Ličenje oči: kaj tvoja paleta senčil pove o tebi

Morda najtežji, vsekakor pa tudi najlepši del ličenja! Dramatični cat eye, smokey eye, vpadljivi in nevtralni odtenki senčil … Karkoli si izbrala, bodi gotova, da prav s pogledom jasno in nedvoumno sporočaš svetu, kako se počutiš, kaj misliš in želiš. Ličenje oči izdaja bistveno več, kot mislimo, zato bi bilo dobro, da veš, kaj paleta senčil sporoča o našem karakterju in naših navadah.

Vijoličaste palete

Vijoličasti odtenki na vekah so rezervirani za posebne ljudi. Simbolizirajo težnjo k svobodi, hkrati pa tudi k navezovanju. Dejstvo, da je ta barva sestavljena iz dveh povsem različnih tonov – rdečega in modrega, govori v prid temu, da osebe, ki izberejo vijolično barvo, v sebi vodijo težke boje. Rade imajo skrajnosti, so neskončno šarmantne, zabavne, originalne in polne emocij. Vijoličasta senčila se skladajo z vsemi barvami oči in las, posebej močno pa učinkujejo v kombinaciji z modrimi ali zlatimi senčili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) on

Rdeče palete

Paleta, v kateri dominirajo rdečkasti odtenki, je namenjena izredno močnim osebnostim. Gre za pogumne ljudi odprtega uma in velike samozavesti, ki nenehno iščejo nove izzive in izkušnje. Ne sramujejo se in se ne bojijo tveganj ter globokih občutkov. Ljubiteljice bordo odtenkov so avanturističnega duha, so zelo impulzivne in ognjene. Če si želiš preizkusiti rdeči smokey eye, nanesi rdečo senco v notranji kotiček oči, na zunanji del veke pa črno, zatem ju medsebojno dobro zabriši.

Če si, po drugi strani, razpoložena za večdimenzionalno iluzijo in seksi videz, to lahko dosežeš s kombinacijo mat in bisernate rdeče sence.

Rožnate palete

Rožnati in ciklamni odtenki so izbira tistih, ki želijo izstopati v množici. Čeprav po eni strani napeljujejo na misel, da je v tebi še vedno otroška in romantična duša, rožnate barve hkrati zastopajo pogum in pomembnost ljudi, ki sprejemajo sebe in si želijo biti ljubljeni. To so ljudje z razvito domišljijo, ki včasih stopi tudi zdravemu razumu na pot. Čim prej bodo sprejeli, da jih pač ne more ljubiti cel svet, lažje bodo v življenju zadihali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Nude palete

Ena od najbolj priljubljenih palet sugerira skromno osebo, ki trdno stoji na zemlji. Diskretno ličenje oči je karakteristično za osebe, ki so umerjene, vendar jih ni lahko »prebrati«. Brez posebne želje, da bi izstopale in stopile pod žaromete, takšne osebe s preprostim ličenjem oči izdajajo, da imajo jasno postavljene in čvrste meje, ki jih nihče ne more zamajati. Najlepši učinek dosežejo v kombinaciji z drugimi nevtralnimi barvami, rjavkastimi ali rožnatimi odtenki.

Modre palete

Veke, namazane s plavimi senčili, izbirajo osebe, ki v sebi nosijo žalost in hrepenenje ter morda niso preveč srečne v svoji koži. Hkrati modra simbolizira globino, potrebo za svobodo ter določeno mero samo-destruktivnosti. Rade jo imajo empatične in pazljive osebe, ki svoje emocije vselej držijo pod kontrolo, v prijateljstvu so izredno posvečene in zveste, saj svojih prijateljev nikdar ne pustijo na cedilu. Hladni modri toni se odlično skladajo s toplimi rjavimi senčili. Preizkusi tudi kraljevsko modro ob liniji obrvi, da bi poudarila kontrast z očmi, ter jo spoji s srebrnimi sencami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Črne palete

Ličenje oči za zabavo najpogosteje zahteva uporabo palete, v kateri vladajo črni in sivi toni. Osebe, ki imajo črne palete posebej rade, so mistične, rade so v centru pozornosti in puščajo vtis, kjerkoli se pojavijo. Poleg impulzivnosti pa je zadnje značilna tudi distanca, ljudje si le stežka pridobijo njihovo zaupanje. Pogosto izbirajo samski stil življenja, s čimer še poglabljajo svojo notranjo moč. Ko vas te osebe enkrat sprejmejo v svoj svet, vas omrežijo s pozornostjo in notranjo širino. Črna je videti fantastično v kombinaciji z metalnimi ali platinastimi senčili, s svetlo sivimi in belimi toni.

Zelene palete

Zelene palete senčil izdajajo željo za nenehnim razvijanjem, hkrati pa uravnovešeno osebo, ki jo je težko šokirati. Zelena je barva veselih, pogosto zelo naivnih in sproščenih ljudi, ki so potrpežljivi, zvesti, včasih tudi zelo nazadnjaški. So pa tudi pravični, polni spoštovanja in razumevanja do drugih ljudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Rumene palete

Barva veselja, sreče in obvezne svobode. Sinonim tistih, ki so nagnjeni k logičnemu razmišljanju in individualizmu. Osebe, ki jo izbirajo, so nekoliko neodgovorne, kar pa je popolnoma v skladu z njihovo kreativno in umetniško linijo. Pogosto si postavijo mnoge cilje, zgodi pa se, da pred njihovo realizacijo že odnehajo. Od šampanjca do limonasto rumene, ti odtenki sugerirajo drznost in nagnjenost k ironiji, posebej, ko paleta prehaja v oranžne in bronaste tone. Rumena senčila kombinirajte z modro, mornarsko plavo, bronasto in celo bakreno barvo.

Navodila za hitro ličenje oči – kateri deli palete so namenjeni posameznim delom oči

Ne glede na to, katere barve vladajo v paleti, najsvetlejši odtenki predstavljajo osnovo in jih nanašamo od linije zgornje veke vse do obrvi. Njihova vloga je osvetljevalna, naslednji svetli odtenek pa je namenjen le veki. Srednje temni odtenki v glavnem pripadajo liniji, kjer se spajajo obrvi in veke. Primerni so za konturiranje in blendiranje – postopke, ki naredijo bistveno razliko med slabim, povprečnim ali popolnim make up-om. Najtemnejši odtenki lahko poslužijo tudi kot črtalo – nanesi jih na linijo zgornje veke, tik ob trepalnice, v notranji kotiček veke in na linijo pod spodnjimi trepalnicami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Sveta pravila palete senčil za oči

Paleta senčil za oči mora biti predvsem praktična, da bi nam omogočila čim več kombinacij. Obvezno mora vsebovati svetle in temne odtenke, kombinacijo barv in zaključkov, ki se medsebojno skladajo, najpomembnejše od vsega pa je, da ustreza tvojemu stilu ličenja oči.

Najbolj uporabne so palete nevtralnih tonov, s katerimi lahko ustvariš smokey eye: rjava, bež, šampanjec, črna, siva … Zaželeno je, da paleta senčil za začetnike vsebuje le tiste odtenke, ki jih boš zagotovo uporabljala.

Preberi še: Make up triki, ki jih mora poznati vsako dekle

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York City Kits Urban Light

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Eyeshadow Smoke Duo

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Metropical

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Prismatic Savage

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Sugar Trip Squad Shadow Palette Limited Edition

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Berry Much Love

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčila za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako očistiti čopiče za ličenje

Se spomniš, kdaj si nazadnje očistila čopiče za ličenje...