Lepotni favorit: Glinene maske

Glinenih mask različnih barv ne uporabljamo le za zanimive selfije, ki jih bomo objavili na družbenih medijih, temveč tudi za zdravljenje in nego kože, za kar jo uporabljamo že stoletja.  

Rešitev za mastno kožo

Čeprav lahko glinene maske uporabljajo vsi, jih posebej priporočamo osebam s problematično kožo, ki imajo razširjene pore in v katerih se zaradi tega zadržuje umazanija. Ta izdelek za nego obraza vpija odvečen sebum, zoži pore, naredi gladko polt in za dalj časa rešuje težave z vnetimi ogrci, mozolji in aknami.

Izenačen ten

V kolikor redno uporabljate svojo priljubljeno glineno masko, vam bo poleg odstranjevanja odmrlih celic izboljšala prekrvavitev kože, kar bo izenačilo vašo polt in omogočilo, da bo tudi sijoča.

Glede na to, da glina vsebuje bogato količino mineralov, boste z njenim rednim nanašanjem na čisto kožo v parih tednih, s tretmaji, ki trajajo le 10 minut, dosegle mlajši videz.

Različne vrste za različne učinke

Rasul glina iz planinskih predelov Maroka je znana po tem, da razstruplja in čisti kožo. Maske kot magnet izvlečejo strupe iz kože in izboljšujejo teksturo obraza. Dovolj pa so nežne, da pri tem ne izsušijo kože.

Po drugi strani je kaolin bela različica gline in odstranjuje prekomerni sebum brez stranskih učinkov, kot sta draženje in alergija. Ravno zaradi tega naj bi se osebe z občutljivo kožo odločile za te maske, saj bodo na najzanesljivejši način rešile vse težave na tvojem obrazu.

Lahko omenimo tudi montmorilonit kot tip gline, ki je znan po tem, da je zelo bogat z minerali. Ta vrsta gline je najboljša rešitev za težave z zadrževanjem negativnih bakterij na koži. Na ta način se učinkovito rešujemo vseh nepopolnosti in hkrati zmehča površinsko plast kože.

Priporočamo vam L'Oréal Paris Pure Clay maske, saj bodo zelo hitro postale vaši priljubljeni lepotni izdelki.

Več na: Pure Clay maske za obraz

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

  • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

Povezane teme: nega, maske za obraz, nega obraza

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Danes se vse več ljudi zavzema za zdrav način življenja in razvijanje čim boljših življenjskih navad. Prav tako kot je vse bolj zastopana organska hra...