Ličenje in pričeska za posebne priložnosti: Kako izbrati ličila in urediti lase?

Za svečane priložnosti se je treba posebej urediti in tukaj ni prostora za kalkulacije. Zato smo na enem mestu zbrali najpomembnejša pravila glede kombiniranja ličil in pričeske. Na poroko najboljše prijateljice zagotovo ne bi rada prišla z »ikebano« na glavi, ali razmazanim makeupom. Makeup in pričeska morata ob posebnih priložnostih biti popolna!

Pričeska odseva tvoj značaj in hkrati povezuje vse ostale elemente svečanega videza: garderobo, nakit, čevlje, predvsem pa makeup. Ne glede na izbiro pričeske pa velja eno pravilo: poudari oči ali poudari ustnice, nikoli pa obeh!

Ličenje in pričeska za posebne priložnosti Kako izbrati ličila in urediti lase

Poudari ustnice

Če izbereš dvignjene lase, bo tvoj glavni adut rdečilo za ustnice. Visoko dvignjena figa, boemska kita, ribja kost in vse ostale različice dvignjenih las odpirajo obraz. Če boš dodala še rdeče ali bordo rdečilo za ustnice, boš zadela v polno! K zapomnljivim ustnicam dodaj diskretna senčila za veke in vsaj dva sloja vodoodporne maskare. Če si vešča, pa ustvari še tanko linijo s pomočjo tuša. Ustnice okviri s svinčnikom v barvi rdečila. Svetujemo ti, da ob svečanih priložnostih uporabiš izključno mat rdečila, saj so zelo obstojna in se ne razmažejo.

Poudari oči

Popoln make up za spuščene lase – zglajene, stopničaste ali valovite. Z videzom zadimljenih oči ne moreš zgrešiti. Lahko uporabiš črne, sive ali vijolične odtenke, ki se bodo stopnjevali od temnejših proti svetlejšim. Dva do tri sloje maskare, malo osvetljevalca, nude ali roza rdečilo – in plesišče bo tvoje! Poudarjene oči se odlično podajo k temnim oblačilnim kombinacijam, še posebej črnim oblekam. Vedno lahko izbereš tudi videz mačjih oči. Natančno zarisane linije s tušem bodo tvojem obrazu podarile dodatno skrivnostnost, ki nobenega ne bo pustila ravnodušnega.

Kratki lasje

Videz mokrih las, wet look, je idealen za kratke lase. Zaradi visoke temperature v prostoru, vlage ali znojenja, pričesko zavaruj s primerno količino laka za lase. Obrvi morajo obvezno biti urejene, zato populi odvečne dlačice, počeši obrvi in jih lepo zapolni. Malo bež senčila, nekaj osvetljevalca na ličnicah, živo rdeče rdečilo in videti boš popolna!

Frufru

Če imaš frufru, poudari oči. Poleg kovinskih senčil, ki ustvarijo globino, nekaj pozornosti posveti tudi ličnicam. Kanček rdečila in nevtralen odtenek na ustnicah bosta odlično uravnovesila celoten videz.

Ličenje in pričeska za posebne priložnosti Kako izbrati ličila in urediti lase

Lasje do ušes

Podobno kot pri popolnoma kratkih laseh, poudarek naj bo na polnih, sočnih ustnicah v živo rdečem odtenku. Za oči bo zadoščalo bež senčilo z enim do dvema slojema maskare.

Ličenje in pričeska za poroko

Ličenje

Uporabi izključno vodoodporne izdelke, saj so obstojni in najbolj ustrezni za fotografiranje in izpostavljenost bliskavicam. Bodi pozorna na podlago, saj bo ravno puder obdržal vsa tvoja ličila na kupu. Poroke so odlična priložnost, da na ličnice naneseš malo več rdečila kot sicer, še posebej, če si mlada, saj te v tem primeru čaka veliko poljubov v obraz! 

Odtenek rdečila za ustnice lahko uskladiš z oblačilno kombinacijo, lakom za nohte ali s čevlji, ne pozabi pa utrjevalca. Ko zaključiš z ličenjem, razprši utrjevalec po obrazu z oddaljenosti 20 cm. Ličila bodo ostala nedotaknjena ves dan ali noč!

Pričeska

Izberi pričesko, ki ti najbolj pristaja, pri tem pa upoštevaj naše nasvete:  

- Če boš izbrala obleko z odprtim hrbtom, naj bodo lasje dvignjeni. Tako boš izpostavila čudovit modni detajl – svoj hrbet. Če so tvoji lasje srednje dolgi, lahko izbereš tudi romantično valovite lase.

- Če boš oblekla obleko z zaprtim vratom ali ovratnikom, izberi visoki čop ali figo.

Ličenje in pričeska za posebne priložnosti Kako izbrati ličila in urediti lase

Dobro je vedeti

Na poroki mora v centru pozornosti biti nevesta, zato naj bo tvoj videz bolj zadržan. Če pa gre za drugačno priložnost, pa postani zvezda večera in zasij v vsej svoji lepoti. Večerno ličenje in pričeska ti dovolita nekaj več svobode, zato maksimalno izkoristi svojih »5 minut«. V torbico ne pozabi pospraviti nekaj najpomembnejših izdelkov, s katerimi boš lahko občasno popravila makeup in pričesko.

Preberi še: Ni sonca, ni panike! Nanesi bronzer v jesenskem stilu

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline SuperStay Matte Ink Pioneer

  • Maybelline Burgundy Bar Palette

  • Maybelline Hyper Precise Eyeliner

  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  • Maybelline SuperStay Matte Ink Un-Nude Seductress

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se