Kozmetična torbica: spomladansko čiščenje

Kozmetična torbica ni samo še eno mesto za odlaganje, pač pa izraz tvojega odnosa do sebe, do svojega obraza in lepotnih navad. Prišel je čas, da se vprašaš: »Ali moja kozmetična torbica zasluži kompletno čiščenje?«

Kozmetična torbica: spomladansko čiščenje

Če se ne moreš spomniti, kdaj si nazadnje pregledala rok trajanja na ličilih, če nekje na dnu tvoje torbice čepi stara rjava barvica za ustnice, za katero ne veš, kdaj si jo nazadnje uporabila – potem je odgovor vsekakor da!

Preveri rok trajanja na izdelkih v tvoji kozmetični torbici

Čeprav na mnogih izdelkih za ličenje ni napisa  rok trajanja, moraš vseeno vedeti, da ga vsak od njih vsekakor ima in da po izteku predvidenega roka ni več priporočljivo, da jih uporabljaš.

Kozmetična torbica: spomladansko čiščenje

Če na obraz nanašaš pretečena ličila obstaja velika verjetnost za vnetja in alergijske reakcije. Posebej bodi pozorna na izdelke z vodno osnovo, zaradi tveganja bakterijske kontaminacije, ki lahko izzove infekcijo najobčutljivejšega dela obraza – oči. Priporočljivo je, da večino izdelkov zamenjaš v 3 do 12 mesecih po odprtju.

V preglednici si poglej, kakšen je optimalni rok trajanja posameznih ličil:

MASKARA

3 – 6 mesecev

TUŠ ALI TEKOČE ČRTALO

KREMASTA RDEČILA IN SENČILA ZA OČI

6 – 12 mesecev

TEKOČI PUDER IN KOREKTOR

ŠMINKA

1 leto

KOMPAKTNA RDEČILA IN SENČILA ZA OČI

BARVICA ZA USTNICE ALI OČI

1 – 2 leti

KREME IN IZDELKI ZA NEGO OBRAZA

Pretečena ličila lahko prepoznaš po njihovi očitni spremembi v barvi in teksturi, po neprijetnem in čudnem vonju ter seveda po vidnih sledeh plesni. Sedaj, ko imaš predstavo o predvidenem roku trajanja posameznih ličil, je čas, da pokukaš v svojo kozmetično torbico in iz nje odstraniš vse izdelke, ki bi tvojemu obrazu lahko škodovali.

Pribor za ličenje, ki domuje v kozmetični torbici

Čeprav bi bilo priporočljivo, da pribor za ličenje hraniš izven kozmetične torbice, na posebej predvidenih mestih za njegovo odlaganje, se pogosto zgodi, da nam to ne uspe in ga preprosto spravimo k ostalim ličilom v torbici. Če je tudi pri tebi tako, je čas za določene spremembe.

Kozmetična torbica: spomladansko čiščenje

Pribor za ličenje, pa najsi gre za čopiče ali gobice, nikakor ne sme v torbico, preden ga dobro očistiš in posušiš. Najbolje bi seveda bilo, da zanj izbereš posebne posodice in ga po čiščenju odložiš vanje. Umazan in neurejen pribor je pravi raj za bakterije, ki jih boš prej ali slej nanesla na obraz, če ne upoštevaš pravila rednega čiščenja po prav vsakem posameznem ličenju.

Edini način, da se izogneš alergijskim reakcijam, rdečilu kože, luščenju in pojavljanju mozoljev ter ogrcev, je preprosto, a redno vzdrževanje čistega pribora za ličenje, še posebej, če ga shranjuješ v torbico.

Bonus nasvet

V primeru, da tvoja kozmetična torbica stoji v kopalnici, ji raje poišči novo mesto.

Kozmetična torbica spomladansko čiščenje

Vsa ličila in pribor moraš odlagati na suho mesto, izven dosega toplote, vlage in sončnih žarkov. Najbolje je, če jih shranjuješ na nočni omarici. Vedno se trudi, da se izdelki v torbici ne kopičijo, če pa si želiš še boljše organizacije, preglednosti in dostopnosti, ki ti bo skrajšala čas brskanja za posameznim izdelkom, namesto torbice preizkusi akrilne organizatorje.

Preberi še: 10 zapovedi primerja

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Full Coverege Foundation

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Contour Concealer Neutral Tan

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara Extra Black

  Takojšnje naročilo
 • Lancome Genifique

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Phoenix

  Takojšnje naročilo
 • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Inspirer

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , črtalo za oči , oči , šminka, tekoči puder , puder, Yves Saint Laurent, Lancome, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, Loreal Paris, NYX

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Postani makeup master: Top 5 trikov z maskaro

Kolikokrat si zahrepenela po tistem zapeljivem pogledu, kakršnega občuduješ na znanih obrazih, ki se bohotijo z naslovnih strani modnih časopisov...