Ličenje oči: ličila za spuščene veke

V ženski naravi je tako rekoč zapisano, da opazimo razne nepopolnosti na sebi in jih želimo popraviti, prekriti ali spremeniti. Širom sveta žene trošijo velike vsote denarja na številne estetske posege, med katere spada tudi korekcija vek. Vendar pa spuščene veke niso pomanjkljivost, pač pa le ena od karakteristik oči, ki jo lahko obrneš v lastno korist, in sicer s pomočjo trikov umetnikov ličenja. Ličenje spuščenih vek s pravimi nasveti prav zares ni zapleteno.

Ličenje oči: ličila za spuščene veke

Če nisi rojena s spuščenimi vekami, vendar veš, da se tvoja koža z leti poveša in da bodo tudi tvoje veke nekoč popustile ter se nagubale v kotičke oči. Zato v vsakem primeru beri dalje, prej ali slej ti bo prišlo prav.

Svetovno znane osebnosti s spuščenimi vekami

Veliko število znanih, popularnih osebnosti ima spuščene veke, kar priča o tem, da je ta karakteristika oči povsem normalna. S pomočjo ličil se da videz »obrniti na glavo«, tako tudi spuščene veke, ki lahko postanejo najlepši segment obraza  in celo zaščitni znak.

Verjetno si najprej pomislila na prečudovito in svetovno popularno igralko Catherine Zeta-Jones, ki je spuščene veke skupaj za zapeljivim pogledom spremenila v prepoznaven pečat. Takšne so tudi Mila Kunis, Blake Lively, Janiffer Aniston, Selena Gomez, Meryl Streep in še mnoge druge.

Baza za oči je obvezna!

Pri ličenju spuščenih vek veljajo nekatera specifična pravila. Na prvem mestu je uporaba baze (»primer«), ki je nikakor ne smeš preskočiti. Zahvaljujoč njej senčila, črtalo in ostali izdelki, ki jih nanašaš, ostanejo maksimalno obstojni, njihove barve pa precej intenzivnejše. Baza za oči hkrati preprečuje nabiranje senčil v pregibu veke.

Dnevno ličenje spuščenih vek

Ko gre za dnevno ličenje spuščenih vek, ti svetujemo, da po bazi za oči izbereš enega od zemeljskih odtenkov senčil. Katerokoli nianso iz te palete senc izbereš, ne boš zgrešila, saj so izredno primerne za službo, šolo in vse druge dnevne aktivnosti.

Da bi vizualno privzdignila veko, najprej nanesi najsvetlejši odtenek od njenega notranjega kotička do sredine, od tu pa z nekoliko temnejšim nadaljuj proti njenem zunanjem delu, blago privzdigujoč čopič čez površino veke. Najtemnejši odtenek nanesi le na mesto pregiba veke v kotičku očesa in ga dobro zabriši.

Uporabo črtala ti odsvetujemo. Ne glede na to, kako dobro je videti na tvoji prijateljici, črtalo v tvojem primeru le še dodatno zmanjšuje videz oči, zato ti z njim ne moreš doseči učinka, kakršnega želiš. Maskara je izredno pomembna za poudarjanje pogleda, zato jo nanesi v vsaj dveh plasteh, izključno na zgornje trepalnice.

Za tem bi bilo dobro, da naneseš malo osvetljevalca, tik pod obrvi, na samo kost, da bi še bolj »odprla« svoj pogled.

Večerno ličenje spuščenih vek

Za dnevno varianto torej velja, da ni dobro uporabljati črtala, če pa si ga želiš vključiti v nekoliko nevsakdanje večerno ličenje spuščenih vek, potem naj bo linija črtala tanka, začrtana tik ob trepalnice in v kotičku podaljšana.

Najboljši stil ličenja za spuščene veke v večernih urah je vsekakor »smokey eye«. Ta pogledu doda skrivnostnost, tvoje naravno spuščene veke pa mu pri tem le še pomagajo.

Ličenje spuščenih vek – Najpogostejše napake

1. Medtem ko jih ličiš, držiš oči odprte. – Odpri oči, da bi videla del, kjer se veka nabira, in tudi ta del naličila ter poudarila kot je treba.

2. Ne uporabljaš korektorja. – Pri spuščenih vekah so podočnjaki še bolj vidni, zato jih moraš dobro prekriti.

3. Prehodi med različnimi odtenki senc so preveč ostri in očitni. – Prehod mora biti mehak in subtilen.

4. Ne uporabljaš maskare. – Brez nje bodo tvoje oči skoraj nevidne, par potez s krtačko pa jih bo čudovito poudarilo.

5. Neurejene obrvi. – V tem primeru so prav obrvi v prvem planu, zato morajo biti vselej urejene in lepo oblikovane.

Ne dovoli drobnim nepravilnostim na obrazu, da ti zamajejo samozavest, raje jih obrni v svoj prid, prav kakor smo ti pokazali.

Preberi še: Top 7 nežnih tekočih pudrov za poletje

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Mascara Hypnose Black

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

 • Urban Decay Lash Freak Mascara

Povezane teme: make up , črtalo za oči , oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Maskara Lash Sensational: Nova formula, obogatena z oljem divje vrtnice

Če si vajena legendarne maskare Maybelline New York Lash Sensational, ki trepalnicam daje razkošen volumen in s katero vsaka trepalnica posebej postan...