Make up napake: Modre oči

Če si med srečnicami, ki so rojene z modrimi očmi, je tvoj pogled že sam od sebe prodornejši in privlačnejši! Vendar pa tega adute ne moreš maksimalno izkoristiti, če ne poznaš nekaj osnovnih pravil ličenja za modrooka dekleta.

Primer ustreznega ličenja za modre oči lahko poiščeš med znanimi modrookimi lepoticami, ki v glavnem izbirajo ličila, v katerih dominirajo zemeljski toni (koralna, bež, terakota, zlata …). Še več, prava redkost je najti slavno igralko ali manekenko z modrimi očmi, naličeno z modrimi senčili ali takšno šminko. Zakaj je tako?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily DiDonato (@emilydidonato) on

Odtenki modrih oči

Eden od glavnih razlogov, da so modre oči tako privlačne že same po sebi, izhaja iz kar treh različnih odtenkov modre. Tako razlikujemo ledeno modre, sivo modre in temno modre oči. Pri ledeno modrih odtenkih so v očeh opazne srebrne in svetlo modre nianse, v sivkasto modrih očeh pa se vidi primesi sive in zelene.

Napake s senčili za veke

Dekleta z modrimi očmi (ne glede na odtenek) iz želje, da bi dodatno poudarile svoje oči, pogosto storijo najpogostejšo napako pri ličenju in na veke nanesejo močne barve, kot so temno vijolična, črna ali temno rjava.

Modre oči pa se najlepše spajajo s kontrastnimi, toplimi toni, zato so namesto omenjenih pravi zadetek v polno senčila v zlatih, bakrenih in oranžnih odtenkih. Modrim očem namreč dodajajo potrebno mero topline in jih naredijo še bolj razigrane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

Smokey eye za modre oči

Smokey eye ali zadimljeni stil je eden od najbolj priljubljenih stilov ličenja oči, tako za večerne kot dnevne variante. Pri tej tehniki se vsekakor izogibaj modrim barvnim odtenkom.

Za dnevno različico tega stila ti priporočamo oranžno ali bronasto senčilo za veke v kombinaciji s svetlikajočim senčilom v kotičkih oči, kar pospremi z linijo črtala v intenzivni bronasti barvi, lepo zabrisano s čopičem. Celoten dnevni zadimljeni stil zaokroži še s svetlo barvico, s katero zariši linijo vzdolž spodnje veke.

Za večerno izvedbo se poigraj z odtenki vijolične (vendar izključno zvečer, nikdar čez dan), kot so lila, sivka in sliva. Pravila ličenja so enaka kot pri klasičnem smokey eye stilu, temno barvo namreč naneseš na linijo veke ter jo nežno zabrišeš proti sredini očesa, nekoliko svetlejši odtenek iste barve naneseš nad to linijo, kotičke oči in spodnjo veko pa poudariš z najsvetlejšim odtenkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Napake z maskaro za trepalnice

Drži, da je maskara nepogrešljiv del ličenja modrih oči, vendar to ne pomeni, da so tudi zate priporočljivi eksperimenti z barvnimi maskarami, še posebej to ne velja z modro barvo (v kateremkoli odtenku).

Tvoj zvesti zaveznik naj ostane izključno črna maskara za dodaten volumen. Edino ona lahko poudari lok veke in definira tvoje trepalnice na pravi način. Pri nanosu nikar ne varčuj z njo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

Napake s črtalom

Če si se do sedaj držala samo klasičnega črnega črtala, je to velika škoda, saj je črtalo edini trenutek, v ko ti je dovoljena uporaba modre barve, in sicer izredno temnega odtenka (indigo, kraljevska ali mornarska). Ta bo tvoj pogled naredil še bolj zanimiv. Vselej pazi, da linijo zarišeš tik ob trepalnicah in zarisovanje vodiš od zunanjega kotička do predela zenice.

Napake s šminko

Modrooka dekleta s svetlo barvo las večkrat storijo napako in na ustnice nanesejo preveč svetel odtenek. Temu bi se morale vsekakor izogibati. Namesto svetlih šmink uporabljaj preverjene odtenke šmink v koralnih niansah (najsi bodo rdeče ali roza), oranžni ali marelični barvi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on

Napake z rdečilom

Rdečilo v rožnatem odtenku resnično osveži in pomladi, vendar se moraš pretirani roza barvi rdečila vseeno izogibati. Raje uporabljaj odtenke breskve, in to v skromnih količinah. Tvojemu obrazu bodo dodali toplino in še bolj poudarili tvoje modre oči.

Katere od teh napak si do sedaj najpogosteje storila? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Kaj je in čemu služi primer za oči

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Infaillible Soft Matte Lip Crayon

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow Mega Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline Lash Sensational Mascara

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline Lemonade Craze

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Blush Subtile 271 Plaisir Unlimited

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Shout Loud Satin Cali

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , črtalo za oči , oči , Lancome, Maybelline New York , L'Oréal Paris, Urban Decay, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Valjček za obraz: kako ga uporabljamo in s katerimi izdelki

V nadaljevanju ti razkrivamo, kaj točno so valjčki za obraz, iz česa so narejeni, kako jih uporabljamo in s katerimi izdelki je njihov učinek največji...