Lepotne zapovedi, ki se jih držim, ko potujem by @Ajdas

Potovanja so balzam za dušo. Sama pot včasih malo manj. Predvsem velikokrat pusti posledice na koži. Dolgi leti in suh zrak na letalu prav nobeni koži ne ustrezajo. Prav zato velja se na pot odpraviti pripravljen – ne le s skrbno pripravljenim planom poti in vso nujno prtljago, temveč tudi s pravimi lepotnimi produkti. Katerih lepotnih zapovedi se torej držim, ko potujem?

Na daljše lete popolnoma brez makeupa

Lepotne zapovedi, ki se jih držim, ko putujem by @Ajdas

Na daljše lete se prav vedno odpravim s čistim in navlaženim obrazom. Prav nikoli ne nanesem niti maskare, niti BB kreme, ničesar! Na letalu pustim koži, da diha in se odpočije. Med leti daljšimi od 6ih ur si vmes zagotovo enkrat umijem obraz in si ga izdatno navlažim. Rada imam tudi t.i. »sheet« maske, torej maske v papirju, ki so za uporabo nadvse enostavne in praktične. Letos sem to korejsko pogruntavščino prvič preizkusila tudi na letalu (na poti v Mehiko) in moja koža mi je bila po dolgi poti res hvaležna. Ker nimam na obrazu niti sledu makeupa, s seboj za vsak slučaj nosim sončna očala (da se v primeru zabuhlega obraza potem bolj ali manj uspešno skrivam za njimi). V kolikor me po pristanku čaka kakšen pomemben opravek ali fotografiranje, pa majhno (prozorno!) toaletno torbico z ličili spakiram v ročno prtljago.

Krajši leti z minimalnim makeupom

Lepotne zapovedi, ki se jih držim, ko putujem by @Ajdas

Čeprav bi na krajše lete teoretično lahko šla z obrazom polnim makeupa, se običajno raje odločim za minimalno izbiro. Naraven makeup je skozi pot lažje vzdrževati lep in urejen. Lahkotna tekoča podlaga, maskara in nekaj bronzerja na ličnicah so moja to-go izbira. Nikamor pa se ne odpravim brez balzama za ustnice.

Moj večni spremljevalec na potovanju – balzam za ustnice

Lepotne zapovedi, ki se jih držim, ko putujem by @Ajdas

Ne glede na to kam se odpravljam in kako dolga je pot, je z menoj prav vedno negovalni balzam za ustnice. Zaradi splošne dehidracije prostora, telesa in kože so moje ustnice pogosto izsušene in nič kaj privlačne. Moj rešitelj je balzam za ustnice, brez katerega nikoli ne zapustim doma. Na zadnjih dveh potovanjih – na sestrskemu pobegu v London in na blogerski dogodivščini v Maroku – sem zvesto uporabljala obarvan balzam za ustnice Maybelline Baby Lips. Všeč mi je zato, ker je pri svojem delu vlaženja in zaščite ustnice učinkovit, hkrati pa da ustnicam nekaj sijaja in prekrivnosti.

Priberi tudi o: Potovalna makeup torbica (lokacija: London) by @Ajdas

Za ta videz priporočamo

  • Dr Rescue Baby Lips by Maybelline

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se