Make – up policija: kakšne make up trenutke smo ujeli na ulicah

Da smo si na jasnem – enako kot lepo in diskretno naličen obraz obožujemo tudi nove, pogumne make up rešitve. Dobra ličila resnično imajo veliko moč, saj nas lahko naredijo lepše, nežnejše, zapeljivejše … Vendar pa vsak dan srečujemo tudi primere napačnega ličenja.

Preveri, ali morda tudi sama delaš neke od najpogostejših napak pri ličenju, ki jih lahko opazimo na ulicah!

Maškarada

Naj najprej poudarimo, kakšna je funkcija pudra, pa najsi bo tekoči ali kompaktni. Od pudra pričakujemo, da našo kožo obraza naredi čistejšo, bolj zdravo, izenačeno in bleščečo. Obstajajo tudi pudri, ki nam pomagajo ustvariti nekoliko mlajši videz, ker vsebujejo učinek liftinga. Bistvo je enako: želimo kožo v njeni najboljši možni izvedbi.

Razumljivo je, da pri tem izberemo odtenek, najbolj podoben naši naravni koži.

Puder za mastno kožo morda ne ustreza suhi koži. Na kratko, od pudra pričakujemo, da je neviden, hkrati pa našo kožo naredi kar se da popolno.

Kako torej razumeti “maska učinek”, ki ga srečujemo na ulicah tudi v teh spomladanskih dneh, kot da dekleta želijo sporočiti: “Hej, poglejte me! Na obrazu imam tono pudra!” In to v zgrešenem odtenku, precej slabo nanesenega. Torej, najprej ugotovi, kakšen tip kože imaš, nato se pozanimaj o tem, katero vrsto pudra za obraz potrebuješ, za zaključek pa izberi ustrezen odtenek. Tako boš odkrila najboljši tekoči puder, narejen posebej za tvojo kožo. S pudrom v temnih odtenkih ne boš dosegla zagorelega videza, zato pa to lahko storiš z le nekaj pametnimi triki in dobrim bronzerjem.

Primer ali osnova za obraz ti lahko pomaga v doseganju učinka zdrave in gladke kože obraza.

Zelo temna barvica za ustnice? Hm…

Ali se spomnite trenda iz veselih devetdesetih, ustnice, obrobljene s temnimi barvicami? Da, ampak to je bilo v devetdesetih! Ni nam povsem jasno, kaj takšni podvigi ličenja še vedno iščejo na naših ulicah. Lahko jih spoštujemo kot koncept npr. punk ali rave stila, zagotovo pa niso prava izbira za vsakdanje/šolske/akademske/poslovne aktivnosti. Še posebej pa niti pod razno ne pojdite takšne na razgovor za službo.

Torej, pravilno obrobljene ustnice so osnova dobrega ličenja.

Preveč poudarjene obrvi?

Jasno je, da so razkošne obrvi aktualne, vendar razumevanje trendov večkrat preide v prav groteskne izvedbe. Tako kot polne, goste obrvi ne pristajajo vsakemu obrazu, tudi debelo zarisane obrvi niso niti lepe niti moderne! Preden se zaletiš v “sploh se ne opazi, da niso naravne” tetoviranje, se raje nauči, kako zarisati obrvi. S par dobrih trikov in kvalitetnim izdelkom boš dosegla lepo oblikovane, polne obrvi, ki bodo resnično videti naravne in primerne za tvoj obraz.

Preberi še: Make up napake na prvem zmenku

 

Za ta videz priporočamo

  • True Match L'Oreal Paris

  • L'oreal Paris Infaillible Luminizing Primer

  • L'Oreal Paris Color Riche Matte Addiction Scarlette Silhouette

  • Loreal Paris Lip Liner Couture Color Riche Perfect Red

  • L'oreal Paris Brow Artist Pomade

Povezane teme: make up , oči , šminka

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako slavne dame nosijo rdečo šminko

Če nisi prepričana, ali je rdeča šminka dobra izbira zate, si poglej, kako jo nosijo znane dame, in morda boš našla navdih...