , oči

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Make up triki za paž frizuro

Če si že postrižena na paž, ali to kmalu načrtuješ, bi bilo dobro, da poznaš par fint. To so make up triki, s katerimi boš postala ponosna lastnica da...