Konturiranje za vse oblike obraza

Enostavno obožujemo konturiranje! In zelo nam je všeč, ko dekleta svoja znanja o konturiranju delijo z nami preko družabnih omrežij. Vendar, kakor koli se trudimo in popolnoma ponavljamo za njimi ter upoštevamo vse korake tega ličenja, nam nikakor ne uspe ustvariti videza, ki si ga želimo. To pa je zato, ker moramo za vsako obliko obraza uporabiti različno tehniko in način konturiranja.

Ponujamo nasvete, kako osvetliti in osenčiti obraz glede na njegovo obliko:

Obraz v obliki diamanta


Obraz v obliki diamanta osenčiš in osvetliš na področju ličnic in to tako, da začneš s konturiranjem od ličnic do ustnic, nato pa s čopičem ali gobico zabrišeš v smeri proti ušesom.  Enostavno konturiranje, ki da obrazu popolnoma naraven videz.

Srčast obraz


Senči in osvetljuj v obliki številke 3 – na področju čela, ličnic in spodnjega dela brade. Dobro zabriši s čopičem, nato pa pojdi z izdelkom za konturiranje v temnejšem odtenku preko osenčenih delov obraza. Nanesi ponovno svetlejši odtenek na sredo čela, nos in majhno količino na brado. Pri tej obliki obraza je najpomembnejše, da s svetlejšim odtenkom osenčiš in osvetliš najbolj pomembna področja obraza, da bi ustvarila naraven videz.  

Ovalen obraz


Pri ovalnem obrazu je treba osenčiti in osvetliti predvsem čelo, saj ga na ta način vizualno zožaš. Nadaljuj s konturiranjem na področju ličnic in ne varčuj z izdelkom ter ga nanesi v veliki količini. S tem bo tvoj obraz dobil popolno obliko.  

Okrogel obraz


Namen konturiranja okroglega obraza je, da ga vizualno zožaš. Začni s konturiranjem na področju brade, ličnic in čela vse do las. Za konturiranje potrebuješ temnejši odtenek, ki ustreza odtenku tvoje polti, istočasno pa dovolj temen, da svojemu obrazu ustvariš obliko, ki jo želiš.  

Oglat obraz


Področja, ki jih je treba osenčiti in osvetliti, so ista kot pri okroglem obrazu. Namen je, da ga zožaš. Po zabrisovanju nanesi še kompakten puder, ki bo na obrazu fiksiral izdelek.  

Preberite še: Kako izbrati prave odtenke za konturiranje?

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Master Contour Duo V

Povezane teme: konturiranje, osvetljevalec

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Lepotni izdelki za v službo

Dovolj je, da v službi uporabite le nekaj lepotnih izdelkov...