Ličenje oči s spuščenimi vekami

Ličenje od nekdaj predstavlja enega od načinov, s katerim ženske prekrijejo različne pomanjkljivosti obraza. Tako prikrivajo gube, definirajo obrazne linije, dosegajo mlajši videz ... Dame s celega sveta trošijo ogromno denarja za številne estetske podvige za »likanje« gub okrog oči in dvigovanje vek. Resnica pa je, da s pomočjo nekaj make up trikov lahko dosežemo isti učinek. Kateri so triki ličenja za doseganje učinka liftinga vek?

Konturiranje prehoda vek

Cilj tehnike, poznane kot skulpturiranje očesa, je prikrivanje spuščenih vek. S pomočjo ustrezne ščetkice je konturiranje očesa zelo preprosta tehnika, ki pa prinaša izreden rezultat. Vse, kar potrebuješ, je zelo gosta, mehka ščetka, s katero nanašamo izdelek, s katerim konturiramo. Izbira je velika – od specialnih make up izdelkov za konturiranje, prek rjavih senc za oči, pa vse do bronzerja. Izdelek s ščetko nanesi na prehod veke v zunanjem kotičku očesa. Tako boš prikrila spuščeni del veke, kar bo odprlo tvoje oči, tvoj pogled pa naredilo bolj svež in spočit.

Poudarek na obrveh

To je trik, ki ga uporabljajo vsi znani vizažisti. S pomočjo priljubljenega korektorja na rahlo potegni preko spodnjega roba obrvi, da bi jih dodatno poudarila. Tako boš dosegla učinek »privzdignjene obrvi« in odprtega očesa, kar bo povzročilo bolj svež in mladosten videz tvojega obraza.

Bogate trepalnice

Tako preprosto, a učinkovito, kajne? Dolge in goste trepalnice poudarjajo pogled in puščajo vtis budnega očesa, pri tem pa vešče skrivajo drobne gube okrog oči. Potrebuješ le kakovostno maskaro za intenzivni volumen, ki hkrati razčeše vsako posamezno trepalnico.

Osvetljevalec

Za osvetljevalec z razlogom lahko rečemo, da je v tem poslanstvu največji zaveznik žensk. Ima moč, da obrazu doda zapeljiv mladostni sijaj. Nanesi ga na del nad ličnicami, na brado, vrh nosa in pod obrvi. Lahko ga naneseš tudi v notranje kotičke oči, da boš pogled vizualno še bolj odprla.

Preberi še: 5 največjih napak z osvetljevalcem

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York The Nudes

  • Maybelline New York Master Sculpt

  • Maybelline New York Age Rewind Concealer

  • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express

  • Maybelline New York Master Strobing Stick

Povezane teme: maskara, senčila za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Marčevski trend izdelki: te »beauty« novosti preprosto moraš preizkusiti!

Si pripravljena na spomladanski »beauty shopping«? Poglej si, katere marčevske novosti so nas navdušile in morajo absolutno najti pot do tvoje kozmeti...