Make up napake: Modre oči

Modre oči pesniki opevajo že stoletja, slikarji pa jih z zanosom upodabljajo na slikah. Si tudi ti ena izmed srečnic, ki se lahko pohvali z čudovitimi modrimi očmi? Potem nujno preberi spodnje nasvete, saj se kaj hitro lahko zgodi, da jih popolnoma zasenčiš z izbiro nepravega make upa.


Napaka #1: Želiš ustvariti vpadljiv videz in zato naneseš vse preveč ličil na obraz?

Kričeče ustnice, poudarjene oči, izražena lička..? Napaka! Zapomni si, manj je več. Če se tako odločaš za modre trepalnice, nanesi le še kanček črtala in pozabi na težek puder ali kričeče ustnice.

Napaka #2: Nikoli ne uporabi modrega senčila zgolj zato ker so tvoje oči modre.

Modre senčke so že tako zelo rizične, poleg tega pa ob njih tvoje modre oči ne bodo nič kaj izstopale, temveč jih bo modra prej kot to zasenčila. 

Nasveti, ki jih velja upoštevati:

Paleta senčil, ki jih lahko vsakodnevno kombiniraš z modrimi očmi je nadvse široka. Izberi senčke v rjavi, rožnati ali kožni barvi, ne spreglej pa niti vijoličaste, ki lahko v pravem odtenku laska tvojim modrim očem. Sivka bo kot nalašč za dnevno uporabo, medtem ko bo slivova odlična za večerne priložnosti.

Za posebne priložnosti ali večerne prireditve je kot nalašč temno modra maskara, predvsem če jo kombiniraš z nekoliko razmazanim črtalom za oči. Temno morda maskara bo namreč vzpodbudila naravno modre tone v tvojih očeh.

Tudi mačje oči odlično pristajajo modrookim dekletom. Črtica namreč poskrbi, da je pozornost povsem na očeh, ki tako izstopajo še nekoliko bolj.

Ne pozabi niti na šminko, ki naj se sicer ujema s tvojimi podtoni, pa vendar.. Če boš izbrala drzno šminko, ki bo izstopala, bodo prav ustnice poskrbele, da bodo tvoje oči še nekoliko svetlejše. Izbiraj med klasično rdečo ali vročo rožnato.

Preberi še: Največje napake tekočega črtala za oči

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris La Palette Smoky

  • L'Oréal Paris La Palette Nude

  • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Indigo

  • L'Oréal Paris Color Riche Matte 101 Candy Stiletto

  • L'Oréal Paris Color Riche Matte 346 Scarlet Silhouette

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se