Konturiranje glede na obliko obraza

Konturiranje je že dlje časa neizbežen del make-up rutine vsakega dekleta, vendar če ne znate ustvariti pravilnega konturiranja, je lahko rezultat zelo razočarajoč. Zato vam ponujamo nasvete za konturiranje obraza glede na njegovo obliko.

1. Diamantna oblika


Vsa dekleta s takšno obliko obraza naj bi uporabila konturiranje na področju pod ličnicami in senčkami. Bronzer ali nek drug izdelek za konturiranje najprej nanesite na področje pod ličnicami, nato pa čopič premikate od ušeš do ličnic, da bi lepo zabrisale bronzer in dosegle naraven učinek.

2. Srčast obraz

Če je vaš obraz v obliki srca, torej širše čelo in ožja brada, uporabite naslednje pravilo. Najprej naredite konturiranje na čelu – ob laseh, da bi ga vizualno zmanjšale, nato pod ličnicami in na koncu brade. Svetujemo vam, da pri tej tehniki uporabljate bronzer v prahu in velik čopič.

3. Ovalen obraz


Za ovalen obraz uporabimo konturiranje izključno na dveh področjih, na čelu in pod ličnicami. Za čelo ne uporabljate konturiranja po celi dolžini, kot lahko uporabljajo dekleta s srčastim obrazom, temveč izključno ob strani. Na področju pod ličnicami uporabite natančno konturiranje, nato pa zabrišite bronzer ob laseh.

4. Okrogel obraz

Naredite konture na treh področjih: na čelu, pod ličnicami in na bradi. Na čelu uporabite konturiranje izključno ob strani, posebno pozornost posvetite konturiranju na čeljustni liniji. Natančno zabrišite bronzer, da to področje ne bi bilo temnejše od vratu.

5. Kvadratast obraz


Uporabite konturiranje kot za okrogel obraz, torej na čelu, pod ličnicami in na čeljustni liniji. Ravno tako natančno zabrišite bronzer, da to področje ne bi bilo preveč temnejše od vratu.

Preberi še: Pravila za naraven videz s senčenjem in osvetljevanjem by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline Master Contour Duo

  • Maybelline New York Master Sculpt - 01 Light Medium

Povezane teme: konturiranje, osvetljevalec, bronzer

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Konturiranje za vse oblike obraza

Različne oblike obraza – različne tehnike konturiranja...