Lepotni miti, v katere še vedno verjamemo: prvi del

Prav tako kot v življenju nasploh, moraš tudi pri ličenju sprejemati lastne odločitve. To je seveda precej težje, ko se nam poleg resničnih make up nasvetov vsiljujejo tudi tisti, ki so trdovratni, a napačni. Pogosto jih prenašamo skozi generacije, srečujemo jih v časopisih, na blogih in drugih portalih. Takšnih mitov o lepoti je na pretek, mi pa ti jih razkrivamo in pojasnjujemo, zakaj bi bilo najbolje, da jih takoj pozabiš.

1. Vlažilna krema lahko nadomesti bazo za obraz

Mnoge se težko privadijo bazi – novejšemu kozmetičnemu izdelku, ki je obvezen korak vsakega profesionalnega ličenja. Razširila pa se je govorica, da je vlažilna krema odlično nadomestilo baze. To seveda ni res! Čeprav oba izdelka vlažita kožo, samo baza vsebuje formulo, ki tvoja ličila ohranja na mestu dlje časa, navadna krema pa tega ne zmore.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

2. Korektor mora vedno biti svetlejši od tvojega tena

Tudi ta trditev je napačna! Obstaja veliko korektorjev v različnih barvah, ki služijo različnim namenom. Če je tvoj cilj prekrivanje mozoljev, izberi odtenek korektorja, ki se povsem ujema s tvojim tenom, ali pa zelen korektor, ki je prav temu namenjen. Če boš poslušala slabe nasvete, da mora biti zgolj svetlejši, boš dosegla nasproten učinek in še bolj poudarila mozolje, tvoja koža pa bo videti polna madežev. Prav tako korektor v barvi sivke precej bolje prekriva rumenkaste podočnjake kot pa navaden svetlejši korektor, medtem ko so rumeni korektorji namenjeni prekrivanju temnih kolutov okrog oči.

Lepotni miti, v katere še vedno verjamemo prvi del

3. Tekoči puder nanašamo le s pomočjo namenskega čopiča

Z množenjem lepotnih portalov, blogov in vplivnih spletnih osebnosti se je razširilo tudi mišljenje, da je edini pravi način nanašanja tekočega pudra s pomočjo čopiča za ličenje. To seveda ni res, saj je vse odvisno od pudra. Popularni dolgo obstojni pudri, ki spadajo med »full coverage« pudre, se najlažje nanašajo izključno s prsti, saj jim toplota prsnih blazinic pomaga, da se lažje in boj stopijo s kožo, čemur je njihova specifična struktura namenjena.

 

Lepotni miti, v katere še vedno verjamemo prvi del

4. Puder izbiramo glede na odtenek obraza

Če tudi ti, kot večina deklet, puder izbiraš glede na barvo obraza, te bo morda presenetilo, da je to le še en lepotni mit. Izbiranje pudra glede na odtenek obraza je napačno! Naš obraz je vselej najbolj izpostavljen soncu, zato je v glavnem precej temnejši od preostalega telesa. Puder je najbolje izbirati glede na barvo vratu, prsi ali ramen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

5. Rdeča šminka pač ni za vsakogar

Kolikokrat si slišala, da rdeča šminka pač ne pristaja vsem in jo zato odsvetujejo predvsem rdečelaskam in tistim s tankimi ustnicami? Kje pa! Povsem netočno, čeprav se je razširilo v neverjetnih razsežnostih.

Ta trditev je povsem brez osnove, najprej zato, ker obstaja več kot 200 odtenkov rdeče barve. Prav vsaki ženski pristaja rdeča šminka, pomembno je le, da izbere pravo nianso.

Izjava, da rdečelaske ne bi smele nositi rdeče šminke, je prav tako čisti nesmisel. Zakaj ne?! Priporočamo jim le, da se odločijo za enega od oranžnih ali mareličnih odtenkov, pa bodo videti sijajno!

Tanke ustnice niso nikakršna prepreka za rdečo šminko. Prav nasprotno – s pomočjo ustrezne barvice za ustnice jih je kaj lahko vizualno povečati in pristajal jim bo vsak odtenek rdeče. Še posebej takšen s sijočo, a ne mat teksturo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Miti so od nekdaj del naše kulture, zato ne preseneča, da obstajajo tudi v make up svetu. Če si slišala za nek mit o lepoti, ga napiši v komentarjih in odreši zmote tudi nas ostale. 😉

Preberi še: Šminka skozi zgodovino

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Age Rewind

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay 24 H

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup HD Studio Photogenic Foundation

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction Red Perfecto

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear True Beige

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Infaillible Luminizing Primer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Heroine

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: rdeča šminka , rdečilo za ustnice , tekoči puder , puder, ustnice, primer

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kozmetična torbica: spomladansko čiščenje

Prišel je čas, da se vprašaš: »Ali moja kozmetična torbica zasluži kompletno čiščenje?«...