Konturiranje v hladnih zimskih dneh

Gotovo si že slišala, da pri negi kože pozimi veljajo nekoliko drugačna pravila kot poleti. Pa veš tudi to, da obstajajo drugačna pravila tudi za zimsko konturiranje?

Konturiranje obraza pozimi pomeni dvoje:

1. Opusti močan bronzer, ki naj počaka na naslednje poletje.

2. Vključi malo barve v svojo vsakodnevno rutino.

Konturiranje v hladnih zimskih dneh

Ker se make up trendi menjajo hitreje kot letni časi, ti predlagamo, da izkoristiš priložnosti in to zimo preizkusiš toplo konturiranje.

Zakaj zimsko konturiranje

Naša koža je pozimi manj izpostavljena soncu in s tem načeloma bolj bleda. Svetla koža, intenzivno konturirana z bronzerjem, še posebej na zimski svetlobi lahko deluje nekoliko umazano in zapuščeno. Zato je pomembno, da v tvoji kozmetični torbici niso le izdelki, namenjeni konturiranju, pač pa tudi nekaj, kar bo tvojemu obrazu dalo kanček vedre barve. Rdečilo v barvi nežne slive ali v rožnatem odtenku lahko tvojo vsakodnevno zimsko konturo povsem osveži.

Konturiranje v hladnih zimskih dneh

Najboljše konturiranje obraza pravzaprav posnema naravne sence in naravno stanje kože. Tako ni prav nič čudno, da pozimi želimo ustvariti ta poseben, recimo mu »zardela-od-mraza« učinek. Videti je zdravo, lepo in naravno.

Zimska make up rutina

Kar se tiče osnovne rutine, ki je na vrsti pred konturiranjem, je tudi ta pozimi nekoliko drugačna. Predvsem je pomembno, da kožo dobro nahranimo s primernimi kremami. Ne pozabi, da ti bo v dneh, ko je zunaj zelo hladno, bolj prijala mastna krema kot pa vlažilna. Enako velja za puder.

Konturiranje v hladnih zimskih dneh

Dober tekoči puder je must

Ok, če je tvoja koža mastna, izbereš poseben tekoči puder, in spet drugačnega, če imaš občutljivo kožo. Ta del je preprost. Vendar je suha koža pozimi postavljena pred poseben izziv, zato jo je treba zaščititi na vse mogoče načine. Vloga tekočega pudra pozimi je kompleksnejša – poleg tega, da izenačuje ten, kožo tudi ščiti pred mrazom. Pozimi je torej treba uporabljati tekoči puder z bogatejšo formulo.

Zimsko konturiranje, takoj!

Nanašanje pudra izvajaj na svoj najljubši način – s prsti ali gobico, vselej pa je primerna tudi uporaba čopiča za tekoči puder. Korektor nanesi na področje okrog oči in kjer je potrebno, vselej z nežnim tapkanjem prstov. Ko ustvariš dobro bazo, sledi navadno, a vendar nekoliko drugačno konturiranje. Izdelki za konturiranje obraza v zimskih mesecih dobijo obarvano okrepitev: v obliki rdečil!

Konturiranje v hladnih zimskih dneh

Ta lahko uporabljaš na dva načina:

1. Izvedi običajno konturiranje, vendar uporabi najsvetlejši bronzer, in to v tankem sloju. Zatem izberi odtenek rdečila, ki pristaja tvojem obrazu (izberi ga glede na ton kože). S čopičem za konturiranje na mesta, kamor si nanesla bronzer, dodaj še pridih barve. Povsem nežno preidi prek posameznih delov obraza in vsakič znova na čopič dodaj malo rdečila. Voila! Obraz bo zadobil instant toplino, kar je prav tisti učinek, ki si ga želimo doseči in ga imenujemo zimsko konturiranje.

2. Preizkusi tehniko konturiranja obraza zgolj z rdečilom, vendar za to potrebuješ pridušene odtenke: nežno slivo, zamolklo roza ali blago terakoto. Z barvo ne pretiravaj, imej namreč v mislih, da je cilj zimskega konturiranja učinek nežne sence in videz naravne, jedre zimske kože obraza.

Preberi še: Make up nasveti za dame s tankimi ustnicami

Za ta videz priporočamo

  • L'Oreal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear Golden Beige

    Takojšnje naročilo
  • L'oreal Paris Infaillible Primer Anti-Fatigue

    Takojšnje naročilo
  • L'Oreal Paris Infaillible Matte Radiant Beige

    Takojšnje naročilo
  • L'Oreal Paris Infaillible Blush Paint Palette 02 Amber

Povezane teme: make up , senčenje obraza , tekoči puder , puder, konturiranje, Zimski make up, rdečilo, korektor, nega obraza, bronzer

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Barvna črtala: najhitrejši način, da preobraziš celoten videz

Začnimo z drobnim testom: pokukaj v tvojo toaletno torbico in povej, kaj vidiš? Najbrž črna, morda rjava črtala in barvice, kajne...