Laminacija obrva: Vse, kar ste želeli vedeti

Ženske vemo, kako pomemben del obraza so obrvi, tako za poudarjanje obraznih linij kot boljši videz celotnega stila ličenja, pa tudi za samo dviganje samozavesti. Natančno oblikovane goste obrvi, kakršne srečuješ na naslovnicah revij, niso nedosegljive. Zadnjih nekaj let se pojavlja vse več postopkov za oblikovanje, poudarjanje in barvanje obrvi, mi pa ti želimo pojasniti, zakaj je najnovejši hit postopek, imenovan laminacija obrvi, postal najbolj iskan lepotni postopek v lepotnih salonih.

Laminacija obrva: Vse, kar ste želeli vedeti

Kaj je laminacija obrvi?

Laminacija obrvi  je še eden v nizu popularnih trendov iz salonov lepote, ki se mu zaupa vse več deklet, ki niso imele te sreče, da se rodijo z lepimi, zapolnjenimi, gostimi in poslušnimi obrvmi, ki so pri tem še popolno zakrivljene in oblikovane.

Pri tem trendu je zanimivo, da ga rade preizkušajo tako starejše ženske kot mlajša dekleta. Razlog je morda v tem, da ta postopek ne spreminja drastično oblike in širine obrvi, pač pa samo poudari obstoječe naravne obrvi in njihove prednosti, hkrati pa zmanjša pomanjkljivosti.

Laminacija obrvi je za razliko od tetoviranja ali trajnega ličenja povsem neboleča metoda, s kateri so obrvi videti naravne in negovane, učinek same procedure pa je zato tudi veliko krajši kot pa pri trajnih ličilih, saj traja le do tri mesece.

Laminacija obrva: Vse, kar ste želeli vedeti

Laminacija obrvi - postopek

Sam postopek laminacije se izvaja s pomočjo substance, ki jo nanesemo na obrvi in s katero dlačice postanejo bolj zdrave, poslušne, lepše in pravilneje oblikovane. Postopek se izvaja v treh različnih fazah in povprečno traja eno uro.

I faza laminacije obrvi

V samem začetku se obrvi premaže s keratinom, da bi se poškodovane dlake obnovile, postale izpolnjene, prožne, sijoče in gladke. Ta postopek imenujemo modeliranje obrvi, izvaja pa se ga posebej zaradi tisti najbolj neposlušnih, trdih dlačic, ki se gibljejo v raznih smereh.

II faza laminacije obrvi

V naslednji fazi se izvaja pigmentacija dlak, ki so poškodovane, razredčene in ki so začele izgubljati svojo naravno barvo. Obrvi se premaže s pigmenti, ki ne smejo biti temnejši od naravnih las, da bi obdržale kar se da naraven videz.

III faza laminacije obrvi

Zadnja faza laminacije obrvi pomeni, da se obrvi premaže s posebno vrsto keratina, ki vsebuje vitaminske komplekse in esencialne aminokisline, ki prispevajo k hitrejšemu obnavljanju obrvi.

Laminacija obrva: Vse, kar ste želeli vedeti

Kakšne bodo videti tvoje obrvi po laminaciji?

Po postopku laminacije bodo tvoje obrvi poslušne in debelejše, vihale se bodo v samo eno smer, asimetrični deli pa bodo izenačeni.

Pomanjkljivosti postopka laminacije obrvi

Čeprav to vrsto urejanja obrvi smatramo za eno od najbolj varnih in nebolečih na tržišču, so cene takšnih postopkov v dobrih salonih izredno visoke, in to za tako kratko časovno obdobje učinka po tretmaju.

Laminacija obrva: Vse, kar ste želeli vedeti

Če bi se v želji, da privarčuješ, odločila za nek cenejši salon, ne bodi presenečena, če bo učinek po postopku manjši, saj ga ponujajo mnogi saloni, ki pa uporabljajo nizko kakovostne izdelke, ki lahko izzovejo reakcijo tvoje kože, za katero vemo, da je predvsem okoli oči zelo občutljiva.

Prav tako bodi nujno pozorna na to, da postopka ne izvajaš, ko si prehlajena, imaš vročino ali katero koli bolezen oči v obliki konjuktivitisa.

Popolne obrvi brez muke

Takšne in podobne tehnike modeliranja obrvi resnično zahtevajo veliko denarja in neuspelih poskusov, zato ti vseeno predlagamo, da se držiš preverjenih in preizkušenih ličil za lepšanje obrvi, kot so barvice, geli in pomade.

 Z njihovo pomočjo si lahko iz udobja svojega doma in za precej manj denarja uspešno in precizno dorišeš manjkajoče dlačice, z gelom za obrvi pa bodo te tudi ostale na svojem mestu, prav kot da si se ravno vrnila z laminacije obrvi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Preberi še: Kako naj bo tvoja koža bleščeča tudi pozimi

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Micro Tattoo Brow Artist Brunette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Total Temptation Brow Definer Blonde

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 104 Chatain

  Takojšnje naročilo
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 04 Ash Brown

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Cant't Stop Won't Stop Longwear Brow Kit

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Brow Slim

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Warm Brown

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , obrvi, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, YSL

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se naličiti k frufruju

Vsaka sprememba frizure zahteva minimalno korekcijo dotedanjega načina ličenja. Ko se odločimo za frufru, pa morajo biti prilagoditve naših navad liče...